Keystone logo
Texas A&M School of Law

Texas A&M School of Law

Texas A&M School of Law

pengenalan

Program JD inovatif kami

Peguam abad ke-21 perlu melakukan lebih daripada sekadar membicarakan kes-kes di mahkamah. Anda akan memerlukan keupayaan untuk berunding perjanjian, kontrak draf, penempatan kraf dan menjadi pengantara pertikaian. Di Texas A & M University Sekolah Undang-undang, kita telah mendapat anda dilindungi. program JD inovatif kami menekankan kepentingan kemahiran undang-undang dunia sebenar yang akan menyediakan sepenuhnya untuk semua aspek kerjaya anda.

Texas A & M: Melabur dalam Masa Depan Anda

Oleh kerana kita telah menjadi sebahagian daripada Texas A & M University pada tahun 2013, kami telah melabur sumber penting untuk meningkatkan nilai ijazah anda dan untuk meningkatkan pengalaman anda semasa berada di sini di sekolah undang-undang. Kami mempunyai banyak perubahan yang lebih menarik dalam kerja-kerja, tetapi kami telah pun mengambil beberapa langkah untuk melabur dalam masa depan anda.

Laluan untuk Kejayaan

Terdapat lebih daripada satu jenis peguam. Pada abad ke-21, peguam yang beramal berkhidmat pelbagai pelanggan dalam pelbagai bidang dan industri yang tidak terkira banyaknya. Di Texas A & M University Sekolah Undang-undang, anda boleh menyimpan pilihan anda terbuka dengan mengejar pendidikan yang luas. Atau anda boleh memilih salah satu daripada tiga laluan yang berbeza yang kami tawarkan. Di dalam setiap laluan ini, anda juga boleh memilih untuk memberi tumpuan kepada kawasan-kawasan tertentu amalan, seperti harta intelek atau minyak dan undang-undang gas.

Fort Worth / Dallas

Memilih sekolah undang-undang bermakna memilih rumah anda untuk beberapa tahun akan datang, dan anda tidak akan mencari tempat yang lebih baik untuk belajar dan hidup daripada Fort Worth. Fort Worth menawarkan sukar ditandingi kehidupan, masyarakat undang-undang yang mengalu-alukan dan mentor peguam muda, dan akses kepada pelbagai majikan dalam pelbagai tetapan amalan termasuk firma undang-undang, agensi kerajaan, pertubuhan bukan keuntungan dan jabatan undang-undang syarikat.

Texas A & M University Sekolah Dasar Diskriminasi Undang-undang

Texas A & M University School of Law menyediakan peluang yang sama dalam program pendidikan undang-undang untuk semua pemohon untuk masuk, mendaftar pelajar dan graduan tanpa diskriminasi atau pengasingan atas alasan bangsa, warna kulit, agama, negara asal, jantina, umur, kecacatan, status veteran , orientasi seksual, identiti jantina atau ungkapan gender. Di samping itu, Texas A & School University M Undang-undang menyediakan fakulti dan pekerja lain dengan peluang yang sama dalam pengambilan, kesinambungan, kenaikan pangkat dan tempoh perkhidmatan.

JARAK INOVATIF PROGRAM PENDIDIKAN TEXAS A & M'S LAW

Kami menawarkan dua program pembelajaran jarak jauh, kedua-dua kawasan di mana pengetahuan dan kemahiran pada masa ini permintaan yang tinggi: Pengurusan kekayaan DAN Pengurusan Risiko.

Program adalah sepenuhnya dalam talian, Yang memberikan profesional yang bekerja dan pelajar yang mempunyai tanggungjawab peribadi fleksibiliti mereka perlu belajar dan mendapatkan kemahiran baru dengan gangguan yang minimum kepada kehidupan sudah penuh mereka. Dalam program-program kami, kami tidak hanya meletakkan kamera di bahagian belakang bilik darjah untuk merakam kuliah profesor. pendekatan yang ketinggalan zaman dan tidak berkesan. Sebaliknya, kita menggunakan state-of-the-art teknik pedagogi yang mengambil kesempatan daripada teknologi terkini pembelajaran dalam talian. Setiap kursus adalah khusus disediakan dengan pelajar pengajian jarak jauh dalam fikiran.

Setiap program mengambil masa lebih kurang enam semester untuk disiapkan, dan apabila siap, anda mempunyai peluang untuk melawat kami di sekolah undang-undang untuk menerima penghormatan "Aggie Ring," membuat anda menjadi ahli seumur hidup Aggie Rangkaian yang luas.

Terdapat Jarak Education Programs

 • Pengurusan kekayaan
 • Pengurusan Risiko

Dua darjah - satu kurikulum yang kuat

Dua darjah yang berbeza ditawarkan untuk setiap program-an LL.M. ijazah sarjana untuk peguam (Bagi mereka yang telah menerima JD a) dan Sarjana Perundangan (M.Jur.) Untuk bukan peguam profesional. Walaupun bukan peguam mungkin mempunyai tambahan yang diperlukan kursus atau prasyarat dalam Undang-undang Amerika Syarikat, untuk meletakkan mereka di landasan yang sama dengan senegara peguam mereka, struktur program dan kandungan kemudiannya dasarnya adalah sama, tanpa mengira status JD.

Lokasi

 • Fort Worth

  Texas A&M University School of Law 1515 Commerce Street , TX 76102, Fort Worth

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan