Keystone logo
SIT Graduate Institute Kedoktoran dalam Perhubungan Antarabangsa – PhD (Dalam Talian)
SIT Graduate Institute

Kedoktoran dalam Perhubungan Antarabangsa – PhD (Dalam Talian)

Online

4 Years

Inggeris

Sambilan

31 Jan 2025

May 2025

USD 79,500

Pembelajaran jarak jauh, Di kampus

pengenalan

Ijazah kedoktoran untuk profesional hal ehwal antarabangsa yang ingin menganalisis, mengkritik dan menambah baik respons terhadap konflik, perpindahan dan keselamatan manusia.

Mengapa PhD dalam Hubungan Antarabangsa Dari Sit?

Rakyat di seluruh dunia menyaksikan perubahan besar dalam susunan dunia apabila pusat kuasa baharu timbul, pergerakan populis berkembang, dan ketidakstabilan politik serta konflik mendorong orang ramai merentasi sempadan negara. PhD dalam Perhubungan Antarabangsa SIT ialah ijazah kedoktoran profesional yang direka untuk mereka yang ingin lebih memahami dan menangani cabaran ini, sambil turut memajukan kerjaya mereka.

PhD separuh masa ini direka untuk profesional yang bekerja dalam hal ehwal antarabangsa dengan minat dalam pembinaan keamanan, konflik dan tindak balas pelarian, dan hal ehwal kemanusiaan. Sepanjang empat tahun, pelajar mengkritik pendekatan tradisional terhadap geopolitik dan menawarkan pendekatan berasaskan bukti untuk meningkatkan keselamatan manusia.

Program ini termasuk dua kediaman antarabangsa 10 hari. Semasa tahun pertama menetap di Serbia, anda akan meneliti krisis pelarian dan kebangkitan tidak liberalisme. Semasa residensi tahun kedua di Jordan, anda akan meneliti landskap konflik dan kuasa pakatan serantau dan global dalam membentuk hal ehwal luar negara. Kursus dalam talian khusus mengenai penghijrahan paksa, kajian keamanan dan konflik, serta tadbir urus global dan keselamatan manusia melengkapkan setiap residensi dan memberi anda kemahiran untuk memimpin projek yang kompleks dan mempengaruhi dasar dan amalan melalui penyelidikan asal.

Menampilkan profesor, penasihat dan diplomat dari seluruh dunia, program ini mengambil kira sejarah 60 tahun pendidikan pengalaman SIT dan perkongsian global untuk menyediakan perspektif global yang unik yang boleh digunakan oleh pelajar, dalam masa nyata, dalam konteks kerja mereka semasa mereka memperoleh pendapatan mereka. ijazah kedoktoran.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Hasil Program

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan