Keystone logo
Open University Of Cyprus

Open University Of Cyprus

Open University Of Cyprus

pengenalan

Sebagai Universiti awam kedua, yang ditubuhkan pada tahun 2002, Open University Cyprus (OUC) bertujuan untuk mengisi jurang penting dalam sistem pendidikan tinggi Cyprus, yang menawarkan ijazah pembelajaran jarak jauh yang diiktiraf di semua peringkat (sarjana, sarjana dan kedoktoran) . Berasaskan keasliannya sebagai satu -satunya Universiti di negara ini yang didedikasikan untuk pendidikan jarak jauh , OUC berkembang dengan cepat dalam kedudukan akademik dan reputasi keseluruhan. Realiti yang mencabar hari ini telah memperluas cakrawala OUC, membantu mendekatkan Cyprus dengan tujuan strategiknya: untuk ditubuhkan sebagai pusat pendidikan dan penyelidikan serantau dan pusat bagi sarjana dan pelajar antarabangsa di lembah Mediterranean Timur. Dalam OUC, kekangan seperti masa, batasan tempatan, usia, status pekerjaan, atau tanggungjawab keluarga, berkurang dan berhenti berfungsi sebagai penghambat penciptaan persekitaran pembelajaran yang sesuai. Semua program pengajian yang ditawarkan oleh Open University Of Cyprus didasarkan pada sistem pendidikan moden, kemajuan teknologi baru, dan landasan yang sempurna untuk peserta yang berminat, di semua peringkat (sarjana, pascasiswazah, dan latihan dalam konteks pembelajaran sepanjang hayat). OUC setaraf dengan universiti lain yang diiktiraf di dunia, tanpa mengira metodologi pendidikannya (pembelajaran konvensional atau jarak jauh). Open University Of Cyprus berorientasikan dua arah kepada komuniti pendidikan domestik dan antarabangsa serta aktiviti dan tujuan mereka. Program akademik yang ditawarkan oleh OUC adalah antarabangsa, terancang dan berorientasikan kerjaya untuk memenuhi keperluan negara dan memenuhi permintaan para pelajarnya. dengan meningkatkan pengetahuan dan kepakaran, sesuai dengan aspirasi dan cita-cita mereka. OUC berbangga menjadi Universiti yang sepenuhnya diselaraskan dengan ECTS Sistem Pemindahan Kredit Eropah, dan yang meningkatkan mobiliti pelajarnya dan hubungan antara universiti konvensional yang lain. Selanjutnya, bersama dengan peranan pendidikannya, OUC juga memberi tumpuan kepada pengembangan penyelidikan dan peningkatan program penyelidikan; melalui penerbitannya mengenai hasil inovatif yang memberi kesan kepada bidang ilmiah yang relevan. Sejak penubuhannya, OUC telah menekankan pentingnya penyelidikan untuk mempromosikan Universiti dalam komuniti saintifik antarabangsa, sementara juga aktif melakukan interaksi dengan organisasi saintifik dan persatuan profesional. Akhirnya, melalui aktiviti sosial dan komitmennya untuk berhubung dengan masyarakat, OUC membayangkan peranannya sebagai institusi pendidikan yang memberi inspirasi. Universiti terbuka yang inovatif yang menawarkan persekitaran yang merangsang untuk pelajar, staf, dan alumni terkenal kerana mempromosikan budaya dan kolaborasi dengan negara-negara jirannya - dan seterusnya.

Visi

Open University Of Cyprus (OUC) komited untuk membuka pendidikan kepada semua orang, berusaha untuk pengalaman pengajaran dan pembelajaran yang luar biasa dan hubungan yang tiada tandingannya dengan dunia perniagaan. OUC bertujuan untuk memantapkan dirinya sebagai Universiti pendidikan jarak jauh terkemuka, dengan kehadiran dan pengiktirafan antarabangsa, terutamanya di kawasan yang lebih luas di Eropah tenggara dan Mediterranean. Institusi Pengajian Tinggi, yang menawarkan pelbagai program pengajian berkualiti tinggi dalam bidang saintifik 'klasik' dan kontemporari dalam bahasa Yunani dan Inggeris, menarik pelajar dari seluruh dunia.

Kenyataan Misi

Penubuhan Open University Of Cyprus (OUC), Institusi Pengajian Tinggi negeri kedua pada tahun 2002, membuka cakrawala baru untuk pendidikan tinggi melalui pembelajaran terbuka dan jarak jauh. Fleksibiliti pembelajaran jarak jauh dan program akademik berkualiti tinggi yang ditawarkan oleh OUC mendorong individu untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi atau menyelesaikan pendidikan mereka, jika tidak dapat melakukannya pada masa lalu. Di samping itu, lulusan universiti berpeluang memperoleh ijazah lanjutan dalam pelbagai bidang mata pelajaran, sebagai kaedah untuk meningkatkan kerjaya profesional mereka. Sebenarnya, di OUC, pendidikan tinggi adalah proses yang berterusan, yang tidak mempunyai had umur, prasyarat kewangan atau sosial. Misi Open University Of Cyprus adalah untuk terus memberi peluang kepada pelajarnya untuk belajar sepanjang hayat dan untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran baru yang diperlukan untuk memulakan atau maju dengan kerjaya profesional mereka, tanpa harus terlibat dalam rutin pekerjaan pelajar. Universiti ini bertujuan untuk menggabungkan agenda antarabangsa dan struktur fleksibel, menggunakan kedua-duanya sebagai alat untuk mewujudkan Cyprus sebagai pusat pendidikan, penyelidikan ilmiah, dan inovasi serantau. Ke arah itu, OUC berusaha untuk memperluas rangkaian kolaboratornya dan menjalin kerjasama yang kuat dengan universiti dan institusi penyelidikan lain di wilayah yang lebih luas dan seterusnya, mempromosikan kerjasama dan pertukaran amalan baik dan meningkatkan infrastruktur e-Pembelajaran teknologinya.

Lokasi

  • Cyprus Online

    PO Box 12794, Latsia, 2252, Cyprus Online

Soalan