Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
The University of Iowa

The University of Iowa

The University of Iowa

pengenalan

The University of Iowa ialah salah satu universiti penyelidikan awam terkemuka di Amerika.

Ditubuhkan pada tahun 1847, ia adalah institusi pengajian tinggi tertua di negeri ini dan terletak di tepi Sungai Iowa yang indah di Bandar Iowa.

Ahli Persatuan Universiti Amerika sejak 1909 dan Persidangan Sepuluh Besar sejak 1899, The University of Iowa adalah rumah kepada salah satu pusat perubatan akademik yang paling terkenal di negara ini, serta pemimpin yang diiktiraf di peringkat global dalam kajian dan kraf menulis. Iowa terkenal dengan kecemerlangan dalam kedua-dua seni dan sains, menawarkan program sarjana muda, siswazah dan profesional bertaraf dunia dalam pelbagai bidang.

Misi

Selepas penubuhannya pada tahun 1847, The University of Iowa telah diamanahkan oleh badan perundangan negeri dengan misi tiga kali ganda iaitu pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan awam. Dalam meneruskan misi itu hari ini, universiti menyediakan pengajaran yang luar biasa dan pengalaman pendidikan transformatif yang menyediakan pelajar untuk berjaya dan memenuhi dalam persekitaran yang semakin pelbagai dan global; memajukan usaha ilmiah dan kreatif melalui penyelidikan termaju dan pengeluaran artistik; dan membawa pembelajaran dan penemuan ke dalam perkhidmatan rakyat di negeri Iowa, negara, dan dunia, meningkatkan kehidupan melalui pendidikan, penjagaan kesihatan, seni dan budaya, serta komuniti dan daya hidup ekonomi.

Visi

The University of Iowa akan menjadi destinasi pilihan pertama untuk kumpulan pelajar, fakulti dan kakitangan yang pelbagai dan berbakat, yang akan mencipta bab baharu penerokaan, penemuan, penciptaan dan penglibatan. Bersama-sama, kita akan memajukan kedudukan universiti sebagai salah sebuah universiti awam yang paling terkenal di negara ini.

Nilai teras

Nilai teras kami merangka siapa diri kami dan siapa yang kami cita-citakan sebagai komuniti universiti. Semasa kami merancang, menetapkan keutamaan dan membuat keputusan harian tentang cara melaksanakan misi kami, kami dipandu oleh lima komitmen yang saling bergantung ini:

Kreativiti

Kami menemui cara baharu untuk melihat dunia dan menjadikannya lebih baik.

Kami berdedikasi untuk mengejar pengetahuan baharu dan penciptaan artistik dan menggunakan penemuan tersebut untuk memberi kesan transformatif pada negeri kita dan dalam komuniti tempatan, nasional dan global kita.

Komuniti

Kami komited terhadap kerjasama dan penglibatan aktif.

Kami menghargai sumbangan setiap individu sambil menyedari bahawa kejayaan terbesar kami datang apabila kami bekerjasama ke arah sumbangan kreatif—selalunya merentasi disiplin dan jabatan dan selalunya dengan rakan kongsi komuniti.

Kecemerlangan

Kami mengharapkan yang terbaik daripada diri kami dalam semua yang kami lakukan.

Kami mengukur diri kami dengan menepati piawaian, menghormati aspirasi dan pencapaian yang tinggi, dan mengharapkan semua ahli komuniti universiti untuk berusaha untuk kecemerlangan.

Inklusi

Kami mengesahkan dan meraikan semua latar belakang dan identiti.

Kami mencapai kecemerlangan dengan menarik dan mengekalkan populasi pelajar, fakulti dan kakitangan yang pelbagai dan berbakat serta membina persekitaran yang mesra dan mudah diakses di mana individu berasa dihargai dan dihormati serta berpeluang untuk berkembang maju.

Integriti

Kami jujur, adil, hormat, dan beretika.

Kami berpegang kepada standard tertinggi etika profesional dan ilmiah, bertanggungjawab atas keputusan dan tindakan kami, melaksanakan pengawasan yang bertanggungjawab terhadap sumber yang diamanahkan kepada kami, dan melayan satu sama lain dengan jujur dan saksama.

Perangkaan

 • 31,206 jumlah pendaftaran, Musim Gugur 2021
 • 23-29 pertengahan 50% julat skor ACT
 • 3.81 median GPA, kelas 2025

Pendaftaran, Musim luruh 2021

Jenis pelajarPendaftaran
Sarjana Muda21,608
Siswazah6,415
Profesional (Kedoktoran)1,886
Latihan lepasan ijazah1,297
Jumlah31,206

Pendaftaran mengikut kaum/etnik

Bangsa/EtnikKiraan pendaftaran% daripada jumlah
Afrika Amerika atau Hitam9713.1%
Orang Asli Alaska atau India Amerika540.2%
Asia Amerika1,5194.8%
Hispanik atau Latinx2,3497.4%
antarabangsa2,1037.8%
Orang asli Hawaii atau orang Kepulauan Pasifik yang lain200.1%
Dua atau lebih perlumbaan1,0293.2%
Bangsa Putih (Bukan Hispanik) atau Tidak Diketahui23,68574.6%
 • 18.3 % Pelajar generasi pertama
 • Sekolah Awam 1 untuk menerima lelaki dan wanita secara sama rata
 • Sekolah Pertama untuk menyokong kumpulan pelajar LGBT secara rasmi (pada tahun 1970)

  English Language Requirements

  Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

  Lokasi

  • Iowa City

   Iowa City, Amerika Syarikat

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan