Keystone logo

Tecnológico de Monterrey

A logo

pengenalan

Tecnológico de Monterrey telah diasaskan pada tahun 1943 berkat visi Don Eugenio Garza Sada dan sekumpulan usahawan yang membentuk persatuan bukan untung yang dipanggil Enseñanza e Investigación Superior, AC

Tecnológico de Monterrey ialah sebuah institusi swasta, bukan untung, bebas tanpa pertalian politik dan agama.

Kerja Tecnológico de Monterrey dan semua kampusnya disokong oleh persatuan awam yang terdiri daripada pelbagai kumpulan pemimpin cemerlang dari seluruh negara yang komited terhadap kualiti dalam pendidikan tinggi.

Setiap tahun, ahli lembaga pengarah persatuan awam ini bertemu untuk menentukan matlamat yang akan membimbing keputusan utama yang akan membantu Tecnológico de Monterrey mencapai objektifnya untuk memacu pembangunan masyarakat dan negara.

Tecnológico de Monterrey menikmati sokongan masyarakat negara, yang mengambil bahagian dalam cabutan bertuah yang dianjurkan oleh institusi itu sendiri untuk mengembangkan program biasiswa dan pelaburan dalam infrastruktur.

Tecnológico de Monterrey menikmati status Sekolah Universiti Percuma, yang membolehkannya berfungsi sebagai institusi pendidikan.

Tujuan

Tecnológico de MonterreyMatlamatnya adalah untuk menghasilkan maklumat yang mampu mengubah kehidupan.

Kami menggunakan pengalaman pendidikan untuk membentuk individu menjadi agen perubahan yang bersedia bekerja untuk manfaat semua—individu yang bertanggungjawab ke atas kehidupan mereka sendiri dan sedar bahawa tindakan mereka boleh mengubah orang lain—berkebolehan, berbakat, jujur, komited, berwawasan yang terlibat dengan perspektif global dan semangat keusahawanan, bukan sahaja di universiti tetapi dalam semua bidang kehidupan mereka.

Pendidikan pelajar kami adalah komponen penting dalam keupayaan kami untuk cemerlang. Pelajar digalakkan untuk mengubah realiti ekonomi, politik, alam sekitar dan sosial mereka pada tahap sosial, profesional dan peribadi.

Penglihatan

"Kepimpinan, inovasi, dan keusahawanan untuk manusia berkembang maju".

Model Tec21

Tec21 membolehkan pembentukan kemahiran yang kukuh dan komprehensif yang akan membantu anda secara kreatif dan strategik menyelesaikan cabaran masa kini dan masa depan.

Mengapa ia unik?

Model pembelajaran berasaskan cabaran kami adalah berdasarkan empat komponen utama:

Pembelajaran berasaskan cabaran

Pembelajaran pelajar semasa pengajian sarjana muda mereka tertumpu kepada hubungan pelajar dengan guru mereka dan dengan persekitaran, di mana pelajar membangunkan kemahiran disiplin dan transversal, dengan menyelesaikan cabaran yang dikaitkan dengan masalah sebenar dan menunjukkan penguasaan mereka melalui pelbagai bukti pembelajaran. Dalam Model ini, unit pusat pembelajaran dicabar.

Pemperibadian dan Fleksibiliti

Sebelum anda memilih kerjaya, kini anda memilih jalan:

1. Anda akan memperoleh asas-asas kawasan itu, anda akan mengetahui kerjaya yang berkaitan dan anda akan mengesahkan kerjaya yang hendak dipilih.

2. Anda akan membangunkan kecekapan teras kerjaya anda melalui cabaran yang lebih fokus sambil mengembangkan pengalaman universiti anda.

3. Anda akan terus memperkukuh kemahiran dan memberikan kerjaya anda sentuhan peribadi anda berdasarkan minat, minat dan rancangan anda, melalui pelbagai kepekatan, penginapan dan sijil yang tersedia.

Guru Inspirasi

Profesor kami adalah protagonis salah satu transformasi paling mendalam dalam sejarah Tec dan anjakan paradigma yang telah membangkitkan minat kalangan akademik nasional dan antarabangsa.

Apakah amalan pengajaran yang membezakannya? Mereka mencipta persekitaran pembelajaran yang aktif dan mendapati dalam cabaran sebagai pencetus untuk pembentukan kemahiran disiplin dan transversal yang anda perlukan sebagai pelajar, membimbing anda untuk memindahkan pengetahuan tersebut kepada konteks sebenar. Di samping itu, mereka adalah terkini dan dikaitkan dengan amalan dan kerja mereka dalam pelbagai disiplin.

Pilihan Kemasukan 1

Pilihan Kemasukan 1

Lokasi

  • Eugenio Garza Sada 2501, 64849, Monterrey

  • Avenida General Ramón Corona 2514, 45138, Guadalajara

  • Epigmenio González 500 Fracc. San Pablo, 76130, Santiago de Querétaro

  • Campus Santa Fe, 01389, Mexico City

  • Ciudad de México Campus, 14380, Mexico City

Soalan