Keystone logo
© Penn State Great Valley
The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

The University of Texas Permian Basin Online

pengenalan

Mengenai UT Permian Basin Online

Ketahui apa yang membezakan program dalam talian UT Permian Basin daripada yang lain.

Lembangan Permian UT memahami cabaran yang dihadapi pelajar pada masa kini. Hasilnya, universiti ini telah menjadi peneraju pendidikan dalam talian, terkenal kerana memberi inspirasi kepada kejayaan pelajar melalui program dalam talian yang diakreditasi, tuisyen kos efektif, dan persekitaran pembelajaran dalam talian kolaboratif di mana pelajar dapat memperoleh ijazah UT Permian Basin dari mana sahaja di dunia.

UT Permian Basin Online memberi anda kelebihan daya saing:

 • Kemudahan - Program 100% dalam talian dan dapat disiapkan mengikut kadar anda sendiri.
 • Terjangkau - Program kami menjimatkan kos, dengan kos per kredit yang lebih rendah daripada program lain yang serupa di seluruh negara.
 • Fleksibel - Kursus khusus program hanya berlangsung selama lapan minggu dengan enam tarikh bermula sepanjang tahun.
 • Reputasi - Program dalam talian kami mendapat pengiktirafan sepenuhnya.
 • Diakses - Fakulti terdiri daripada profesional perniagaan dan PhD yang terkenal.

Mengenai Permian Basin

Di mana barat lama bertemu abad baru.

Tidak ada tempat yang serupa dengan Permian Basin - keindahan liar yang tidak tersentuh dihiasi dengan kantung pembangunan moden. Rugged bertemu dengan West Texas yang bergaya.

Kami menyukai langit biru kami yang tidak berkesudahan, tetapi kami tahu bahawa Texas Barat jauh lebih daripada sekadar matahari terbenam yang sempurna. Permian Basin adalah rumah bagi orang-orang yang baik hati, rajin, optimis yang tidak pernah bertemu dengan orang asing.

Sekiranya anda ingin mencipta masa depan anda sendiri, inilah tempat anda berada.

Mengenai Lembangan

"Lembangan" adalah istilah geologi sederhana untuk penurunan atau kemurungan di permukaan bumi - biasanya disebabkan oleh hakisan di atas tanah dan gempa bumi di bawahnya.

Membentang dari timur New Mexico dan meliputi sebahagian besar Texas Barat (Lubbock ke utara, Lembah Rio Grande di selatan), Permian Basin sebenarnya adalah kumpulan lembangan yang lebih kecil. Secara keseluruhan, Permian Basin meliputi 75,000 batu persegi, menjadikannya salah satu lembangan yang lebih besar di Amerika Utara.

Tetapi itu geologi. Dari perspektif orang awam, Permian Basin sebenarnya merupakan kawasan Amerika yang menakjubkan dengan keindahan yang unik. Anda berasa seperti anda dapat melihat bumi memenuhi langit di kejauhan.

Lembangan Permian mempunyai sesuatu untuk semua orang.

Odessa & Midland: Bandar Bandar

Selama beberapa generasi, orang-orang dari seluruh dunia telah menuju ke West Texas untuk mencari kebebasan, pengembaraan, dan kekayaan di ladang minyak. Bandar-bandar yang mereka bina telah berkembang ke atas dan ke luar, mewujudkan pusat bandar moden di seberang Permian Basin - termasuk dua yang dipanggil UTPB sebagai rumah.

Rumah kampus utama UT Permian Basin, Odessa adalah salah satu bandar terbesar di Texas Barat. Sebuah bandar yang pelbagai dengan sejarah yang kaya sejak tahun 1880-an, Odessa telah mengalami perubahan besar sejak dua dekad yang lalu. Tidak lama dahulu, majalah Forbes meletakkan Odessa sebagai salah satu bandar kecil yang paling pesat berkembang di Amerika Syarikat.

Dan hanya 15 minit turun I-20 duduk di Midland. Kampus Midland UTPB menempatkan sekolah muzik dan kejuruteraan kami dan Pusat Tenaga dan Kepelbagaian Ekonomi. Sebagai tempat tinggal bekas Presiden George HW Bush dan syarikat global besar seperti Chevron dan Concho, Odessa menawarkan kedalaman prestij dan peluang yang dapat ditandingi oleh beberapa bandar seperti itu.

Setiap hari, budaya bandar-bandar istimewa ini berkembang dengan lebih mendalam.

