Keystone logo
SIT Graduate Institute Kedoktoran dalam Kelestarian – PhD (Dalam Talian)
SIT Graduate Institute

Kedoktoran dalam Kelestarian – PhD (Dalam Talian)

Online

4 Years

Inggeris

Sambilan

31 Jan 2025

May 2025

USD 79,500

Pembelajaran jarak jauh, Di kampus

pengenalan

Muncul sebagai peneraju inovatif dalam bidang kemampanan untuk menangani daya tahan sosio-ekologi, perubahan iklim, kekurangan air, ketidakamanan makanan, dasar alam sekitar, keadilan ekonomi dan banyak lagi.

Mengapa PhD dalam Kelestarian Dari Duduk?

Dibangunkan untuk profesional yang bekerja untuk mencipta masa depan yang lebih mampan, pelajar PhD dalam Kelestarian akan menyiasat dimensi sosial, ekologi, teknikal dan politik transformasi mampan, hubungan sains dan masyarakat dalam memajukan masa depan yang lebih mampan, dan pendekatan novel dan inklusif kepada komuniti -penyelesaian masalah berasaskan dan pembangunan mampan.

Program dalam talian ini dilengkapi dengan dua residensi antarabangsa 10 hari sepanjang empat tahun pengajian sambilan. Semasa residensi tahun pertama, pelajar akan melibatkan diri di Lisbon, Portugal, mercu tanda kemajuan dalam inovasi tenaga boleh diperbaharui, pemuliharaan marin dan kemampanan. Semasa residensi tahun kedua, pelajar beralih daripada teori kepada penerokaan langsung melalui kajian kes unik di Kepulauan Zanzibar Tanzania, yang berada di barisan hadapan dalam inisiatif ekonomi biru.

Pelajar akan membangunkan kemahiran dalam penyelidikan, kepimpinan organisasi, pembangunan dasar, dan komunikasi untuk menyumbang kepada pengurangan perubahan iklim, menyokong kesaksamaan sosial, dan menginovasi amalan perniagaan yang mampan untuk kemakmuran ekonomi. Graduan program ini akan bersedia untuk memimpin kumpulan berbilang pihak berkepentingan kerana mereka akan menjadi penyampai yang berkesan dalam kalangan dasar, konteks akademik dan organisasi, dan sains popular.

Fakulti global SIT membawa pengalaman dalam kedua-dua pengajaran dan bimbingan serta kerja gunaan dalam banyak aspek kemampanan, daripada pemuliharaan integratif, perubahan iklim, keselamatan makanan, tadbir urus alam sekitar dan perniagaan dan teknologi yang mampan. Dengan rangkaian global SIT dan sejarah panjang pembelajaran pengalaman, pelajar akan memperoleh perspektif global yang unik yang boleh mereka gunakan untuk kerjaya mereka.

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Hasil Program

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan