Keystone logo
© GCAS College Dublin Ltd
The Global Centre for Advanced Studies

The Global Centre for Advanced Studies

The Global Centre for Advanced Studies

pengenalan

The Global Centre for Advanced Studies (Kolej GCAS) ialah kolej yang menawarkan ijazah berkualiti tinggi, bebas hutang, diiktiraf EU pada peringkat sarjana muda dan siswazah dalam falsafah, psikoanalisis, teologi dan sains sosial. Dengan sarjana yang memenangi anugerah dan terkemuka di fakulti mereka, yang dimiliki oleh ahli fakulti dan alumni, GCAS ialah komuniti penyelidik yang unik yang mewujudkan ekonomi perkongsian pengetahuan.

Falsafah GCAS

GCAS menawarkan model baharu kepada penyelidik dan pelajar akan datang untuk bebas belajar dan meneroka ilmu tanpa hutang.

Kebebasan akademik terjejas oleh hutang pelajar. Oleh itu, kami mencipta ruang untuk memupuk dan menggalakkan pemikiran kritis dan refleksi tanpa tekanan ekonomi. Kami dimiliki bersama oleh graduan dan fakulti jadi kebebasan untuk berfikir sememangnya bersifat kolaboratif dan global.

Penyelidikan di GCAS

Misi GCAS ialah pendidikan berkualiti tinggi dan bebas hutang yang menyediakan sumber untuk bentuk penyelidikan yang kreatif dan baharu yang tidak boleh dilakukan dalam persekitaran universiti tradisional. Kami percaya bahawa pendidikan sememangnya merupakan pengalaman intersubjektif yang memerlukan perkongsian idea secara terbuka dan bercadang, dan mewujudkan garis pemikiran dan tindakan baharu dan berani dengan cara saintifik yang ketat. Oleh itu, apa yang penting untuk komuniti akademik kita ialah menghormati rakan penyelidik dengan pemikiran, prestasi dan tindakan yang berbeza dan kadangkala mencabar. Inti dari apa yang kami lakukan adalah untuk mewujudkan dan mengekalkan persekitaran yang terbuka, inklusif dan mencabar di mana seseorang boleh mengembangkan idea dan penyelidikan, secara kritis, perkara yang mereka anggap penting untuk dunia.

GCAS menyediakan alternatif kepada akademia tradisional dengan menyediakan sokongan yang membolehkan penyelidik melakukan penyelidikan saintifik dan interdisipliner yang serius jika dibandingkan dengan model tradisional pendidikan tinggi, yang berasaskan hutang pelajar, keuntungan dan penyelidikan yang terlalu kerap gagal menangani perkara yang paling menjengkelkan. isu-isu yang dihadapi oleh kemandirian planet kita dan seterusnya, manusia sejati berkembang pesat. GCAS percaya bahawa seorang penyelidik/pelajar mempunyai tanggungjawab untuk kepentingan awam melalui penyelidikan akademik yang rapi. MA dan Ph.D kami. program memberi peluang kepada pelajar untuk menjalankan penyelidikan saintifik yang serius dan berterusan dengan kerjasama fakulti dan komuniti akademik kami.

Misi kita

"Untuk menyediakan peluang pendidikan dan penyelidikan berkualiti tinggi di dunia, tanpa hutang."

Misi kami adalah global dan berkekalan. Keupayaan dan kapasiti yang mencukupi untuk menjadi peneraju dalam pendidikan global memerlukan keberanian dan dorongan yang konsisten untuk inovasi. Inovasi ini datang daripada kepakaran dan dedikasi semua fakulti, kakitangan, penyelidik dan pelajar GCAS. Profesor kami komited untuk mengajar amalan yang tertumpu pada cara teori dan praktikal untuk memaksimumkan kebolehan dan hadiah pelajar untuk memperbaiki dunia kita. Komuniti GCAS bergantung pada badan pelajar kami yang pelbagai untuk terus menyediakan peluang bagi pendidikan yang kukuh, bebas hutang dan memperkasakan ini.

Nilai kami

“Kami menghargai kebebasan di atas segalanya. Kebebasan untuk mencipta, meneroka dan menginovasi konsep, idea dan amalan baharu dalam komuniti kita.”

Visi GCAS kekal konsisten. Ia menangkap hala tuju strategik kami, komitmen terhadap kecemerlangan, dan jangkauan dan akses global kami. Visi kami menetapkan laluan untuk meningkatkan sinergi dengan cendekiawan terkenal dan minda dan cita-cita paling cerah generasi muda. Ia juga membayangkan bahawa kita boleh dan akan menyesuaikan diri dengan arus perubahan teknologi, mengambil kesempatan daripada peluang untuk mengembangkan bilik darjah di luar kolej tradisional, menjadi persekitaran maya, hidup dan interaktif.

Visi kami

"Untuk menjadi Kolej terkemuka dunia, menyediakan pendidikan berkualiti tinggi tanpa hutang kepada semua pelajar yang berkelayakan di seluruh dunia."

Visi GCAS kekal konsisten. Ia menangkap hala tuju strategik kami, komitmen terhadap kecemerlangan, keadilan, kebenaran dan jangkauan global. Visi kami menetapkan laluan untuk meningkatkan sinergi dengan cendekiawan terkenal dan minda paling cerdas generasi muda. Ia juga membayangkan bahawa kita boleh dan akan menyesuaikan diri dengan arus perubahan teknologi, mengambil kesempatan daripada peluang untuk mengembangkan bilik darjah di luar kolej tradisional, menjadi persekitaran maya, langsung dan interaktif.

Lokasi

  • Dublin

    38/39 Fitzwilliam Square, Dublin 2 Do Ireland, 2 NX53, Dublin

Soalan