Keystone logo
Neapolis University Pafos Distance Learning

Neapolis University Pafos Distance Learning

Neapolis University Pafos Distance Learning

pengenalan

 • Profesor Anastasia Reppa, Pengarah Unit Pembelajaran Jarak Jauh
 • Dr Kyriakoula Georgiou, Ahli Teknologi Pendidikan
 • Puan Ioulita Aggelopoulou, Pereka Instruksional
 • Aggelina Agapiou, Pentadbir Unit Pembelajaran Jarak Jauh

Unit Pembelajaran Jarak Jauh (DLU) di Universiti Neapolis menggunakan teknologi elektronik paling moden untuk platform yang menawarkan pelajar program pengajian siswazah dalam pengkhususan kontemporari. Tujuan DLU adalah untuk menyokong pelajar dan akademik Universiti dalam pendidikan jarak jauh dan jangka pendek. Falsafah asas DLU adalah untuk memastikan kesaksamaan dalam mengakses maklumat dan menghormati keperluan setiap pelajar Universiti kami. Visi kami adalah untuk mewujudkan satu unit yang akan menjadi prototaip dalam pembelajaran jarak jauh untuk semua universiti yang menawarkan program pengajian yang serupa.

Objektif DLU

Penyediaan pendidikan jarak jauh sebagai tindak balas kepada keperluan:

 • Pelajar, sambil memastikan bahawa objektif dan hasil setiap kursus tercapai.
 • Kakitangan akademik yang terlibat dalam pembelajaran jarak jauh dapat menggunakan dan memperkayakan bahan dan sumber elektronik yang tersedia dan dapat digunakan oleh teknologi DLU.
 • Penggunaan platform elektronik untuk pengukuhan penyelidikan dan pengembangan Universiti untuk memberi manfaat kepada pelajar, komuniti akademik dan komuniti tempatan Cyprus.
 • Menghubungkan DLU dengan sektor swasta dan awam untuk mengekalkan daya saing dalam komuniti pengetahuan dan pembangunan berterusan.

Model Pendidikan

Model pendidikan yang diterapkan oleh Universiti Neapolis di DLU berdasarkan struktur e-pembelajaran. Pembangunan DLU didasarkan pada pengalaman bertahun-tahun dan kesimpulan institusi pendidikan tinggi dari seluruh dunia.

Lebih khusus lagi, pengalaman The Hellenic Open University dan The Open University of Cyprus dan Open University of Israel dipertimbangkan dan diterapkan. Struktur program kursus dan alat elektronik menawarkan pelajar fleksibiliti untuk pengalaman pendidikan pembelajaran jarak jauh mereka sepanjang pengajian.

Pendidikan Dalam Talian

Setiap program pengajian yang ditawarkan oleh pembelajaran jarak jauh disusun dan dilengkapi dengan panduan belajar yang lengkap. Ia mematuhi objektif asas latihan dalam persekitaran elektronik pembelajaran jarak jauh.

Model pendidikan yang digunakan (Gambar 1) dalam setiap kurikulum merangkumi pakej latihan yang diperibadikan yang membolehkan pelajar mendapat akses kepada bahan yang telah ditawarkan dan diposkan di platform elektronik dan dibincangkan dengan guru secara langsung atau dengan bertemu dengan mereka di jarak jauh moden pelajaran komunikasi (teleconference).

Pelajar juga dapat menggunakan alat produktiviti dalam pelbagai persekitaran komunikasi, seperti panggilan persidangan kumpulan dan webinar, yang membantu pelajar mengembangkan pembelajaran dalam talian. Pelajar akan belajar dari pelbagai tindakan dan tugas yang diberikan kepada mereka menggunakan platform elektronik yang ditawarkan oleh Universiti.

Merapatkan jurang teknologi

Platform pendidikan elektronik ini yang digunakan oleh Universiti Neapolis direka untuk mencapai hasil pembelajaran terbaik bagi pelajar. Platform untuk pembelajaran jarak jauh membolehkan pelajar mempelajari kemampuan mereka dengan mudah dan bagaimana menggunakan dan memilih cara yang paling sesuai untuk mereka dengan gaya pembelajaran yang fleksibel dan diperibadikan.

Latihan Bersemuka

Selain syarahan dan arahan video yang tersedia untuk pelajar, Universiti Neapolis telah menyewakan rangkaian eksklusif untuk penggunaan program pembelajaran jarak jauh yang ditawarkan dari jarak jauh. Oleh itu, watak dan nama diri pendidikan jarak jauh semakin berkurang kerana pelajar dapat melihat secara langsung, di kawasan yang direka khas, profesor atau pakar dan untuk bertanya dan menikmati hasil positif dari penyertaan pelajar maya dari pelbagai wilayah di Yunani dan Cyprus.

Sumber Dalam Talian

Sumber untuk e-pembelajaran dalam talian merangkumi bahan pendidikan yang tersedia untuk membaca setiap kursus, pautan ke laman web, komunikasi dalam talian dan multimedia. Alat platform memudahkan pelajar dan guru berinteraksi dengan pelbagai bentuk bahan latihan dan mengambil bahagian dalam pembelajaran melalui perkongsian pengetahuan. Persekitaran multifaktorial ini memberi pelajar keadaan yang baik untuk pembelajaran yang fleksibel dan diperibadikan, yang menggabungkan kelebihan kaedah pembelajaran jarak jauh moden.

Lokasi

 • Paphos

  Paphos, Cyprus

  Soalan