Keystone logo
Pensacola State College Online

Pensacola State College Online

Pensacola State College Online

pengenalan

Pensacola State College telah mengadopsi istilah yang luas, "eLearning" untuk merujuk pada kegiatan pembelajaran yang menggunakan teknologi elektronik pada umumnya dan Internet khususnya. Laman web eLearning adalah titik fokus aktiviti eLearning Pensacola State College dan berfungsi sebagai pintu masuk ke sistem eLearning Pensacola State College yang disebut Canvas. Pensacola State College menawarkan kursus dalam beberapa kaedah, yang semuanya menggunakan komponen eLearning dan dijelaskan di bawah.

Kursus pembelajaran jarak jauh (juga disebut sebagai kursus "dalam talian") tidak memerlukan lawatan di kampus, dan tidak segerak, yang bermaksud pelajar tidak diharuskan bertemu dengan pengajar mereka secara dalam talian pada tarikh atau waktu yang ditentukan sepanjang semester. Kursus pembelajaran jarak jauh ditempatkan di Canvas, yang merupakan sistem pengurusan kursus dalam talian kami. Mereka mempunyai jadual mingguan, syarat masuk, dan tarikh akhir penugasan yang mesti dipatuhi. Banyak tenaga pengajar memerlukan ujian procted yang mungkin dipantau oleh penyemak imbas tertentu, orang langsung di pusat ujian, atau pilihan lain. Tenaga pengajar anda akan memberitahu anda bagaimana ujian dalam talian akan dipraktikkan. Semasa mencari jadual kursus Kolej Negeri Pensacola perhatikan bahawa jenis kelas untuk kursus pembelajaran jarak jauh adalah "Kursus berasaskan Web".

Kursus dalam talian secara langsung juga merupakan kursus dalam talian, tetapi segerak, yang bermaksud pelajar dikehendaki masuk ke laman kursus di Canvas untuk bertemu dengan kelas pada tarikh dan waktu tertentu sepanjang semester. Kelas-kelas ini menggunakan teknologi perbincangan video Zoom untuk membina persekitaran pembelajaran masa nyata untuk pelajar dan tenaga pengajar. Pelajar masuk ke kursus pada tarikh dan waktu yang dijadualkan secara berkala sepanjang semester untuk "menghadiri" kelas di kelas maya ini. Kelas Live Online sangat sesuai untuk pelajar yang lebih suka hubungan masa nyata dengan tenaga pengajar tetapi juga ingin melanjutkan pelajaran dari lokasi terpencil. Akses Internet yang dipercayai, kamera web, dan mikrofon diperlukan. Semasa mencari jadual kursus Kolej Negeri Pensacola, perhatikan bahawa jenis kelas untuk kursus dalam talian secara langsung adalah "Live Online".

Lokasi

  • Pensacola

    College Boulevard,1000, 32504, Pensacola

    Soalan