Keystone logo
MBU - Montreux Business University

MBU - Montreux Business University

MBU - Montreux Business University

pengenalan

Kita hidup untuk menjadi inovatif - MBU menggabungkan pendidikan perniagaan tradisional dengan pendekatan yang holistik, membekalkan senjata kepada pelajar-pelajar kita dengan kedua-dua "keras" dan kemahiran "lembut". Kami juga menggunakan teknologi terkini. Pelajar-pelajar kita mempunyai akses kepada Segways dan Gigabit Internet, secara wayarles. Seluruh University dilengkapi dengan Smartboards, dan kami telah pemutus peranti (DLNA, Apple TV, Chromecast) dalam setiap bilik.

Ia adalah penting untuk mengajar pelajar-pelajar kita bagaimana teknologi kerja-kerja, tetapi juga nilai-nilai moral, contohnya, untuk menghormati, beretika dan bertanggungjawab. Dalam dunia perniagaan moden, kualiti itu amat jarang untuk mencari dalam profesional perniagaan, sebab itu pengetahuan digabungkan dengan kemahiran insaniah adalah benar-benar dihargai. Oleh itu, kami membuat anda mendapat kerja, dan perjalanan ke pekerjaan anda adalah menyeronokkan, apabila persediaan bertemu peluang.

Apa yang membuatkan MBU khas adalah hakikat bahawa pelajar disokong dari awal-awal perjalanan mereka di MBU sehingga akhir sangat oleh kakitangan dan fakulti ahli kami. Walaupun selepas tamat pengajian, kita terus berhubung dengan alumni kami dan cuba untuk membantu mereka dalam setiap aspek kehidupan dewasa mereka. Apabila seorang pelajar MBU, sentiasa seorang pelajar MBU!

Oleh kerana kelas kecil kami, tiada seorang pun daripada pelajar-pelajar kita berasa hilang di MBU - setiap pelajar mendapat perhatian yang cukup untuk memastikan mereka memahami setiap topik yang diliputi dalam kelas.

Hakikat bahawa profesor kita semua profesional perniagaan juga amat dihargai - mereka membawa pengalaman mereka sendiri ke dalam bilik darjah, membolehkan para pelajar belajar bukan sahaja daripada buku-buku dan kajian kes, tetapi juga dari pengalaman dan kesilapan mereka.

diploma kami diiktiraf di peringkat antarabangsa, di samping persekitaran yang multinasional dan pelbagai budaya, membolehkan pelajar-pelajar kita untuk mencari pekerjaan impian mereka atau membuka syarikat sendiri. Pelajar-pelajar kita agak usahawan!

Kami percaya bahawa MBU adalah tempat yang sangat khas di dan rangkaian yang sangat menarik untuk menjadi sebahagian daripada.

Kejayaan adalah hanya satu klik sahaja - hubungi kami dan menjadi seorang profesional perniagaan yang berjaya anda sentiasa mahu menjadi!

THE MBU PERBEZAAN

uniquelocation

Menghadap ke Tasik Geneva cantik, Montreux University Business adalah pembelajaran yang sesuai dan persekitaran yang memberi inspirasi. Pelajar mempunyai hak istimewa untuk belajar di sebuah universiti terletak hanya dalam jarak berjalan kaki dari tasik dan sekitarnya Perancis dan Swiss Alps. Switzerland terletak di tengah-tengah Eropah, menjadikannya sangat mudah untuk pelajar-pelajar kita untuk perjalanan di seluruh benua pada hujung minggu dan menemui seperti bandar-bandar ikonik Eropah Paris, Rome, Barcelona, ​​Berlin, Milan.

diplomaheader

Pelaburan anda adalah menjadi kualiti. Selain pelbagai gabungan dan keahlian kita, MBU diiktiraf oleh akreditasi global.

