Keystone logo
Università Telematica Pegaso

Università Telematica Pegaso

Università Telematica Pegaso

pengenalan

Pegaso Online University, dipilih oleh lebih daripada 90,000 pelajar , berguna, fleksibel, dan sesuai untuk semua orang: muda, dewasa, pekerja, dan orang kurang upaya. Terima kasih kepada Pegaso Online University, anda boleh belajar di mana sahaja dan bila-bila masa yang anda mahukan dan mengambil peperiksaan di salah satu daripada 91 lokasi yang tersedia di seluruh Itali.

Kursus dalam talian peringkat dan pascasiswazah kami mewakili tawaran pendidikan yang unik di Itali. Terima kasih kepada metodologi didaktik terbaik dan teknologi paling kuat, Pegaso menyokong anda bila-bila masa untuk tujuan dan impian profesional anda, memproyeksikan anda dalam dunia pekerjaan atau membuat perniagaan anda sendiri.

Sebagai tambahan kepada kualiti tinggi, program pendidikan Pegaso sangat sesuai dengan lebih daripada 500 perjanjian yang ditandatangani oleh Universiti dengan syarikat terbesar di Itali.

155992_pexels-photo-3769021.jpeg

Siapa kita?

I-University: Perisikan, Kemerdekaan, Integrasi. Ini adalah Kriteria Pendidikan yang menjadi ciri Universiti Pegaso Online, yang misinya terletak pada pencapaian interaksi lengkap antara Akademi dan para pelajar, ia berorientasikan peningkatan berterusan kemahiran budaya dan profesional, dan memenuhi model pedagogi wad sendiri pendidikan berterusan (Pembelajaran Sepanjang Hayat) dan "Persekitaran Pembelajaran Peribadi", yang menjadikan, pembelajaran menjadi nilai utama.

Dibentuk oleh Keputusan Menteri pada 20 April 2006 (GU. 118, 23 Mei 2006 - Biasa 125), Pegaso Online University adalah sebuah Akademi yang dibina berdasarkan piawaian teknologi moden dan cekap di bidang e-pembelajaran .

Ijazah akademik yang dikeluarkan pada akhir pengajian mempunyai nilai undang-undang yang sama dengan ijazah yang dikeluarkan oleh Universiti tradisional.

Dengan kemampuan untuk bertindak balas dengan cara yang fleksibel dan cekap terhadap keperluan pelajar, Pegaso memintas tujuan pendidikan dan kerja dengan secukupnya dalam kursus pengajian yang dipilih, yang menjamin kebebasan mengajar sepenuhnya dan personalisasi. Tanpa kehadiran fizikal tetapi ditandai secara berterusan, kursus memungkinkan, walaupun terdapat keistimewaannya, untuk mengikuti pelajar pada masa yang sama dan untuk memantau tahap pembelajarannya yang berterusan, juga melalui peluangnya yang kerap untuk penilaian dan penilaian kendiri.

Pakar sokongan didaktik yang menyokong profesor (Tutor, Mentor, dan Jurulatih) membantu pelajar itu sepanjang pengajiannya, dengan tujuan untuk mencapai keseimbangan pembelajaran yang sempurna berdasarkan penegasan potensinya sendiri. Alat teknologi dan interaktif yang sangat tinggi, seperti Pembelajaran TV dan Pembelajaran SOSIAL, melibatkan pelajar dalam pengalaman pendidikan yang benar-benar unik dan berkesan.

Semua ini - jelas - tanpa mengabaikan perhatian besar terhadap Penyelidikan Nasional dan Antarabangsa, serta promosi latihan generasi muda dalam aktiviti penyelidikan.

Dalam bidang Eropah dan bukan Eropah, selaras dengan prinsip umum yang diharapkan oleh Statut sendiri, Pegaso Online University mempromosikan pengembangan pengajaran, penyelidikan, dan kajian Antarabangsa, juga dan terutama melalui Pertukaran Budaya antara negara yang berbeza dan dengan kerjasama yang lain Universiti berprestij di kawasan Eropah.

Bagaimana untuk belajar

Kaedah pendidikan Universiti Dalam Talian Pegaso melibatkan penggunaan kursus pendidikan yang terdiri daripada objek pembelajaran (unit kandungan pembelajaran), di mana menyatukan pelbagai alat, bahan, dan perkhidmatan yang bertindak secara sinergik dalam perjalanan pendidikan dan pembelajaran pelajar. Pelajar itu sememangnya mempunyai:

  • Teks kelas tertulis, dengan rujukan dan catatan bibliografi;
  • Slaid (teks yang diperkaya, grafik gambar, dan jadual) yang diulas secara lisan oleh pensyarah;
  • Pelajaran-klip, tersedia dalam modaliti sinkronik dan a-sinkronik.

155993_pexels-photo-5198252.jpeg

Bagaimana anda boleh menjalankan peperiksaan?

Peperiksaan akhir berlaku semasa hadir di cawangan kami di seluruh negara dan dipercayakan kepada komisen yang dicalonkan oleh Dekan dan dirasmikan oleh pengajar -pelajar. Kriteria yang diadopsi untuk penilaian ditentukan oleh hasil sejumlah ujian perantaraan (ujian pembelajaran-pembelajaran dalam talian, komposisi-pengembangan, aktiviti makmal akhirnya, dll.);

  • Kualiti peserta dalam aktiviti dalam talian (kehadiran dan kualiti intervensi yang dapat dipantau melalui platform);
  • Keputusan peperiksaan akhir hadir di struktur universiti.

Pusat

Pusat-pusat Universiti Pegaso Online terkeluar di beberapa bangunan dan struktur bersejarah yang paling berprestij di bandar di mana ia berada; tempat-tempat yang mempunyai profil sejarah dan budaya yang tinggi, sebagai bukti pihak berkuasa universiti dan pertimbangannya di antara institusi-institusi yang telah mengiktiraf komitmen tersebut, seperti kualiti, profil didaktik yang tinggi dan oleh itu telah membenarkan penggunaannya.

Walau bagaimanapun, pilihan untuk hadir di pusat-pusat yang luar biasa ini diambil bukan atas alasan imej, tetapi kerana mereka dianggap paling selesa untuk menjamin pelajar itu, selama kursus akademiknya yang panjang, tahap sokongan, rasa hormat, dan mesra.

Perhatian logistik, kedudukan, hubungan, dan penerimaan pusat adalah elemen utama dalam pilihan Universiti kerana di Pegaso semuanya melibatkan pelajar.

Lokasi

  • Rome

    Palazzo Bonadies Lancellotti Via di S. Pantaleo, 66 - 00186 - Roma, , Rome

    Soalan