Keystone logo
© SBCC
Santa Barbara City College

Santa Barbara City College

Santa Barbara City College

pengenalan

Santa Barbara City College (SBCC) Pelajar antarabangsa sentiasa memainkan peranan penting dalam kehidupan Santa Barbara City College . Santa Barbara City College mengalu-alukan pelajar antarabangsa dan menggalakkan mereka untuk menggunakan semua perkhidmatan yang disediakan oleh Perkhidmatan Sokongan Pelajar dan kakitangan Program Sokongan Pelajar Antarabangsa (ISSP). Santa Barbara City College berada di Santa Barbara, California, juga dikenali sebagai American Riviera. Hanya 100 langkah dari pantai, Santa Barbara City College menawarkan salah satu kampus tercantik di negara ini. Terletak di antara Lautan Pasifik dan Pergunungan Santa Ynez, ia berhampiran dengan ibu kota industri hiburan dunia, Los Angeles di selatan, San Francisco di utara dan Las Vegas di Timur. 283 hari cahaya matahari dan lokasinya yang unik menawarkan banyak aktiviti sepanjang tahun. Kakitangan pejabat Program Sokongan Pelajar Antarabangsa berusaha untuk menyediakan pelajar antarabangsa peluang untuk mendapat manfaat daripada kurikulum akademik berkualiti tinggi, serta daripada aktiviti sosial dan luar kurikulum yang merangsang dan menyeronokkan secara intelektual. Pelajar antarabangsa boleh mendaftar di Santa Barbara City College untuk meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris mereka melalui Program Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (ESL) atau melengkapkan ijazah bersekutu, sijil pencapaian atau diploma, atau anugerah kecekapan atau jabatan melalui Program Akademik. Menghadiri setahun Jurang (selama satu tahun atau semester) atau mendaftar di Institusi AS yang lain semasa di Santa Barbara City College juga merupakan pilihan untuk pelajar antarabangsa. Santa Barbara City College menawarkan program 250 darjah, 80 sijil, dan 28 program, ijazah dan sijil dalam talian sepenuhnya. Dipilih sebagai Kolej Komuniti Bernilai #1 3 tahun berturut-turut serta telah menerima Hadiah Aspen untuk Kecemerlangan Kolej Komuniti, Santa Barbara City College merupakan pilihan terbaik untuk pelajar antarabangsa dari segi akademik dan kewangan.

Visi kami

Santa Barbara City College berusaha untuk membina komuniti sedar sosial di mana pengetahuan dan penghormatan memberi kuasa kepada individu untuk mengubah dunia kita.

Misi kita

Sebagai kolej komuniti awam yang didedikasikan untuk kejayaan setiap pelajar. . .

Santa Barbara City College mengalu-alukan semua pelajar. Kolej ini menyediakan persekitaran pembelajaran yang pelbagai dan peluang untuk pelajar memperkayakan kehidupan mereka, memajukan kerjaya mereka, melengkapkan sijil, memperoleh ijazah bersekutu, dan berpindah ke institusi empat tahun.

Kolej komited untuk memupuk komuniti yang saksama, inklusif, hormat-menghormati, penyertaan dan sokongan yang berdedikasi untuk kejayaan setiap pelajar.

Prinsip Teras kami

Prinsip inti Santa Barbara City College membimbing semua aspek arahan, organisasi, dan inovasi:

 • Dasar, amalan dan program berpusatkan pelajar
 • Tadbir partisipatif
 • Persekitaran psikologi dan fizikal yang menyokong
 • Pertukaran idea-idea yang bebas merentasi kepelbagaian pelajar
 • Mengejar kecemerlangan dalam semua usaha perguruan tinggi.

