Keystone logo
© Will Kirk
Johns Hopkins University

Johns Hopkins University

Johns Hopkins University

pengenalan

Johns Hopkins University, yang diasaskan pada 1876 dan menduduki tempat ketujuh dalam kalangan universiti kebangsaan pada 2022 oleh US News and World Report, ialah universiti penyelidikan peringkat teratas dengan lokasi kampus di Baltimore, Maryland, dan Washington, DC Dedikasi untuk menuntut ilmu dan komited untuk memupuk setiap pelajar keupayaan untuk pembelajaran sepanjang hayat, Johns Hopkins memupuk penyelidikan bebas dan asli serta berusaha untuk membawa manfaat penemuan kepada dunia. Johns Hopkins University Bahagian Program Akademik Lanjutan menawarkan program ijazah siswazah profesional dan sijil siswazah untuk orang dewasa yang mencari fleksibiliti, kemajuan kerjaya dan pengayaan peribadi.

Kemasukan

Syarat Kemasukan Am JHU AAP

Keperluan kemasukan berbeza-beza berdasarkan program yang anda mohon. Untuk maklumat lebih khusus mengenai program minat anda, sila hubungi kami atau baca halaman program yang berkaitan. Walau bagaimanapun, kriteria kemasukan seluruh universiti termasuk yang berikut:

 • Ijazah sarjana muda dari kolej atau universiti AS yang diiktiraf serantau (atau pendaftaran semasa dalam semester akhir pengajian sarjana muda). Sijil Pasca Sarjana AAP juga memerlukan penyiapan ijazah sarjana atau setaraf.
 • Pemohon yang menerima ijazah sarjana muda mereka di negara di luar Amerika Syarikat dikehendaki menyediakan penilaian kelayakan kursus demi kursus dan skor TOEFL atau IELTS jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka.
 • GPA minimum 3.0 pada skala 4.0. Memenuhi syarat minimum GPA tidak menjamin kemasukan.

Lokasi

 • Washington

  555 Pennsylvania Avenue NW, Washington, DC, 20001, Washington

 • Washington

  555 Pennsylvania Avenue NW, Washington, DC, 20001, Washington

  Soalan