Keystone logo
Northwestern California University School of Law

Northwestern California University School of Law

Northwestern California University School of Law

pengenalan

Northwestern California University School of Law (NWCULaw®) ditubuhkan 38 tahun yang lalu. Ia bermula sebagai sekolah undang-undang pemberian ijazah luaran dan kini merupakan sekolah undang-undang dalam talian yang memperoleh ijazah tertua di negara ini yang menawarkan pendidikan pembelajaran jarak jauh dalam talian. Program studi hukumnya dikembangkan sehingga hambatan ekonomi, komitmen keluarga, jarak jauh dari lokasi, dan kesulitan lain tidak akan mencegah individu yang layak untuk mempelajari undang-undang.

Sekolah ini mempunyai kira-kira 600 pelajar yang terdaftar, dan selama bertahun-tahun sejarah Sekolah, sebilangan besar lulusannya telah berjaya mempraktikkan undang-undang. Lulusan sekolah telah beralih ke pekerjaan sebagai peguam praktik swasta dan litigator, timbalan pembela awam, timbalan peguam daerah, peguam timbalan daerah, peguam bandar, peguam paten, peguam cukai, peguam imigresen, peguam muflis, peguam laksamana & maritim, penimbang tara, pengantara, hakim mahkamah pentadbiran, dan pengacara kakitangan yang bekerja untuk firma undang-undang, syarikat swasta, organisasi dan agensi kerajaan.

NWCULaw mempunyai rekod kejayaan yang terbukti untuk sekolah undang-undang dalam talian dan pembelajaran jarak jauh dan merupakan sekolah pertama yang menawarkan pengajaran berasaskan Internet kepada para pelajarnya yang menggunakan teknologi konferensi video. Ia menyediakan program pengajian undang-undang sepenuhnya dalam talian yang membawa kepada penyampaian gelaran Juris Doctor (JD).

Lokasi

 • Sacramento

  2151 River Plaza Drive, Suite 306 Sacramento, CA 95833, 95833, Sacramento

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan