Keystone logo
Universitat Carlemany (UCMA)

Universitat Carlemany (UCMA)

Universitat Carlemany (UCMA)

pengenalan

Sebagai sebuah masyarakat, kita menghadapi cabaran yang kompleks dan pelbagai aspek yang memerlukan tindakan segera. Kami tidak tahu bagaimana rupa dunia pada tahun 2050, tetapi kami tahu bahawa kami memerlukan profesional yang cemerlang yang dapat menangani masalah ini dengan cara baru. Itulah sebabnya mengapa Universiti Carlemany dilahirkan dengan keinginan untuk secara aktif menyumbang untuk memberikan penyelesaian kepada salah satu cabaran terbesar yang dihadapi masyarakat pada abad ini: pembangunan lestari. Matlamat kami adalah untuk menyumbang bersama dengan negara, organisasi dan individu dalam pencapaian pembangunan yang mampu memenuhi keperluan masa kini tanpa menjejaskan kemampuan generasi masa depan untuk memenuhi keperluan mereka sendiri. Dengan cara ini, Agenda 2030 untuk Pembangunan Berkesinambungan merupakan salah satu paksi utama dalam misi dan komitmen Universiti Carlemany , baik dalam bidang pengurusan maupun dalam bidang penyelidikan dan pengajaran.

Kami adalah universiti dalam talian antarabangsa dan kami menawarkan latihan antara disiplin yang membolehkan pelajar kami memahami dan bertindak dari pelbagai sudut, dan menghadapi cabaran masyarakat, dari pendigitalan hingga kelestarian alam sekitar di organisasi swasta dan di badan awam.

Kami percaya pada latihan awal dan tetap para profesional dan penyelidik sebagai faktor perubahan dan peningkatan kekal. Baik sebagai peningkatan peribadi dan profesional, sebagai peningkatan organisasi kami dan akhirnya peningkatan persekitaran.

Pembangunan Lestari semestinya memerlukan pendekatan interdisipliner yang membolehkan kita mempertimbangkan implikasi sosial, ekonomi dan persekitaran dari keputusan dan tindakan pembangunan kita. Itulah sebabnya kami memfokuskan pembelajaran di sekitar masalah dan bukannya bidang disiplin . Sains dan teknologi sebagai asas pengembangan, merancang sebagai proses untuk mencari penyelesaian lestari untuk keperluan pembangunan, pengurusan perniagaan yang memastikan daya maju projek atau komunikasi sebagai alat untuk tindakan sosial, tandakan garis utama tindakan visi antara disiplin ini.

Akhirnya, apa sahaja bidang pengajian, kami memberi perhatian khusus kepada kemahiran yang diperlukan sebagai kemahiran orang dan profesional dalam persekitaran yang semakin berubah setiap hari dan dengan cabaran yang lebih kompleks: seperti komitmen, kreativiti, keupayaan untuk membuat keputusan, penyesuaian terhadap perubahan, dan keusahawanan.

Semua ini dari tenaga pengajar antarabangsa dan pakar , yang mengambil bahagian dalam projek penyelidikan dan dalam aplikasi pengetahuan profesional dan projek inovasi.

Tawaran pengajaran kami terdiri daripada sarjana muda 3 tahun, sarjana muda pengkhususan 1 tahun dan sarjana 2 tahun; Semua ijazah disesuaikan dengan Kawasan Pengajian Tinggi Eropah (EHEA) , juga dikenali sebagai Rencana Bologna, itulah sebabnya mengapa ia sah dan diiktiraf di semua negeri yang menjadi sebahagian daripadanya.

"Kami sedang membina universiti yang menyediakan pelajar untuk mengatasi masalah yang paling penting dan kompleks di dunia." Ketua Pengarah Universiti Carlemany

Tiang Kami

Pendekatan Praktikal

Fokus aktiviti kami difokuskan pada menawarkan latihan berkualiti yang memungkinkan kerja pelajar kami , dan yang disesuaikan dengan keperluan persekitaran kami. Itulah sebabnya universiti mempunyai hubungan yang sangat erat dengan struktur perniagaan, sistem produktif dan masyarakat secara keseluruhan, merancang program yang mempromosikan pemerolehan kecekapan dan kemahiran yang dituntut sekarang dan di masa depan, dari kolaborasi hingga kreativiti. Dengan cara yang sama, fokus kita adalah untuk menyokong pelajar kita untuk mengembangkan penyelesaian terhadap masalah dan cabaran yang dihadapi oleh masyarakat , menjadikan universiti sebagai hab inovasi, memberi penekanan kepada pelajar, dan mempromosikan keusahawanan dan penempatan pekerjaan graduan.

Pendekatan antara disiplin

Sifat interdisipliner universiti membayangkan pembentukan pasukan pengajaran pelbagai disiplin . Setiap guru besar, profesor, dan pakar profesional yang merupakan sebahagian daripada pasukan pengajaran mempunyai sejarah kajian dan sumbangan yang panjang kepada masyarakat. Semua program memberi peluang untuk mengatasi setiap disiplin dan melatih profesional dengan kemampuan untuk analisis dan membuat keputusan dari visi global .

Pendekatan Antarabangsa

Badan pelajar adalah pusat semua aktiviti universiti yang terutama tertumpu pada mempromosikan dasar kesaksamaan gender dan meletakkan institusi sebagai mudah diakses dan inklusif . Vokasional antarabangsa kami yang kuat ditunjukkan dalam pendekatan rancangan pelajaran dan komposisi badan pelajar, dan itulah sebabnya objektif kami adalah untuk mengembangkan aktiviti pengajaran dan penyelidikan dalam persekitaran global, mempromosikan kepelbagaian sebagai mesin penyelesaian yang lebih mantap. Universiti membuka pintu kepada kerjasama antarabangsa dengan institusi dan guru dengan hasrat yang sama untuk mewujudkan dunia yang lebih baik, apa pun asalnya.

misi

Untuk melatih orang yang mampu memimpin projek transformasi dengan visi global dan interdisipliner dan berlatarbelakangkan asas pembangunan lestari.

pandangan

Menjadi agen perubahan untuk dunia yang lebih baik; magnet yang menarik minat pelajar, guru, syarikat, institusi, profesional dan warganegara dengan tujuan mencari jalan penyelesaian terhadap cabaran masyarakat.

nilai

  • Komitmen: Kami komited terhadap kualiti, pembangunan lestari, transformasi, dan kemampuan kerja, memberikan pengalaman terbaik kepada pelajar kami.
  • Kerjasama: Kami bekerja sebagai satu pasukan untuk mencari penyelesaian terbaik.
  • Fleksibiliti: Kami lincah ketika menyesuaikan tawaran dan metodologi kami dengan perubahan keperluan persekitaran kami.
  • Kepelbagaian: Kami menghargai perbezaan pendapat, jantina dan jenis lain dan kami mempromosikan penyertaan dalam semua bidang sebagai sumber kreativiti.

Lokasi

  • Andorra la Vella

    Andorra la Vella, Andorra

Soalan