Duduk di Atas Masa Depan Tenaga

Pada awal abad ke-21, Permian Basin - yang dulunya menjadi sumber bekalan minyak yang besar - sepertinya semakin pudar.

Tetapi teknologi baru menunjukkan sebaliknya: Terdapat lebih banyak minyak yang terperangkap di tanah di bawah Permian Basin daripada yang dapat ditebak oleh siapa pun. Berkat kemajuan dalam penerokaan tenaga, Permian Basin dengan cepat dinamakan rizab minyak terbesar di planet ini. Halaman belakang rumah kami dijangka dapat memacu ekonomi Amerika dan global sekurang-kurangnya dua dekad akan datang.

Dengan penemuan ini, leher kayu kita telah menyaksikan ledakan aktiviti ekonomi. Kerana, apabila semakin banyak sumber tenaga, industri lain muncul di sampingnya - termasuk perniagaan dan kewangan, penjagaan kesihatan, pendidikan, pembinaan, teknologi digital, pengangkutan, dan pekerjaan di sektor awam.

Dengan kata lain, "ledakan minyak" terbaru telah mendorong "ledakan ekonomi" yang lebih besar yang telah memberikan dividen besar kepada para pelajar dan profesional yang merebut peluang sekali dalam satu generasi ini.

Jantung Akademik Texas Barat

Kami tidak sombong ketika memanggil UT Permian Basin sebagai "pusat akademik Texas Barat." Tetapi kita pasti bangga dengan kerja yang kita lakukan setiap hari.

Kerana setiap hari, kita dapat membantu beberapa pelajar terbaik di dunia memanfaatkan minat mereka dan merancang kerjaya mereka yang lumayan. Kami dapat memberikan pendidikan moden dengan kos yang berpatutan. Dan kita dapat mencari kaedah inovatif untuk memberikan pengalaman kuliah yang paling lengkap, pelbagai, dan menyeronokkan di mana sahaja.

Kami harap anda menyertai kami.

Misi, Visi & Sejarah

Dari mana kita datang, ke mana kita pergi.

Misi kita

Sebagai institusi wilayah yang komprehensif, Permasin Basin University of Texas melayani pelbagai komuniti pelajar dari wilayah, negara bagian, dan sekitarnya. Melalui kecemerlangan dalam pengajaran, pembelajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan awam yang berpusatkan pelajar, Universiti memupuk warga yang terlibat dan mempengaruhi kehidupan sambil memajukan teknologi dan kepentingan awam di West Texas.

Sejarah Lembangan Permian UT

Kami bermula sebagai percubaan. Pada tahun 1969, Badan Perundangan Texas memutuskan untuk mewujudkan universiti "peringkat atas" di Odessa - iaitu, sebuah kolej yang hanya menerima pelajar junior, senior, dan pelajar siswazah.

Tetapi sebelum pembinaan sekolah baru dapat dijalankan sepenuhnya, tuntutan mahkamah mengganggu. Plaintif mencabar kesahihan harta harta benda Universiti. Kerja dihentikan.

Akhirnya, Mahkamah Agung Texas campur tangan, memutuskan untuk memihak Universiti. Jentolak meletup kembali, dan pada bulan April 1972, kampus baru UT Permian Basin telah pecah.

Tidak lebih dari setahun kemudian - pada 4 September 1973 - Universiti dibuka untuk kelas. Walau bagaimanapun, pembinaannya tidak lengkap, jadi 1,112 pelajar di kelas satu itu belajar di bangunan sementara dan treler. Ia akan memakan masa hampir satu tahun lagi sebelum kemudahan tetap di UT Permian Basin selesai.

Maju cepat 18 tahun: Badan Perundangan Texas memutuskan sekali lagi untuk mengubah lintasan UTPB dengan meluluskan rang undang-undang yang menjadikan sekolah itu menjadi institusi empat tahun. Kelas baru pertama - yang dikenali di kampus sebagai Pioneer Freshmen - bergabung pada musim gugur 1991.

Dari awal percubaan yang sederhana, UT Permian Basin telah berkembang di hampir semua arah.

Tidak ada sekolah seperti UT Permian Basin. Mungkin itulah sebabnya tidak ada sekolah yang mempunyai kisah seperti kita.

Bersama-sama, kita adalah Falcons.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Odessa

  4901 East University, 79762, Odessa

  • Midland

   1310 North F.M. 1788, 79707, Midland

   Soalan