Keystone logo
© Eva Dang
University of Exeter Online

University of Exeter Online

University of Exeter Online

pengenalan

Pengajian dalam talian di Universiti Exeter

Sebagai ahli universiti Russell Group yang berprestij, kami komited untuk mengekalkan penyelidikan terbaik, pengalaman pengajaran dan pembelajaran yang cemerlang, dan hubungan yang tiada tandingan dengan perniagaan dan sektor awam.

Semua pelajar kami, di kampus dan dalam talian, mendapat manfaat daripada akses kepada ahli akademik yang merupakan pemimpin dalam bidang mereka dan bersemangat untuk membawa penyelidikan terkini mereka ke dalam bilik darjah. Mereka akan mencabar anda untuk meneroka idea baharu, bertanya soalan dan menyelesaikan masalah. Dengan mempelajari Sarjana dalam talian di University of Exeter, anda akan menemui cara untuk mengarahkan pembelajaran anda sendiri dan mengambil bahagian secara aktif dalam mencipta pengetahuan, memastikan anda belajar cara berfikir dan bukan sekadar apa yang perlu difikirkan. Anda akan dapat bekerjasama dengan ahli akademik dan pelajar lain dan membangunkan pemahaman yang memberi kesan dalam kehidupan profesional dan peribadi anda.

Mengapa belajar dalam talian?

Kajian dalam talian menyediakan pendekatan yang fleksibel untuk pendidikan pasca siswazah, membolehkan anda meningkatkan kerjaya anda tanpa mengganggunya. Dalam dunia di mana kita kelihatan semakin sibuk dan kemajuan kerjaya hanyalah satu daripada banyak perkara yang kita putar, kajian dalam talian menjawab panggilan profesional perniagaan seperti anda yang ingin meningkatkan kemahiran tanpa berhenti seketika. Kajian dalam talian memberikan fleksibiliti muktamad untuk menentukan bukan sahaja semasa anda belajar, tetapi perkara yang anda pelajari bermakna anda boleh menyesuaikan program anda untuk memenuhi keperluan anda.

Mengapa belajar dalam talian dengan kami?

Ijazah sarjana dalam talian kami mempunyai nilai yang sama dengan kelayakan di kampus kami dan setiap bit sebagai mencabar dari segi akademik. Mereka menawarkan fleksibiliti kepada pelajar yang mempunyai kerjaya yang mantap serta usahawan yang ingin meningkatkan kemahiran kepimpinan mereka sambil mengembangkan perniagaan mereka.

Belajar dengan pantas

Kami faham bahawa mengimbangi komitmen peribadi dan kerja dengan kajian dalam talian boleh menjadi satu cabaran. Itulah sebabnya kami meletakkan anda di tempat duduk memandu; anda membuat jadual yang membolehkan anda belajar bersama-sama terus mencapai matlamat profesional anda. Untuk fleksibiliti muktamad, kami menawarkan tiga tarikh mula sepanjang tahun dan pilihan untuk berehat apabila anda perlu, selagi anda menamatkan pengajian anda dalam tempoh lima tahun. Kami juga menawarkan pilihan untuk menjalankan kelayakan PGCert dan PGDip, yang kemudiannya boleh dinaik taraf kepada Sarjana apabila masa atau komitmen kewangan mengizinkan.

Meningkatkan kerjaya anda

Belajar dengan kami bukan sahaja menawarkan peluang cemerlang untuk pembangunan kerjaya, tetapi juga peluang untuk memanfaatkan rakan sebaya dan rangkaian perniagaan di seluruh dunia. Selain itu, pembelajaran dalam persekitaran maya kedua-duanya meningkatkan dan menunjukkan kemahiran penting yang dicari oleh majikan di tempat kerja moden, seperti kemahiran komunikasi dan pengurusan masa, keupayaan untuk memotivasikan diri dan mengarahkan, dan kemudahan dengan teknologi digital yang muncul.

Bagaimanakah pengajaran dan pembelajaran dalam talian berfungsi?

