Keystone logo
The King's University

The King's University

The King's University

pengenalan

Universiti Raja (TKU) adalah diiktiraf, Roh-kuasa, universiti evangelis dengan kampus cawangan dan laman web yang mengajar di beberapa bandar-bandar AS. TKU menawarkan pelajar pengalaman pendidikan yang lengkap dengan menggabungkan pendidikan tinggi dengan pengalaman kementerian praktikal dalam gereja-gereja tempatan dinamik. Pengalaman pendidikan yang lengkap menyediakan dan melengkapkan pelajar untuk berkhidmat di gereja tempatan, pasaran dan di seluruh dunia.

Dr. Jack Hayford, Pengasas dan Canselor Universiti Raja itu, dan Pastor Robert Morris, pengasas Pastor Kanan Church Gateway, telah ditanam perkongsian yang unik, di mana Dr. Hayford berfungsi sebagai seorang penatua kerasulan Gereja Gateway, dan Pastor Robert kini berkhidmat sebagai Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Universiti The King. Dr. Hayford dan Pastor Robert berkongsi nilai kecemerlangan dan profesionalisme dalam wawasan mereka untuk melatih lelaki dan wanita untuk kerja-kerja yang Kingdom di mana sahaja yang Allah memberikan mereka pengaruh. Wawasan yang dikongsi bersama membawa kepada pembentukan sebuah kampus TKU di Gereja Gateway.

Dengan lebih daripada 700 pelajar di seluruh universiti, dan 270 pelajar di kampus Southlake dalam DFW, persekitaran pembelajaran dinamik TKU dan komuniti Roh-kuasa membolehkan pelajar untuk belajar, mengembangkan kemahiran dan bakat, dan berkembang dalam hubungan dengan rakan-rakan pelajar, fakulti dan dengan TUHAN.

Lokasi

Lokasi
  • 2121 E. Southlake Blvd Southlake, TX 76092, , Southlake

Soalan