Piagam kami

Misi dan prinsip teras Santa Barbara City College menghormati komitmen kami kepada semangat dan tujuan rangka kerja asas Kolej Komuniti California, seperti diterangkan dalam Kod Pendidikan California §66010.4:

 • Misi Utama: Arahan akademik dan vokasional di peringkat bahagian bawah; kemajuan pertumbuhan ekonomi California dan daya saing global melalui pendidikan, latihan, dan perkhidmatan.
 • Fungsi penting dan penting: arahan pemulihan, ESL, arahan bukan kredit dewasa (di kawasan yang ditentukan sebagai kepentingan negara), dan perkhidmatan sokongan pelajar.
 • Fungsi yang Dibenarkan: Kursus perkhidmatan komuniti.

Kemasukan

Syarat Kemasukan

Sebelum anda memohon, pastikan anda memenuhi syarat kemasukan ini:

 • Semua pemohon mesti mempunyai setara dengan 2.00 IPK AS atau lebih tinggi. Diploma sekolah tinggi tidak diperlukan untuk pelajar yang berumur 18 tahun ke atas.
 • Semua pemohon mestilah berumur 17 tahun atau lebih pada tarikh mula semester pertama mereka. Pelajar yang berumur di bawah 18 tahun mesti menyerahkan salinan "borang kecil" di bawah bersama permohonan mereka, dan salinan diploma sekolah tinggi mereka sebelum tarikh mula program.
 • Syarat Penguasaan Bahasa Inggeris untuk Kemasukan ke Program Akademik. Terdapat beberapa pilihan untuk anda memenuhi keperluan kami (iaitu kerja kursus, sekolah bahasa, ujian piawai, dsb.). Kami tidak memerlukan TOEFL/IELTS.
 • Pelajar pemindahan dari sekolah bahasa AS mesti mempunyai kehadiran 80% atau lebih tinggi di sekolah bahasa dan memenuhi salah satu Keperluan Penguasaan Bahasa Inggeris.
 • Pembiayaan yang mencukupi untuk anggaran Kos Pengajian.

Tarikh Akhir Permohonan

Kejatuhan Semester

Permohonan dibuka pada Januari 2023!

Deadlines:

1 Jun untuk pelajar baharu

15 Jun untuk pemindahan/pelajar F-1 semasa di AS

Semester Musim Bunga

15 Oktober untuk pelajar baharu

1 November untuk pemindahan/pelajar F-1 semasa di AS

Sesi Musim Panas

Sesi Musim Panas 2023 hanya terbuka kepada pelajar yang berpindah dari institusi AS yang lain.

1 April

Keperluan Visa

Pelajar F-1 semasa di AS

Jika anda berpindah ke SBCC dari sekolah lain di AS lengkapkan langkah di atas dan muat naik dokumen tambahan berikut ke permohonan dalam talian anda:

 • Salinan visa F-1
 • Borang Ketibaan/Berlepas I-94 - Pada pautan, klik pada "Dapatkan I-94 terbaharu".
 • Salinan I-20
 • Pengesahan Borang Status - Pelajar mesti "berstatus". Penasihat di institusi semasa anda perlu mengesahkan dan menandatangani borang ini.

Selepas anda memohon

 • Kami akan mula memproses permohonan Spring 2023 selewat-lewatnya pada 1 September. Selepas 1 September permohonan akan diproses dalam tempoh 3 minggu dari tarikh anda menyerahkan permohonan lengkap. PENTING: Permohonan mesti mempunyai alamat e-mel peribadi pelajar pada permohonan.
 • Pelajar yang diterima akan dihantar Tawaran Kemasukan, I-20, dan Arahan Pendaftaran melalui e-mel.
 • Borang I-20 ialah dokumen bukan imigran yang anda perlukan untuk memohon visa pelajar F-1 di Kedutaan atau Konsulat AS di negara asal anda.

Biasiswa dan Pembiayaan

Santa Barbara City College menawarkan pelbagai jenis biasiswa kepada pelajar semasa, pemindahan dan pelajar yang baru masuk.

Pelajar yang mendaftar boleh memohon sekali setahun pada bulan Februari. Jika dianugerahkan, wang itu dikeluarkan untuk tahun akademik berikut dalam dua bahagian: separuh pada semester musim gugur dan separuh pada semester musim bunga. Jumlahnya berkisar dari sangat kecil: $100-750 dan lebih besar $1000-2500 dengan beberapa variasi di antara

Kedudukan

SBCC disenaraikan antara kolej terbaik untuk ijazah bersekutu mengikut Skor Gaji

Pada 28 Januari 2020, Optimal (dahulunya Kumpulan Pendidikan SR) mengeluarkan GradReports, membandingkan gaji lebih 4.6 juta graduan kolej untuk menentukan Skor Gaji untuk lebih daripada 885 ijazah kolej. Markah kemudiannya digunakan untuk meletakkan kedudukan kolej terbaik di AS untuk 2021 di peringkat ijazah bersekutu, sarjana muda dan sarjana. Santa Barbara City College dengan sukacitanya mengumumkan bahawa ia menduduki tempat ke-11 dalam kategori Ijazah Bersekutu Terbaik

Menyediakan ketersediaan kepada Skor Gaji datang pada masa yang sesuai untuk bakal pelajar yang mempertimbangkan pilihan mereka, kerana pendidikan tinggi telah diubah secara radikal oleh COVID-19. Kejatuhan ekonomi daripada wabak itu telah meningkatkan keperluan untuk analisis kos-faedah untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat kolej, terutamanya di bawah bayang-bayang krisis hutang pelajar yang sudah menjulang.

Tahun lalu ini telah mewujudkan suasana tekanan dan ketidaktentuan kewangan yang besar, kata Ketua Pegawai Eksekutif Optimal Sung Rhee, dan kini lebih daripada sebelumnya, pelajar dan keluarga mereka memerlukan data yang menunjukkan hasil pendapatan, memberikan mereka keupayaan untuk merancang masa depan dan juga berasa yakin dengan keputusan mereka.

Skor Gaji GradReports adalah berdasarkan pendapatan alumni median pada tahun selepas tamat pengajian, menggunakan data daripada Kad Skor Kolej Jabatan Pendidikan AS. Skor membandingkan gaji alumni median untuk program tertentu di satu sekolah dengan gaji alumni median untuk program yang sama di sekolah lain, membolehkan bakal pelajar melihat sekolah mana yang menawarkan pendapatan tertinggi untuk program tersebut. Setiap sekolah kemudian menerima Skor Gaji keseluruhan mengikut peringkat ijazah untuk menggambarkan kolej yang menyediakan pelajar untuk kerjaya bergaji tinggi tanpa mengira jurusan. Skor keseluruhan ini adalah berdasarkan prestasi sekolah merentas semua program yang ditawarkannya, ditimbang oleh enrolmen pelajar dalam setiap program.

Penilaian gaji alumni di peringkat ijazah bersekutu di hampir 700 kolej komuniti, kolej teknikal dan institusi lain, mendedahkan bahawa 87 peratus daripada 100 sekolah terbaik adalah kolej awam. Graduan California menunjukkan prestasi yang sangat baik, dengan lapan daripada 25 kolej terbaik terletak di California.

SBCC menawarkan lebih 100 ijazah bersekutu dalam bidang subjek yang terdiri daripada segala-galanya daripada Perakaunan hingga Kejururawatan Vokasional.

Siaran akhbar baru-baru ini daripada Optimal menganggap GradReport sebagai peramal potensi pendapatan dan ROI [pulangan pelaburan] untuk salah satu pelaburan paling penting yang pernah dibuat oleh pelajar.

 • 2020 Dinilai #1 daripada 50 Kolej Komuniti Nilai Terbaik di negara ini.
 • 2019 Dinilai #1 daripada 50 Kolej Komuniti Nilai Terbaik di negara ini.
 • 2018 Dinilai #1 daripada 50 Kolej Komuniti Nilai Terbaik di negara ini.

Lokasi

 • Santa Barbara

  721 Cliff Drive Santa Barbara, CA, 93109, Santa Barbara

 • Santa Barbara

  Cliff Drive,721, 93109, Santa Barbara

  Soalan