Sarjana dalam Kualiti, Kebersihan dan Keselamatan Makanan
IMF Smart Education
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Online Spain
Bahasa
Bahasa Sepanyol
Format kajian
Pembelajaran jarak jauh
Tempoh
24 bulan
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
EUR 850 / per year *
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2024
* Harga Asas: €8,500
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Sektor pertanian makanan menawarkan peluang pekerjaan yang hebat, kerana ia merupakan salah satu enjin pertumbuhan yang menyumbang kepada kekayaan dan pembangunan ekonomi Sepanyol.
Ijazah Sarjana dalam Kualiti dan Keselamatan Makanan mengprofesionalkan dan mengkhususkan graduan, menawarkan mereka pelbagai peluang profesional dalam sektor yang sangat pelbagai ini.
Misi utama industri pertanian makanan adalah untuk membekalkan penduduk dengan makanan yang selamat dan berkualiti, oleh itu menjamin keselamatan makanan dan meningkatkan pemakanan, menggalakkan tabiat gaya hidup sihat dan pengeluaran dan penggunaan yang mampan adalah objektif utama aktiviti semua syarikat dalam sektor. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, sektor pertanian makanan telah menjadi salah satu tonggak utama ekonomi Sepanyol dengan sumbangan yang tinggi kepada KDNK. Ini menunjukkan bahawa keperluan yang dituntut produk berhubung dengan kualiti dan keselamatan makanan di pasaran nasional dan antarabangsa semakin tinggi dan lebih menuntut.
Untuk mencapai matlamat ini, profesional yang mempunyai kelayakan tinggi dalam keselamatan makanan diperlukan dalam pelbagai bidang sektor (utama, pemprosesan, pembelian, pengangkutan, pengedaran, dll.), serta dengan profil yang semakin lengkap, dengan pengetahuan, kemahiran dan serba boleh berhubung dengan proses pengeluaran, keselamatan makanan, piawaian dan undang-undang yang terpakai kepada mereka, serta dalam pengurusan komprehensif pelbagai sistem. Penting berhubung dengan keselamatan makanan ialah penerapan prasyarat dan sistem kawalan kendiri HACCP, dan skim keselamatan makanan yang boleh diperakui berbeza (ISO 22000, FSSC 22000, BRC, IFS, GLOBALGAP).
Sekolah Bioteknologi & Farmasi yang paling inovatif
Kami mengalu-alukan kedatangan anda ke IMF Smart Education School of Biotech & Pharma. Latihan di sekolah kami membuka anda kepada dunia pelbagai disiplin, penuh dengan kemajuan saintifik, yang diunjurkan menjadi penyelesaian lanjutan untuk kesihatan dan kesejahteraan.
Pembangunan ubat adalah proses yang sangat inovatif berdasarkan teknologi farmaseutikal terkini yang merupakan sebahagian daripada persekitaran perubatan-klinikal. Menjamin kualiti, keselamatan dan keberkesanan rawatan adalah objektif pembangun dan pengilang, yang dikenakan oleh pihak berkuasa kesihatan melalui kuasa kawal selia mereka.
Jika anda mempunyai ijazah atau latihan dalam sains kesihatan, atau dalam mana-mana bidang kimia, biologi atau teknologi yang memberi asas kepada mereka, sekolah ini menawarkan anda jadual perjalanan yang akan membantu membentuk atau meluaskan kerjaya profesional anda. Daripada kualiti farmaseutikal dan kosmetik kepada tugas pendaftaran ubat, daripada penyelidikan klinikal kepada piawaian dan keperluan untuk kebenaran.
Bina atau kembangkan masa depan profesional anda dengan latihan modular yang mencadangkan latihan beransur-ansur dan mengemas kini jadual perjalanan. Pengajaran dalam talian yang dibimbing kami berdasarkan kandungan yang disediakan oleh pakar tulen menawarkan peluang itu kepada anda
Pelajar Ideal
Profesional yang dikaitkan dengan makanan, sama ada disebabkan oleh latihan akademik atau pengalaman profesional mereka, yang ingin memperoleh pengetahuan khusus dalam pengurusan kualiti dan keselamatan makanan, serta dalam teknologi pengeluaran dan pemprosesan makanan daripada pengeluaran utama kepada pengguna.