Semua pembelajaran anda akan diakses dalam talian dalam Persekitaran Pembelajaran Exeter (ELE) kami yang merangkumi semua, termasuk:

 • Bahan pengajaran – seperti yang ditulis, dirakam atau kandungan animasi
 • Kuiz untuk menyemak pembelajaran dan pemahaman anda
 • Video, podcast, artikel untuk dibaca
 • Akses kepada buku elektronik

Pembelajaran anda akan dibahagikan kepada jadual mingguan supaya anda boleh melihat kerja yang perlu anda sasarkan untuk dilalui setiap minggu. Kami telah membina masa untuk penyediaan dan penyerahan sebarang penilaian yang anda miliki dan kemudian masa untuk anda mendapatkan maklum balas mengenainya sebelum anda membuat keputusan untuk mendaftar dan membayar modul anda yang seterusnya.

Ciri-ciri Kampus

Perkhidmatan untuk pelajar dalam talian

Di Universiti Exeter, kami berdedikasi untuk menjadikan pengalaman pendidikan dalam talian anda selancar mungkin, supaya anda boleh mencapai potensi penuh anda. Kami menghargai dan memahami sepenuhnya komitmen anda terhadap pendidikan terletak di samping kerja, rumah dan keutamaan lain. Itulah sebabnya di Universiti Exeter kami mempunyai beberapa perkhidmatan sokongan untuk membantu anda melalui perjalanan yang menarik ini.

Bagaimana kami akan menyokong anda?

Sokongan akademik

Anda akan mendapat sokongan tetap daripada tutor akademik anda dalam bentuk mesyuarat dalam talian berjadual serta sebarang sokongan ad hoc yang mungkin anda perlukan termasuk peralihan ke universiti, bersedia untuk penilaian, menjawab maklum balas atau apa-apa perkara lain yang mungkin menjejaskan pengajian anda. Tutor modul anda akan memberi tumpuan untuk menyokong anda dengan sebarang soalan atau penjelasan yang anda ada tentang modul yang telah mereka ajarkan kepada anda, dengan matlamat nyata untuk membantu memenuhi potensi akademik anda.

Perkhidmatan Sokongan Pendidikan

Penasihat Sokongan Pendidikan kami berada di sini untuk menjawab semua soalan yang tidak berkaitan secara langsung dengan penyampaian pengajaran anda. Kakitangan kami mahir dalam menjawab soalan anda tepat pada masanya mengenai topik dari tarikh akhir penilaian, cara mendapatkan pelanjutan atau cara menyerahkan penilaian. Jika mereka tidak dapat menjawab pertanyaan anda, mereka akan dapat menandakan anda kepada seseorang yang boleh!

Perpustakaan digital

Semua sumber perpustakaan yang anda perlukan untuk berjaya dalam pendidikan anda boleh diakses melalui perpustakaan digital sepenuhnya kami, tersedia dari mana-mana lokasi pada bila-bila masa. Kami berbangga kerana dapat menyediakan perkhidmatan sokongan perpustakaan yang sangat diperibadikan, yang boleh diakses oleh pelajar dalam talian kami melalui pelbagai saluran, termasuk sembang web 24/7, e-mel dan sokongan 1:1 daripada pustakawan melalui Microsoft Teams. Jika perpustakaan digital itu baru kepada anda, kami mempunyai koleksi panduan dalam talian yang akan menyokong anda untuk menggunakan sumber ini sebaik mungkin untuk pembelajaran dan penyelidikan anda.

Kemahiran belajar

Mungkin agak lama sejak karya terakhir anda menulis akademik, atau ini mungkin kemahiran yang sama sekali baru kepada anda. Jangan panik! Anda boleh menghadiri bengkel dalam talian, singgah ke kafe penulisan maya atau menempah janji temu dalam talian dengan Penasihat Zon Kajian, yang boleh menawarkan nasihat dan sokongan pada beberapa bidang berkaitan pengajian, termasuk:

 • Strategi membaca dan membuat nota
 • Kajian dan pengurusan masa
 • Analisis kritikal
 • Kemahiran pembentangan
 • Penulisan akademik
 • Memahami maklum balas
 • Strategi semakan dan peperiksaan

Sumber dalam talian kami yang merangkumi bidang ini dan banyak lagi juga akan tersedia semasa anda memulakan perjalanan pembelajaran anda bersama kami.