Montreux University Business diiktiraf oleh dan ahli:

 • ACBSP - Majlis Akreditasi untuk Sekolah dan Program Perniagaan
 • ISO 9001: 2008 / ISO 29990: 2010 - Pertubuhan Standardisasi Antarabangsa
 • EFMD - Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan
 • CEEMAN - East Management Development Eropah Tengah dan
 • AVDEP - Persatuan Sekolah Swasta daripada Vaud
 • CVCI - Dewan Perniagaan dan Industri Vaud
 • FSEP - Swiss Persekutuan Sekolah Swasta
classheader

saiz kelas kecil kami membolehkan pelajar berinteraksi secara dekat dengan profesor, dan juga mendapatkan maklumat daripada pelbagai latar belakang perniagaan global mereka.
Oleh kerana perhatian individu, kelas kecil menyediakan persekitaran pembelajaran yang lebih berkesan.

environmentheader

Masyarakat antarabangsa Universiti Perniagaan Montreux semakin meningkat. Kami mempunyai lebih daripada 15 kewarganegaraan belajar di MBU.
Pelajar mengalami persekitaran berbilang negara dan hospitaliti Swiss yang terkenal, membantu meningkatkan kesedaran global dan pertukaran budaya, sambil melanjutkan pengajian mereka.

FrenchEngHeader

The MBU Pusat Pengajian Bahasa menawarkan kursus-kursus komunikasi perniagaan yang maju dalam bahasa Inggeris, serta kursus intensif dalam bahasa Perancis, yang direka untuk membantu pelajar dan profesional perniagaan dengan cepat memperoleh kemahiran komunikasi lisan dan bertulis yang mereka perlukan untuk berjaya dalam bidang akademik dan profesional.

SemesterHeader

Montreux University Business mempunyai bilangan yang dipilih universiti terkenal sebagai rakan-rakan kami di seluruh dunia.
Kami menggalakkan pelajar-pelajar kita untuk mengambil semester di luar negara untuk menikmati suasana yang berbeza, menikmati penerokaan budaya dan tradisi baru dan membuat kawan-kawan baru dari seluruh dunia. Senarai universiti rakan kongsi kami boleh didapati di sini.

CuttingEdgeHeader

MBU menggunakan teknologi terkini untuk kursus dan dalam amalan. kampus kami mempunyai, mungkin, salah satu yang paling cepat sambungan internet berbanding universiti lain Switzerland.
Setiap pelajar mempunyai akses kepada 4 Gigabit / LAN Kedua dan 1 GB / WiFi s turun / muat naik. Kelas kami dilengkapi dengan Interactive Boards Smart, serta live interaktif (Chromecast / Apple, DLNA) dalam setiap bilik darjah.
kursus dalam talian kami ditambah dengan 360 ° live Video dan alat Realiti Maya, dan kami dengan bangganya melabur dalam teknologi terkini untuk manfaat generasi akan datang. MBU adalah ahli inisiatif IED itu. pembelajaran mendalam berlangsung di sini.

ExecutivesHeader

Kami mempunyai program EIR unik. Eksekutif kami di Residence dikenali pakar-pakar dari syarikat-syarikat seperti Apple, Deloitte, UBS, Credit Suisse atau Caterpillar. Mereka telah bekerja sebagai Ketua Pegawai Eksekutif, Ketua Pegawai Teknikal atau CFO. Mereka / sedang berlari IT, Sumber Manusia, Jabatan Undang-undang atau Kewangan; bidang kepakaran adalah Banking, Aviation, Heavy Industries, International Organizations, Audit, Tax atau Undang-undang.
Memotong cerita panjang pendek, Eksekutif kami di Residence ialah pengurus yang berjaya dan usahawan yang terbuka untuk memberikan nasihat kepada pelajar-pelajar kita. Mereka menunjukkan kepada mereka bagaimana untuk berjaya dalam cabaran di hadapan pengajian.
Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Executives kami di Residence.

Visi & Misi

Memaklumkan inovasi, mengulangi pendidikan - yang adalah motto kami. Pada University Business Montreux, kami ingin memberikan pendidikan perniagaan dengan perbezaan dengan melaksanakan kurikulum inovatif yang memberi inspirasi kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran yang keras dan lembut mereka akan perlu untuk menjadi pemimpin perniagaan yang berjaya yang menyesuaikan diri dengan cepat kepada pasaran yang berubah-ubah. Misi kami adalah untuk menjadikan pelajar-pelajar kita bekerja.

ahli fakulti antarabangsa kami menyediakan pelajar MBU untuk menjadi pemimpin perniagaan global hari esok melalui pembangunan peribadi holistik dan pendidikan perniagaan berkualiti tinggi yang merangkumi lapan bidang pembelajaran:

VisionMission

Lokasi

 • Montreux

  Avenue de Chillon 74 , 1820 , Montreux

  Soalan