Keystone logo
International Telematic University UNINETTUNO

International Telematic University UNINETTUNO

International Telematic University UNINETTUNO

pengenalan

International Telematic University UNINETTUNO , adalah satu-satunya pengajaran jarak jauh Universiti berjaya ditaksir oleh ANVUR (https://goo.gl/TZfjxw), Agensi Mentri Pendidikan Mutu Itali. Ditubuhkan oleh deklarasi 15 April 2005 Kementerian Pendidikan, Universiti dan Penyelidikan Itali, UNINETTUNIO menyampaikan tajuk akademik yang mempunyai nilai hukum di mana-mana di dunia untuk kajian universiti sarjana muda dan pascasarjana. UNINETTUNO mengikuti saranan Proses Bologna dan menyampaikan kredit universiti di bawah ECTS standard - Sistem Pemindahan Kredit Eropah.

UNINETTUNO adalah salah satu Universiti Pembelajaran Jarak Jauh yang terkemuka di dunia dan baru-baru ini memenangi beberapa anugerah antarabangsa untuk kecemerlangan Platform E-Pembelajaran dari Persatuan Pengajian Jarak Jauh Eropah (EADTU). Anugerah IELA untuk portal e-pembelajaran terbaik telah dihantar kepada UNINETTUNO berdasarkan penyelidikan, pengetahuan, dan pembangunannya dalam pendidikan jarak jauh. Ahli Lembaga EADTU - Persatuan Pengajian Jarak Jauh Eropah, Perwakilan ICDE - Pendidikan Antarabangsa Pengajaran Jarak Jauh untuk Eropah Selatan dan Mediterranean, Diiktiraf oleh UNESCO di kalangan universiti yang bertindak untuk mencapai Matlamat SDG 2030 oleh Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (https: //goo.gl/jmiif7), dan disenaraikan sebagai ahli Persatuan UNESCO IAU - Persatuan Antarabangsa Universiti.

UNINETTUNO mempunyai 6 Jabatan, 25 kursus ijazah dan lebih daripada 163 pusat peperiksaan di seluruh dunia. Hari ini UNINETTUNO mempunyai lebih daripada 16,000 pelajar dari 160 Negara, adalah pemilik saluran tv berbilang bahasa satelit percuma di udara dan platform untuk belajar dan mengajar dengan jarak yang tersedia dalam talian dalam 5 bahasa (Arab, Itali, Inggeris, Yunani, Perancis).

Mengambil perhatian serius masalah yang dikaitkan dengan kualiti pengajaran yang kurang baik di beberapa institusi pengajaran jarak jauh di seluruh dunia, terima kasih kepada perkongsian yang kuat dengan universiti tradisional, profesor di UNINETTUNO dipilih antara profesor terbaik dari rakan universiti tradisional.

UNINETTUNO menyediakan standard pengajaran yang tinggi dalam persekitaran digital, berkat model pembelajaran dan pengajaran yang unik melalui jarak jauh melalui teknologi baru dan platform unik yang menggalakkan dan mengekalkan pencapaian bersama perkembangan peribadi. Pada pelajar UNINETTUNO boleh mengikuti program dan mendapatkan gelar pengajian dan kredit universiti yang sah di mana-mana, tanpa sekatan waktu dan ruang, Universiti tanpa sempadan (https://goo.gl/gie8e1).

Bagaimana untuk belajar

Aktiviti-aktiviti latihan berasaskan Internet berlaku di kawasan makro berasaskan web yang dinamakan Cyberspace Didactic. Dalam Cyberspace Didactic, proses latihan dan pembelajaran berlaku dan akses dipelbagaikan melalui log masuk dan kata laluan tersuai berdasarkan peranan pemain dalam jalur pendidikan: profesor, tutor, dan pelajar. Pelajaran dan aktiviti on-demand dalam talian boleh didapati 24h / hari bersama kelas bilik darjah secara langsung dan bilik kelas maya yang direkodkan (https://goo.gl/jY26qD).

Lokasi

  • Rome

    Corso Vittorio Emanuele II, 39 - Roma, 00186, Rome

  • Milan

    Via Carlo Darwin, 20, 20143, Milan

    Soalan