Sebagai tambahan kepada perkhidmatan ini, Universiti Exeter telah bekerjasama dengan pasukan Studiosity untuk menawarkan sokongan pengajian dalam talian untuk pelajar 24/7, 365 hari setahun. Diakses melalui ELE, ini membolehkan anda memuat naik segmen kerja atau draf tugasan sehingga 5,500 patah perkataan untuk maklum balas yang pantas tetapi berguna tentang ejaan, tatabahasa, struktur, pilihan bahasa dan rujukan. Pelajar boleh membuat 10 penyerahan setiap tahun, memperbaharui setiap September.

Perkhidmatan Kesejahteraan

Di Universiti Exeter, kami bersemangat untuk menyokong pelajar kami untuk mempunyai kesihatan fizikal dan mental yang baik supaya mereka boleh mempunyai pengalaman akademik dan pelajar yang terbaik. Sokongan Perkhidmatan Kesejahteraan kami terdiri daripada tiga Pathways utama :

 • Terapi Psikologi Pathway
 • Kesihatan mental Pathway
 • AccessAbility Pathway

Kami komited untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang memberikan semua pelajar kami sokongan yang mereka perlukan untuk berkembang maju. Kami menyokong pelajar kurang upaya jangka panjang, termasuk keadaan perubatan kronik, kecacatan fizikal dan deria, perbezaan pembelajaran dan mereka yang mempunyai Keadaan Spektrum Autistik (ASC).

Kebajikan

Kami faham bahawa kadangkala, sukar untuk menyesuaikan pendidikan bersama komitmen lain termasuk rumah dan kerja. Jika kesihatan mental atau fizikal anda memberi kesan kepada keupayaan anda untuk belajar, atau pembelajaran anda menimbulkan masalah kesihatan, Penasihat Kebajikan Pendidikan kami yang berpengalaman bersedia untuk bercakap dan menyokong anda secara sulit dan tidak menghakimi.

Kebolehkerjaan

Perjalanan pendidikan anda mungkin telah didorong oleh semangat anda untuk mengemudi atau memajukan kerjaya anda ke arah tertentu atau melalui kecintaan anda terhadap pembelajaran. Sama ada cara, kami berada di sini untuk menyokong anda mencari jalan yang dibina berdasarkan kelayakan dan pengalaman profesional anda. Di samping membangunkan kemahiran kebolehpasaran melalui kursus anda, anda akan dapat mengakses pelbagai sumber yang disokong oleh kerjaya yang berkelayakan sepenuhnya dan penasihat kebolehkerjaan yang menyediakan akses kepada:

 • Mewujudkan CV yang berkesan, surat liputan dan borang permohonan
 • Jawatan kosong, pameran kerjaya, pembentangan majikan dan alumni
 • Pelantikan bimbingan kerjaya dan bengkel kemahiran yang akan membantu dengan perancangan kerjaya, pencarian pekerjaan dan persediaan untuk proses pemilihan pekerjaan

sokongan IT

Apabila anda belajar dengan kami dalam talian, anda akan mempunyai akses kepada sokongan IT yang sama seperti pelajar di kampus kami. Ini termasuk:

 • alamat e-mel Universiti Exeter
 • Storan awan OneDrive
 • Meja Perkhidmatan IT pakar untuk sokongan akses dan penetapan semula kata laluan

Selepas anda membayar dan mendaftar kursus, anda akan mencipta nama pengguna dan kata laluan untuk akaun IT peribadi anda. Anda akan menggunakan ini untuk mengakses kursus anda melalui ELE, serta akaun e-mel universiti anda, di mana semua e-mel berkaitan kursus anda akan dihantar.

  Kemasukan

  Lokasi

  • Exeter

   Stocker Road, EX4 4PY, Exeter

   Soalan