Keystone logo
© Eva Dang
The Open College of the Arts

The Open College of the Arts

The Open College of the Arts

pengenalan

Cerita kita

The Open College of the Arts telah diasaskan pada tahun 1987 oleh Michael Young, Lord Young dari Dartington, penggerak di sebalik pelbagai inisiatif berpusatkan rakyat dan pendidikan seperti Persatuan Pengguna, Kolej Lanjutan Kebangsaan dan Universiti Terbuka.

Visi asal Young adalah untuk menawarkan kepada orang awam peluang untuk mengambil kursus seni berkualiti tinggi dengan pendidikan jarak jauh, tanpa kelayakan atau sekatan yang terdahulu. Dia melihat OCA sebagai cara mengubah kehidupan orang, memberikan mereka peluang dan kemahiran untuk menyatakan bakat kreatif mereka di bawah bimbingan seniman profesional. Kita masih hidup dengan nilai-nilai itu.

Hari ini OCA adalah amal pendidikan yang berkembang yang tujuan amal adalah untuk meluaskan penyertaan dalam pendidikan seni. Lebih daripada 2000 pelajar setiap tahun kini belajar kursus kreatif dan visual dan darjah dengan pembelajaran terbuka bersama kami. Strategi OCA ditentukan oleh Lembaga Pemegang Amanah. Pejabat ketua kami berada di lokasi bekas barisan di Barnsley, South Yorkshire dan semua tutor kami bekerja dari rumah atau studio mereka.

OCA adalah sebahagian daripada Universiti untuk Seni Kreatif

Universiti untuk Seni Kreatif (UCA) adalah salah satu daripada universiti pakar terkemuka UK yang menawarkan pelbagai kursus dalam seni, seni bina, komunikasi, reka bentuk dan media di lima kampus di Tenggara Tenggara. Graduan termasuk Zandra Rhodes, Karen Millen dan Tracey Emin.Pada 1 November 2016, The Open College of the Arts menjadi sebahagian daripada Universiti untuk Seni Kreatif. Penggabungan ini dibina atas hubungan kerja yang erat yang ditubuhkan pada tahun 2010.

Persatuan Pelajar (OCASA)

Apabila anda mendaftar anda menjadi sebahagian daripada Persatuan Pelajar OCA (OCASA), yang bertindak sebagai suara pelajar. Kolej ini mengambil serius perwakilan pelajar. Presiden OCASA menghadiri mesyuarat lembaga kami supaya suara murid didengar di peringkat tertinggi.

Lokasi

  • Barnsley

    Redbrook Business Park Wilthorpe Road, S71 1ET, Barnsley

Soalan