Keystone logo
© BIMM University
Unicaf - University of Suffolk

Unicaf - University of Suffolk

Unicaf - University of Suffolk

pengenalan

Tentang kita

Unicaf telah bekerjasama dengan Universiti Suffolk untuk menawarkan pelbagai kursus.

Mengenai Universiti Suffolk

Universiti Suffolk ialah universiti transformasi, menyerap tradisi universiti UK terbaik dan menyelaraskannya dengan penonton abad kedua puluh satu dan dunia pekerjaan dan keusahawanan moden. Kami adalah komuniti akademik yang tersendiri dan berkembang maju yang memberi kesan yang jelas dan segera. Tujuan kami adalah untuk mengubah kehidupan – individu dan komuniti – menjadi lebih baik.

Mengenai perkongsian dengan Unicaf

Perkongsian antara Universiti Suffolk dan Unicaf menyatukan sumber dan keupayaan kedua-dua organisasi untuk menawarkan penyelesaian dan program pembelajaran inovatif yang disampaikan sepenuhnya dalam talian untuk keperluan pelbagai profesional.

Unicaf adalah salah satu program biasiswa yang paling murah hati yang ada. Program ini menyokong pelajar yang bermastautin di Afrika dan menyediakan peluang untuk pengajian ke arah program dalam talian yang ditawarkan dengan kerjasama Universiti Suffolk pada kos yang jauh lebih rendah.

Objektif utama Program Biasiswa Unicaf adalah untuk menjadikan pendidikan mampu dimiliki oleh pelajar yang tinggal di wilayah yang kurang mendapat perkhidmatan dan memberi mereka peluang untuk melanjutkan pengajian akademik lanjutan dan memperoleh kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Program yang ditawarkan melalui perkongsian itu disampaikan dengan perspektif antarabangsa yang bertujuan untuk memastikan pelajar bersedia untuk pekerjaan di pasaran global dan menerima pulangan daripada pelaburan pendidikan mereka. Unicaf, sebagai rakan kongsi penyampaian dalam talian Universiti Suffolk, menjadikan program Universiti tersedia dalam talian dengan menyediakan persekitaran e-pembelajaran terkini yang dilengkapi dengan penekanan yang kuat terhadap sokongan pelajar pelbagai peringkat.

Rakan kongsi mempunyai pengalaman yang luas dalam penyediaan pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti, inovatif dan penyediaan pembangunan profesional yang berterusan.

Universiti Suffolk bertanggungjawab untuk kualiti akademik program dan ia menganugerahkan ijazah.

Unicaf ialah rakan kongsi penghantaran global Universiti Suffolk, UK, yang bertanggungjawab untuk pengambilan, kemasukan, pendaftaran dan sokongan pelajar dalam talian kepada anugerah Universiti yang diluluskan untuk penghantaran dalam talian jarak jauh. Apabila berjaya menamatkan pengajian, graduan akan menerima anugerah Universiti Suffolk.

Program

Universiti Suffolk menawarkan banyak peluang menarik untuk calon sarjana untuk BELAJAR DALAM TALIAN untuk program pengajian berikut:

 • MSc Kesihatan Awam
 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan
 • Pengurusan Perniagaan BA
 • BSc Pengkomputeran
 • Undang-undang LLB

Satu bahagian penting dalam pendekatan universiti ialah reka bentuk pembelajaran kursus e-pembelajaran dan komitmen institusi untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran peringkat tinggi dalam analisis kritikal, refleksi dan penyelesaian masalah.

Pengalaman Dalam Talian

Pembelajaran dalam talian telah merevolusikan pendidikan tinggi kerana banyak kelebihan yang ditawarkannya. Sebagai pelajar dalam talian, anda boleh belajar mengikut kadar dan masa anda sendiri, dengan kos yang jauh lebih rendah.

Tetapi belajar untuk ijazah anda dalam talian juga mungkin menimbulkan beberapa soalan dan kebimbangan. Ia adalah pengalaman baharu dan tidak diketahui, jadi adalah wajar untuk tidak pasti tentang perkara yang diharapkan dan bagaimana proses itu akan berlaku.

Walaupun Penasihat Pelajar anda akan membimbing anda melalui keseluruhan proses di hadapan dan akan berada di sana untuk menyokong anda setiap langkah dari kenalan pertama hingga tamat pengajian, kami juga menawarkan sorotan ringkas berikut sebagai pengenalan kepada Pengalaman Pembelajaran Dalam Talian.

Sorotan Pembelajaran Dalam Talian

Kelas anda akan berlangsung dalam persekitaran dalam talian. Anda boleh log masuk pada bila-bila masa mengikut keselesaan anda. Setelah dalam talian, anda akan berkomunikasi dengan pengajar dan rakan pelajar anda, membaca teks yang diberikan, mengakses bahan digital, menghantar tugasan dan mengulas tugasan pelajar lain. Walaupun anda dikehendaki untuk log masuk sekurang-kurangnya dua hari berasingan setiap minggu, anda, sudah tentu, akan mendapat manfaat yang besar daripada kehadiran yang kerap dan lebih kerap.

