Keystone logo
Transcend Peace University

Transcend Peace University

Transcend Peace University

pengenalan

The Transcend Peace University , TPU adalah universiti dalam talian yang kini diketuai oleh Prof Dr Johan Galtung, diiktiraf secara meluas sebagai tokoh pendiri utama disiplin akademik kajian perdamaian. Kursus antara disiplin kami dirancang untuk merangkumi isu-isu yang berkaitan dengan kajian keamanan dan pembangunan.

Sebagai pakar dalam bidang ini, kami menekankan pendekatan berorientasikan penyelesaian. Ahli fakulti kami adalah sarjana perdamaian terkemuka dan pengantara yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Tujuan TPU, institusi pendidikan TRANSCEND, adalah untuk menyampaikan kepada pelajar kami pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk kerja-kerja keamanan dan pembangunan profesional.

TPU melengkapkan pelajar dengan kecekapan analitik dan praktikal dalam konflik-transformasi dan-penyelesaian. Metodologi kami menarik dari lebih dari lima puluh tahun pengetahuan yang diberikan oleh penyelidik dan pengamal terkenal dari seluruh dunia.

Kursus dalam talian 12 minggu dan 6 minggu (Sesi Musim Panas) kami ditujukan kepada pengamal kerajaan dan bukan kerajaan - termasuk pelajar - yang memerlukan kecekapan keamanan & konflik analitik peringkat tinggi . Galtung- Institute menawarkan tutorial tambahan di lokasi di selatan Jerman - untuk maklumat lebih lanjut sila lawati halaman utama institut ini: www.galtung-institut.de .

Kursus dalam talian TPU menarik minat peserta peringkat siswazah atau pascasiswazah, atau orang yang mempunyai pengalaman yang setara. Penyertaan memerlukan komitmen untuk membaca dan menganalisis bahan yang diposkan oleh pengajar kursus akademik, untuk mengambil bahagian secara aktif dalam perbincangan dan tugasan kumpulan, dan untuk menghormati jangka masa membaca dan memberi respons. Pengalaman masa lalu kami telah membuktikan, bahawa para peserta mesti bersedia dan bersedia menumpukan masa tidak kurang dari enam hingga lapan jam seminggu agar dapat memperoleh manfaat yang memuaskan dari kursus ini.

Bayaran setiap kursus berjumlah € 800 untuk peserta dari negara OECD dan € 400 untuk peserta dari negara bukan OECD untuk kursus 12 minggu pada musim bunga dan musim gugur, dan € 400 untuk peserta dari negara-negara OECD dan € 200 untuk peserta dari negara bukan OECD untuk kursus musim panas 6 minggu.

Harap maklum bahawa kursus kami dirancang untuk menampung minimum terhad serta bilangan peserta maksimum yang ditentukan. Apabila had minimum tidak dipenuhi, kami berhak untuk membatalkan kursus dan apabila had maksimum dilampaui, permohonan lebih lanjut akan digalakkan untuk mendaftar dalam kursus yang berbeza atau memohon untuk semester berikutnya. Ini adalah langkah-langkah kawalan kualiti yang dapat meningkatkan pengajaran dan pengalaman pembelajaran dalam talian anda.

Untuk memperdalam pengajian anda, sila kunjungi Galtung- Institute yang merupakan syarikat penerbangan program Transcend Peace University , yang menawarkan tutorial di tempat mengenai Transformasi Konflik semasa terma TPU di Grenzach-Wyhlen di selatan Jerman.

Lokasi

  • Grenzach-Wyhlen

    Markgrafenstraße,42A, 79639, Grenzach-Wyhlen

    Program

    Soalan