Keystone logo
© The University of Fredericton
Toronto International College

Toronto International College

Toronto International College

pengenalan

Selamat datang ke TIC High School, salah satu sekolah menengah persiapan universiti berprestij paling praktikal di Kanada!

Kami adalah PrivateSchool Penempatan Lanjutan (AP) dengan banyak pengalaman di luar kelas, bimbingan berterusan dan pelajaran abad ke-21.

Kami sangat gembira dapat bertemu dengan anda untuk merancang jalan menuju kejayaan yang semakin meningkat!

Toronto adalah bandar terbesar di Kanada

Toronto International College (TIC), yang ditubuhkan pada tahun 2003, bertujuan memenuhi keperluan dan permintaan pelajar dari Kanada dan di seluruh dunia. Kami melayani pelajar yang memerlukan perhatian dan / atau pelajar yang ingin melakukan persiapan yang intensif untuk masuk ke universiti dan kolej Kanada yang berprestij.

TIC adalah sekolah persediaan yang unik untuk pelajar yang ingin menyelesaikan pendidikan sekolah menengah mereka, meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris mereka, dan / atau bersedia secara akademik, budaya, dan bahasa untuk universiti atau kolej.

Kami menawarkan kurikulum Kementerian Pendidikan Ontario dalam persekitaran pembelajaran yang intensif dan berstruktur; khas untuk pelajar antarabangsa. Pelajar kami bersedia untuk memohon dan berjaya beralih ke institusi pasca menengah di Kanada.

Penilaian

Penilaian akademik pelajar didasarkan pada gabungan penilaian berterusan kerja kursus, seperti esei, projek, ujian, dan tugasan, yang merangkumi 70% dari keseluruhan kelas kursus. Peperiksaan akhir pada akhir setiap modul menyumbang 30% daripada keseluruhan gred kursus.

Keperluan Pengijazahan

Kurikulum Kementerian Pendidikan Ontario berada di kedudukan ke-4 keseluruhan di peringkat global. Diploma Sekolah Menengah Ontario (OSSD) memerlukan penyiapan 30 kredit kursus, Ujian Literasi Sekolah Menengah Ontario (OSSLT) atau

Kursus Literasi Sekolah Menengah Ontario (OSSLC), dan 40 jam khidmat masyarakat.

Lokasi

  • Toronto

    Victoria Park Avenue,3550, M2H 2N5, Toronto

    Soalan