Keystone logo
Toronto International College

Toronto International College

Toronto International College

pengenalan

Selamat datang ke TIC High School, salah satu sekolah menengah persiapan universiti berprestij paling praktikal di Kanada!

Kami adalah PrivateSchool Penempatan Lanjutan (AP) dengan banyak pengalaman di luar kelas, bimbingan berterusan dan pelajaran abad ke-21.

Kami sangat gembira dapat bertemu dengan anda untuk merancang jalan menuju kejayaan yang semakin meningkat!

Toronto adalah bandar terbesar di Kanada

Toronto International College (TIC), yang ditubuhkan pada tahun 2003, bertujuan memenuhi keperluan dan permintaan pelajar dari Kanada dan di seluruh dunia. Kami melayani pelajar yang memerlukan perhatian dan / atau pelajar yang ingin melakukan persiapan yang intensif untuk masuk ke universiti dan kolej Kanada yang berprestij.

TIC adalah sekolah persediaan yang unik untuk pelajar yang ingin menyelesaikan pendidikan sekolah menengah mereka, meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris mereka, dan / atau bersedia secara akademik, budaya, dan bahasa untuk universiti atau kolej.

Kami menawarkan kurikulum Kementerian Pendidikan Ontario dalam persekitaran pembelajaran yang intensif dan berstruktur; khas untuk pelajar antarabangsa. Pelajar kami bersedia untuk memohon dan berjaya beralih ke institusi pasca menengah di Kanada.

Penilaian

Penilaian akademik pelajar didasarkan pada gabungan penilaian berterusan kerja kursus, seperti esei, projek, ujian, dan tugasan, yang merangkumi 70% dari keseluruhan kelas kursus. Peperiksaan akhir pada akhir setiap modul menyumbang 30% daripada keseluruhan gred kursus.

Keperluan Pengijazahan

Kurikulum Kementerian Pendidikan Ontario berada di kedudukan ke-4 keseluruhan di peringkat global. Diploma Sekolah Menengah Ontario (OSSD) memerlukan penyiapan 30 kredit kursus, Ujian Literasi Sekolah Menengah Ontario (OSSLT) atau

Kursus Literasi Sekolah Menengah Ontario (OSSLC), dan 40 jam khidmat masyarakat.

Kemasukan

 • Langkah 1

Lengkapkan Borang Permohonan Pelajar Antarabangsa yang dilampirkan. Tiada tarikh tutup kerana permohonan diproses sepanjang tahun. Walau bagaimanapun, anda dinasihatkan untuk memohon dengan lebih awal kerana mungkin terdapat kelewatan semasa memohon Permit Belajar Kanada.

 • Langkah 2

Hantar Borang Permohonan Pelajar Antarabangsa anda yang lengkap dengan semua dokumentasi sokongan dan yuran permohonan yang diperlukan ke Pejabat Kemasukan.

Dokumentasi sokongan termasuk:

 1. Bukti Kemahiran Bahasa Inggeris (TOEFL atau mana-mana ujian Bahasa Inggeris yang diiktiraf di peringkat antarabangsa)
 2. Transkrip Akademik untuk sekolah terdahulu yang pernah anda hadiri
 3. Resume (Jika anda mempunyai pengalaman pekerjaan)
 • Langkah 3

Kami akan menilai permohonan anda: berdasarkan kelayakan akademik dan kemahiran bahasa Inggeris anda untuk program pengajian pilihan anda.

 • Langkah 4

Kami akan mengesahkan penerimaan permohonan anda. Jika permohonan anda berjaya, kami akan membuat pakej untuk anda, yang akan merangkumi perkara berikut:

 1. Surat-menyurat yang menunjukkan program yang anda telah diterima masuk dan tarikh permulaan program. Kami akan menunjukkan sebarang syarat yang mesti dipenuhi sebelum pendaftaran boleh disahkan.
 2. Invois untuk yuran pengajian dan caj lain.
 3. Maklumat perkhidmatan pelajar, termasuk insurans kesihatan, penginapan, dsb.
 • Langkah 5

Untuk menerima tawaran penempatan dalam salah satu program kami, anda perlu membayar yuran pengajian dan caj lain yang perlu dibayar. Ini termasuk yuran pendaftaran dan tuisyen, biasanya untuk tahun akademik pertama. Pembayaran amaun yang perlu dibayar hendaklah dibuat dalam dolar Kanada kepada Kolej pilihan anda melalui draf bank, kiriman wang atau pindahan kawat T/T. Selepas menerima yuran pengajian anda, kami akan menghantar Surat Setuju Terima rasmi dan resit yuran pengajian atau resit deposit yuran pengajian yang diperlukan untuk memohon Visa Pemastautin Sementara dan Permit Belajar.

