Keystone logo
Universidad Ítaca

Universidad Ítaca

Universidad Ítaca

pengenalan

Di Universidad Ítaca kami adalah perintis dalam menawarkan pendidikan jarak jauh di seluruh Mexico. Universiti kami menawarkan anda untuk melengkapkan ijazah sarjana muda anda secara dalam talian atau secara peribadi, serta ijazah sarjana anda, untuk memanfaatkan kemahiran profesional anda dan berkembang dengan cepat di tempat kerja. Kami tahu betapa pentingnya anda menamatkan pengajian, jadi kami menawarkan faedah berikut dengan harga yang berpatutan:

 • Kesahan rasmi
 • Kaunseling di Kampus Maya
 • RVOE
 • Biasiswa Pendaftaran
 • Guru Berkelayakan
 • Yuran pengajian yang boleh dicapai termasuk ijazah

Siapa kita

Universiti Itaca adalah institusi yang ditubuhkan pada tahun 1991 sebagai perintis dalam Ijazah Pembangunan Manusia.

Selalu dengan keinginan untuk meningkatkan dan menjangkau lebih banyak orang hari ini, Universidad Ítaca mempunyai lebih daripada 18 program, sarjana dan sarjana dalam bidang pengajian yang berbeza, seperti kejuruteraan, tingkah laku kognitif, undang-undang, kemanusiaan, sains yang tepat, antara lain.; dalam sistem tatap muka dan bukan sekolah.

Impian rakan kongsi dan pengasas adalah untuk memberi pelajar ruang dan sistem yang memungkinkan refleksi diri dan kesedaran untuk mencapai perubahan dalam sikap dan mencapai makhluk dengan sikap yang lebih bermanfaat terhadap kehidupan. Mengubah mereka menjadi pengganda dan pemudah cara pertumbuhan peribadi, profesional dan ekonomi dalam keluarga, komuniti dan syarikat mereka. Ringkasnya, Ithaca adalah model yang bertujuan untuk menjadi pencetus potensi manusia untuk pencapaian kejayaan peribadi, profesional dan perniagaan.

misi

Melancarkan - dari perspektif global - pendidikan akademik andragogik dan humanistik, disokong oleh usaha ilmiah dan teknologi.

pandangan

Untuk menjadi Universiti kecemerlangan yang mengumpulkan guru dan pelajar terbaik, mempromosikan mereka sebagai profesional dan pemimpin negara yang akan datang, yang mempromosikan tahap peribadi dan kehidupan kerja yang lebih baik.

Mengapa Ithaca

 • Ini merangsang pelajar sehingga, melalui kreativiti, penyelidikan, tabiat belajar dan pertimbangan kritis, mereka mengembangkan kemahiran, kecekapan dan sikap yang memungkinkan mereka menemui dan memperkuat potensi mereka.
 • Ini memfasilitasi proses latihan dan pengembangan orang-orang yang berintegriti, yang disebabkan oleh persiapan profesional dan budaya mereka yang sangat baik di peringkat antarabangsa dan kerana kesedaran sosial mereka yang tulen, adalah pemimpin tindakan positif yang mendorong perkembangan sahih manusia dan masyarakat.
 • Ini menyediakan ruang dan sistem yang memungkinkan refleksi diri dan kesadaran untuk mencapai perubahan dalam sikap, mengubahnya menjadi pengganda dan pemudah cara pertumbuhan peribadi dalam keluarga, masyarakat dan syarikat mereka.
 • Ini memupuk pemahaman dan penghormatan terhadap semua individu dengan tradisi, kepercayaan dan adat istiadat mereka.
 • Membentuk manusia yang kompeten dan bukan orang yang kompetitif.

Lokasi

 • Mexico City

  Centro Cultural Ítaca, S.C. Calle Morelos # 12 Col. Barrio del Niño Jesús, Alcaldía Tlalpan, 14080, Mexico City

Soalan