Pengalaman kursus dalam talian anda akan berlangsung dalam sistem pengurusan pembelajaran lanjutan yang direka untuk memudahkan pengalaman pembelajaran yang optimum untuk pelajar. Sebagai tambahan kepada platform pendidikan yang akan anda gunakan untuk berkomunikasi dengan fakulti dan rakan pelajar, anda juga akan mempunyai akses kepada e-buku teks yang menawarkan anda keupayaan untuk menyerlahkan, menganotasi, membuat penanda halaman, mencari, memuat turun dan menilai sendiri.

Setiap modul dirancang dengan teliti untuk diselaraskan dengan jangkaan kedalaman dan keluasan kajian yang diperlukan untuk mencapai anugerah pada tahap tertentu. Selaras dengan perjanjian antarabangsa, setiap anugerah dinyatakan sebagai sejumlah kredit untuk menjadikan pencapaian itu boleh diangkut dan telus kepada majikan masa depan dan institusi pengajian tinggi lain. Dalam merancang aktiviti pembelajaran dalam setiap program, terdapat jangkaan bahawa purata pelajar akan mendedikasikan kira-kira sepuluh jam jumlah masa belajar untuk mencapai 1 'kredit' (anggaran ini termasuk semua kerja persediaan, membaca, menulis, tugas penilaian, masa yang dihabiskan untuk berkomunikasi. dalam forum perbincangan atau menghadiri seminar dan bengkel maya). Sebagai contoh, calon yang mengambil bahagian dalam modul 20 kredit yang berlangsung selama lapan minggu boleh dijangka menumpukan purata 25 jam masa belajar setiap minggu (jumlah 200 jam) untuk mencapai hasil pembelajaran modul dan melengkapkan penilaian. . Walaupun tiada peraturan keras dan pantas mengenai perkara ini (contohnya, setiap calon akan mempunyai profil yang unik dari segi masa yang diperlukan untuk membaca dan memahami bahan pembelajaran, atau menyiapkan kerja bertulis), senarai tugasan berikut mungkin membantu anda untuk memahami komitmen masa yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan program anda:

Dalam modul biasa, calon akan dikehendaki setiap minggu untuk:

 • Rancang masa belajar mereka mengikut rancangan mingguan aktiviti yang ditetapkan dalam modul dan dibimbing oleh pengajar
 • Baca kajian kes dan bahan latar belakang daripada e-buku dan sumber lain
 • Mengambil bahagian dalam forum perbincangan, membaca sumbangan, membuat sumbangan dan menjawab soalan tertentu
 • Sediakan tugasan formatif yang telah disediakan (contohnya, serahkan draf respons kepada soalan untuk maklum balas)
 • Sediakan tugasan bertulis dan serahkannya sebelum tarikh akhir untuk pemarkahan dan maklum balas rasmi (biasanya ini bukan tugas mingguan tetapi mungkin diperlukan, biasanya pada penghujung modul)
 • Renungkan pembelajaran anda dan maklumkan pengalaman modul anda kepada pengajar dan kumpulan rakan sebaya anda

Sama seperti bilik darjah kampus, pengalaman pembelajaran dalam talian akan merangkumi penyertaan dan interaksi yang meluas dengan fakulti dan rakan-rakan pelajar. Anda juga akan menggunakan forum dalam talian untuk berkomunikasi dengan penasihat, pembantu pengajar dan pakar pengajaran.

Sebaik sahaja anda berjaya menamatkan ijazah anda, anda akan layak untuk menyertai salah satu daripada dua majlis graduasi tahunan di Universiti Suffolk.

Urutan modul bermula berbilang kali setahun berdasarkan permintaan, jadi anda berpeluang untuk mendaftar dan memulakan program ijazah anda pada lebih daripada satu kali sepanjang tahun sekali gus memberikan anda fleksibiliti yang jarang ditemui dalam kebanyakan program bersemuka.

Anda akan mengambil satu modul pada satu masa. Kaedah pembelajaran lanjutan yang direka untuk orang dewasa ini membolehkan anda menumpukan keseluruhan fokus anda pada satu bidang mata pelajaran sebelum beralih ke bidang seterusnya, sambil juga membolehkan anda memperoleh ijazah anda dalam jangka masa yang dipercepatkan.

Ijazah yang anda perolehi akan memegang nilai, penerimaan dan kredibiliti yang sama seperti mana-mana ijazah setara yang diperoleh dalam persekitaran kampus tradisional.

Lokasi

 • Ipswich

  Waterfront Building, Neptune Quay, IP4 1QJ, Ipswich

Soalan