 • Langkah 6

Mohon Visa Pemastautin Sementara dan Permit Belajar di Kedutaan, Suruhanjaya Tinggi atau Konsulat Kanada yang sesuai di negara anda. Masa pemprosesan akan berbeza-beza dan sebaiknya memohon secepat mungkin. Keperluan utama untuk Visa Pemastautin Sementara dan Permit Belajar adalah:

 1. Borang yang Dilengkapkan: Permohonan Permit Belajar
 2. Bukti Penerimaan (Ini adalah Surat Penerimaan asal yang dikeluarkan oleh Kolej yang anda ingin daftarkan)
 3. Bukti Identiti (Pasport yang sah dan empat gambar berukuran pasport tambahan)
 4. Bukti Sokongan Kewangan (Anda mesti dapat membuktikan bahawa anda akan dapat menyara diri anda secara kewangan semasa anda berada di Kanada)
 5. Penilaian perubatan seperti yang dikehendaki oleh peraturan untuk negara tertentu.

Butiran tepat mengenai Sementara: Visa Pemastautin dan Permit Belajar boleh diperoleh dari misi diplomatik Kanada yang terdekat.

 • Langkah 7

Selepas permohonan anda untuk Visa Pemastautin Sementara dan Permit Belajar telah diluluskan oleh Kedutaan Kanada, anda bersedia untuk merancang perpindahan anda ke Kanada, Penyelaras perkhidmatan pelajar di Kolej yang telah menerima anda dapat membantu anda dengan peralihan ini dan akan berbesar hati membantu dengan sebarang butiran mengenai langkah anda.

 • Langkah 8

Apabila anda memasuki Kanada anda mesti:

 1. Puaskan pegawai imigresen bahawa anda akan meninggalkan Kanada pada akhir pengajian anda
 2. Telah diterima oleh Kolej yang anda mohon untuk kemasukan
 3. Buktikan bahawa anda mempunyai wang yang cukup semasa tinggal di Kanada untuk membayar yuran pengajian, perbelanjaan sara hidup untuk diri sendiri dan ahli keluarga yang menemani, dan pengangkutan pulang untuk diri sendiri dan ahli keluarga yang menemani.
 • Langkah 9

Selamat datang ke Kanada!! Bienvenue au Canada!! Anda perlu menghubungi Kolej dan mendaftar untuk semester anda selepas anda tiba di Toronto.

Biasiswa dan Pembiayaan

Pelajar antarabangsa baharu dinilai secara automatik untuk kelayakan untuk Biasiswa Antarabangsa TIC untuk Kecemerlangan apabila mereka menyerahkan permohonan mereka untuk kemasukan melalui Pejabat Pendidikan Antarabangsa.

TIADA PERMOHONAN BIASISWA DIPERLUKAN.

Kelayakan: Pemohon antarabangsa untuk, dan sedang mendaftar pelajar antarabangsa di Toronto International College .

Kriteria pemilihan: calon mestilah telah didaftarkan dalam program akademik satu tahun (dua semester) di Toronto International College dan mesti telah mencapai 85% atau lebih tinggi dalam GPA mereka dalam pengajian terdahulu.

Nilai: CAD$4000 untuk biasiswa penuh: CAD$2000 atau CAD$1000 untuk biasiswa separa setahun.

Tempoh: Dibayar hanya untuk menampung yuran pengajian untuk kursus ESL (English as a Second Language) atau EAP (English for Academic Purposes) atau mana-mana kursus asas yang diperlukan oleh Kolej sebelum kursus persediaan universiti bermula.

Dalam keadaan apabila pelajar telah memenuhi keperluan penguasaan Bahasa Inggeris Kolej, penerima biasiswa boleh menggunakan jumlah nilai untuk mengimbangi kos kursus atau program akademik biasa.

Bilangan setahun: Biasiswa di TIC adalah terhad dan bilangan biasiswa yang ditawarkan bergantung kepada pembiayaan yang ada.

Tawaran: Sesetengah pelajar boleh dibuat tawaran biasiswa pada masa yang sama apabila mereka menerima tawaran tempat/kerusi kursus, tetapi majoriti tawaran biasiswa akan dibuat pada Oktober/November/Disember, Februari/Mac/April, Jun/ Julai/Ogos bertepatan dengan permulaan tiga semester utama Kolej.

Pengekalan: Kekalkan GPA (Purata Mata Gred) 85% atau ke atas pada skala 100 peratus atau 4.0 pada skala lima mata atau 8.5 atau ke atas pada skala sepuluh mata.

TIDAK PERLU PERMOHONAN. Semua pelajar antarabangsa akan dinilai dan mereka yang memenuhi kriteria pemilihan akan diberikan tawaran.

Butiran-butiran yang lain:

 1. Dalam mana-mana satu tahun, tidak semua jabatan boleh membuat tawaran biasiswa ini, atau mungkin mengehadkannya kepada kursus tertentu.
 2. Semua tawaran biasiswa adalah bersyarat apabila mendaftar dalam kursus/program Kolej yang diluluskan.

Kriteria kelayakan untuk Biasiswa Antarabangsa TIC untuk Kecemerlangan

Pelajar antarabangsa yang mempunyai keputusan akademik yang cemerlang dalam pengajian menengah atau pasca menengah terdahulu mereka mungkin layak mendapat Biasiswa Antarabangsa TIC untuk Kecemerlangan.

Sesetengah pemohon mungkin menerima tawaran biasiswa dengan tawaran tempat/tempat kursus mereka daripada Pejabat Pendidikan Toronto International College .

Lokasi

Lokasi
 • Victoria Park Avenue,3550, M2H 2N5, Toronto

Soalan