Keystone logo
© ©University of Central Lancashire
University of Central Lancashire

University of Central Lancashire

University of Central Lancashire

pengenalan

172814_button_read-more-about-uclan-online-on-their-website3.png

Kami percaya bahawa anda berhak mendapat sokongan yang sewajarnya untuk memanfaatkan peluang yang ada di jalan anda. Itulah sebabnya kami berkomitmen untuk membuat kurikulum yang dapat anda pelajari di mana saja, kapan saja. Dengan fleksibiliti yang diberikan oleh kursus sambilan dalam talian kami, anda dapat memperoleh pendidikan yang sangat baik tanpa perlu berpindah, meluangkan masa dari kerjaya anda, atau mengorbankan komitmen peribadi.

Siapa kita

Kedudukan di lima universiti teratas di UK dengan bilangan perniagaan permulaan siswazah terbanyak - Badan Perangkaan Pendidikan Tinggi, 2017-18 6.8% universiti teratas di seluruh dunia - Kedudukan Universiti Dunia, 2020-21 Dianugerahkan Perak untuk pengajaran berkualiti tinggi dan kemudahan pendidikan yang luar biasa - Kerangka Kecemerlangan Pengajaran (TEF) Kedudukan pertama untuk wang yang dilaburkan ke dalam perkhidmatan kesejahteraan pelajar - Jadual Liga Kebajikan Pelajar, 2020

Kursus yang dibina untuk anda

Anda berminat untuk mempromosikan pendidikan anda, dan kami ingin menjadikannya sesederhana mungkin. Itulah sebabnya kursus kami dijalankan secara sambilan dan dalam talian - untuk memberi anda fleksibiliti untuk menjadualkan pengajian anda di sepanjang komitmen anda yang lain.

Dapatkan akses ke modul, tugasan, dan webinar anda bila-bila masa terima kasih kepada Canvas, platform pembelajaran dalam talian kami yang intuitif. Yang anda perlukan hanyalah komputer atau tablet, bersama dengan sambungan internet yang boleh dipercayai.

Di samping itu, untuk mempunyai lebih banyak kawalan terhadap masa anda, semua modul dirancang untuk dipelajari dalam bahagian mingguan, dengan pilihan untuk menghadiri webinar langsung atau menontonnya kembali nanti. Dengan pendekatan ini, anda dapat merancang setiap minggu dan mengembangkan gaya belajar yang paling sesuai untuk anda.

Bilik darjah maya anda sendiri

Fikirkan Canvas sebagai pusat anda untuk semua yang berkaitan dengan ijazah anda. Selain menyimpan semua bahan kursus anda di satu tempat, ia juga menghubungkan anda dengan pelbagai perkhidmatan yang berbeza, termasuk:

 • Maklum balas daripada tutor anda mengenai tugasan
 • Penasihat Pelajar dan Pasukan IT kami
 • Perpustakaan Universiti
 • Forum dalam talian untuk menyertai perbincangan kumpulan dengan rakan anda

Sokong sepanjang jalan

Sebagai tambahan kepada kursus yang dipimpin oleh tutor kami, kami berdedikasi untuk memberi anda pengalaman pelajar yang lengkap.

Anda akan mempunyai ahli Universiti yang tersedia untuk membimbing anda dengan segala-galanya dari menghantar permohonan anda hingga membuat persiapan untuk temu duga pekerjaan anda yang seterusnya.

Selain itu, dengan kemampuan untuk memanfaatkan acara pilihan kami dan banyak perkhidmatan pelajar, masa anda di kursus akan membantu memupuk pertumbuhan anda sebagai orang dan juga profesional.

Baru-baru ini kami telah memperkenalkan kadar istimewa untuk semua pemohon pada tarikh mula Oktober 2021 kami – anda boleh memperoleh MA/MSc anda dengan harga £8,120, dengan pelan pembayaran tambahan tersedia.

Kehidupan seorang pelajar

Walaupun anda akan belajar dari jauh, anda tidak akan belajar sendiri. Kami akan menyokong anda melalui setiap peringkat perjalanan anda.

Siapa yang akan kamu jumpa

 • Penasihat Kursus
 • Penasihat Pelajar
 • Pasukan Akademik
 • Pasukan Kerjaya
 • Rakan sekelas
 • Pengijazahan

Sokongan tambahan

 • Acara langsung (fizikal dan maya)
 • Kaunseling, kesihatan mental dan kesejahteraan
 • Perpustakaan dan Pasukan Latihan Perpustakaan


Kemasukan

Cara memohon

 • Hubungi Penasihat Kursus kami
 • Selidik kursus anda
 • Semak syarat kemasukan
 • Memenuhi Keperluan Bahasa Inggeris
 • Kumpulkan semua dokumen yang diperlukan
 • Tulis kenyataan peribadi anda
 • Hantar permohonan anda

Biasiswa dan Pembiayaan

Pinjaman

Pelajar dari pelbagai lokasi mungkin layak mendapat pinjaman pelajar. Di bawah adalah beberapa contoh.

England

Anda mungkin layak mendapat Pinjaman Sarjana Lepasan Ijazah.

Sila layari laman web GOV.UK - Pinjaman Sarjana untuk maklumat lanjut.

Scotland

Anda mungkin layak mendapat pinjaman pasca siswazah sambilan.

Sila lawati laman web Agensi Anugerah Pelajar Scotland untuk maklumat lanjut.

Wales

Anda mungkin layak untuk Sarjana Kewangan Pasca Siswazah.

Sila layari laman web Student Finance Wales untuk maklumat lanjut.

Ireland Utara

Anda mungkin layak untuk Pinjaman Yuran Pengajian Siswazah.

Sila lawati Student Finance Ireland Utara untuk maklumat lanjut.

USA

Anda mungkin boleh memohon dalam talian untuk pinjaman pelajar persendirian Sallie Mae. Sila layari laman web Sallie Mae untuk maklumat lanjut.

Jika anda memohon pinjaman, anda perlu memasukkan kod sekolah persekutuan kami dan nombor Pengenalan Pejabat Pendidikan Lepas Menengah (ID OPE) kami. Anda kemudiannya perlu melengkapkan borang Persijilan Diri Pemohon Pinjaman Pendidikan Swasta dan e-melkannya kepada kami.

Kami menasihati anda untuk menggunakan Penganggar Jumlah Bayaran Pinjaman Pelajar Sallie Mae untuk mengira pilihan pembayaran balik anda.

Sila ambil perhatian bahawa cek Sallie Mae boleh mengambil masa sehingga enam minggu untuk tiba. Untuk memastikan anda tidak menghadapi sebarang isu semasa proses, hubungi Pasukan Penasihat Kursus kami. Akan gembira untuk membantu anda.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

Lokasi
 • Preston

  Fylde Road, PR1 2HE, Preston

  Soalan