Keystone logo
Pendragon Educational Publishers

Pendragon Educational Publishers

Pendragon Educational Publishers

pengenalan

Sekiranya anda mengalamatkan seseorang dalam bahasa ibunda mereka, mereka adalah 10 kali lebih mungkin untuk membeli daripada anda - apa pun kecekapan mereka dalam Bahasa Inggeris.

- Gary Muddyman , Financial Times, 23 September 2015

Mengapa belajar bahasa Arab?

Bahasa Arab adalah bahasa dunia yang penting dan sebab-sebab untuk belajar bahasa tidak banyak.

  • Bahasa Arab adalah salah satu daripada enam bahasa kerja rasmi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.
  • Ia adalah bahasa ibu kira-kira 325 juta orang.
  • Dunia berbahasa Arab dan, khususnya negara-negara Teluk, adalah rakan dagangan kelima terbesar bagi EU.
  • Bahasa Arab adalah bahasa yang dianggap 'sangat penting' oleh pelbagai agensi kerajaan di seluruh dunia.

Memperkenalkan budaya dengan bahasa

Dunia Arab dianggap sebagai 'konteks yang tinggi' budaya (ET Hall). Hubungan peribadi adalah sangat penting. Rakan perniagaan Arab akan menghargai dan menghormati sesiapa yang telah mengambil masalah untuk belajar bahasa Arab asas. Namun, ramai orang di dalam perniagaan - di lapangan - sering tidak mempunyai kemahiran linguistik dan pemahaman budaya yang diperlukan untuk menghadapi cabaran menjalankan perniagaan di dunia Arab.

ArabicOnline menyediakan nasihat perniagaan yang bernilai, nota mengenai etika perniagaan dan maklumat budaya mengenai perniagaan di dunia Arab. Bahasa ArabOnline membantu pelajar untuk mengelakkan membuat kesilapan asas dan tidak perlu.

Pembelajaran Bahasa Arab - keadaan semasa

Dalam tahun-tahun kebelakangan, minat belajar bahasa Arab berkembang dengan pesat. Walau bagaimanapun, ramai yang ingin belajar bahasa Arab dan terdapat kekurangan akut yang berkualiti tinggi, dipercayai dan berwibawa yang mengajar Bahasa Arab sebagai Bahasa Asing dan yang direka untuk pelajar Eropah atau Barat.

Banyak kursus bahasa Arab yang sedia ada cenderung melampirkan kepentingan pertama dan terpenting kepada perbendaharaan kata, struktur dan tatabahasa. Dengan kata lain, mereka mematuhi konsep tradisional dan menggunakan metodologi pembelajaran bahasa yang sudah lapuk. Mereka sering merawat bahasa Arab sebagai bahasa yang mati, seperti bahasa Latin. Mereka juga sering mengabaikan aspek kesedaran budaya yang lebih penting dan gagal menyedari bahawa pelajar perlu berkompeten untuk memahami bahasa dan berinteraksi secukupnya.

Ini memerlukan jenis yang berbeza untuk yang ditawarkan.

Banyak kursus eLearning dalam talian jarang berkembang di luar "buku di skrin". Kursus ini sering disajikan. Pelajar perlu membawa kemahiran kognitif dan analisis yang cukup besar kepada tugas belajar bahasa. Beberapa orang mempunyai masa atau kemahiran akademik untuk belajar dengan jayanya dengan produk tersebut.

Selain itu, kursus-kursus ini, sama ada dalam cetakan atau dalam talian, jarang berdasarkan Rangka Kerja Rujukan Eropah Common, dan sukatan kursus sering berorientasikan ke arah tahap umum seperti 'pemula'
ArabicOnline melayan Arab sebagai bahasa yang dinamik dan hidup. Fokus adalah untuk berkomunikasi dalam situasi sehari-hari.

Pendekatan kami untuk belajar bahasa Arab

Pendekatan pedagogi dari ArabicOnline dapat digambarkan sebagai pendekatan konstruktivis kognitif untuk belajar, khususnya, pembelajaran bahasa, yang digabungkan dengan teknologi komputer yang tersedia saat ini / komputer riba, komputer tablet dan smartphone. Pendekatan ini melihat pembelajaran, seperti Rangka Kerja Rujukan Eropah Common, sebagai proses aktif dan pelajar sebagai pembuat makna aktif.

Pelajar berpandukan pendekatan berasaskan tugas melalui satu siri unit, modul dan langkah untuk memperoleh bahasa Arab dan kesedaran budaya Arab.

Pendekatan ArabOnline sangat sesuai untuk pelajar bukan akademik dan pelajar vokasional yang tidak belajar sepenuh masa. Pelajar boleh belajar dengan skrip Arab atau dengan skrip barat (transliterasi). Bahasa ArabOnline didasarkan pada Tahap A1 / A2 Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa Moden Biasa: penanda aras antarabangsa untuk menentukan tahap kemahiran bahasa dan yang diiktiraf di seluruh Eropah.

Jumlah rendaman - e-ImmersionPlus

Dengan menyampaikan kursus Bahasa Arab di pelbagai platform dan peranti, pasukan ArabOnline telah mewujudkan situasi yang berusaha untuk mencontohi keseluruhan keadaan rendaman pembelajaran bahasa. Keadaan ini ditakrifkan sebagai e-immersionplus® , konsep yang dibangunkan dan istilah yang dicipta oleh pasukan projek.

Persekitaran e-immersionplus memastikan bahawa kandungan kursus disesuaikan sedemikian rupa sehingga kursus lengkap, atau bahagian kursus masing-masing, boleh diakses pada komputer desktop / komputer riba, pada komputer tablet dan juga pada telefon pintar, masing-masing teknologi ini peranti melengkapkan yang lain. Ini akan membolehkan pelajar mempunyai masa hubungan dengan bahasa Arab yang diperlukan untuk pembelajaran lestari.

Pasukan

ArabicOnline telah dibangunkan oleh sekumpulan ahli akademik, pelatih guru, pengaturcara dan penerbit dari empat negara Eropah.

Lokasi

  • Torquay

    Pendragon Education Cary Chambers 1 Palk Street, , Torquay

Soalan