Hasil Program
- Pengetahuan mendalam tentang nutrien yang terdapat dalam makanan dan keperluan nutrisi pada peringkat kehidupan yang berbeza.
- Pengetahuan mendalam tentang keadaan pengubahan dan pencemaran kumpulan makanan yang berbeza. Gunakan kaedah pemuliharaan yang berbeza bergantung pada ciri-cirinya yang berbeza.
- Keupayaan untuk menilai maklumat yang harus terkandung dalam pelabelan yang mengiringi produk makanan, serta implikasinya terhadap keselamatan makanan.
- Pengetahuan lanjutan dalam konsep kebersihan makanan, langkah pencegahan dan pembetulan untuk pelaksanaannya dan dalam industri makanan. Pemakaian perundangan dan peraturan semasa mengenai kualiti dan keselamatan makanan di Sepanyol dan Eropah.
- Keupayaan untuk mengenal pasti, menganalisis secara mendalam dan menilai potensi risiko dalam fasa berlainan rantai makanan. Penggunaan sistem HACCP, serta prasyarat.
- Pengetahuan khusus tentang operasi unit asas dalam penyediaan, transformasi dan pengawetan makanan; asas instrumentasi dan pembolehubah terpenting proses; serta proses teknikal beberapa sektor terpenting dalam industri makanan di Sepanyol.
- Pengetahuan dan keupayaan mendalam untuk mereka bentuk, membangun dan mengintegrasikan kualiti ISO 9001, pengurusan alam sekitar dan kesihatan pekerjaan dalam syarikat makanan mengikut model keselamatan makanan antarabangsa yang berbeza; serta piawaian antarabangsa dalam keselamatan makanan (ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC, GLOBALGAP).
- Pengetahuan khusus tentang sistem lain: kualiti terbeza (DOP, PGI, ETG, Pengeluaran Organik), Halal atau Kosher.
- Keupayaan untuk menjalankan audit kualiti dalaman dalam syarikat makanan untuk menilai pelaksanaan sistem atau protokol kualiti dan keselamatan makanan yang berbeza.
- Pengarah projek agroindustri atau ladang, berinovasi dalam produk pertanian makanan atau dalam projek bioteknologi yang digunakan untuk kejuruteraan pertanian dan ternakan.
- Juruteknik Kawalan Kualiti.
- Juruteknik Kawalan Kualiti, Analisis Bahaya dan Titik Kawalan Kritikal HACCP dalam perkhidmatan Pemulihan.
- Penyelidik di Makmal Kawalan Kualiti dan Analisis atau Jurulatih.
- Perunding untuk pelaksanaan Piawaian Kualiti Makanan (BRC, IFS, ISO 22000, dll.), HACCP serta nasihat undang-undang, saintifik dan teknikal.
- Juruaudit keselamatan makanan.
Kurikulum
Sarjana yang direka oleh jawatankuasa pakar yang terdiri daripada doktor dan profesional aktif daripada syarikat terkemuka dalam bidang keselamatan makanan. Pengalaman mereka menjamin kesesuaian pengajian dan kemahiran yang diperoleh, sama ada untuk memasuki alam pekerjaan atau untuk peningkatan profesional dalam sektor tersebut.
Makanan
- Makanan dan pemakanan
- mikrobiologi makanan
- Perubahan dan pencemaran makanan
- Alahan makanan dan intoleransi
Pengawetan Makanan
- Kumpulan makanan. Pengubahan dan pencemaran kumpulan makanan yang berbeza
- pengawetan makanan
- pelabelan makanan
Keselamatan dan Kebersihan Makanan
- Keselamatan dan kebersihan makanan
- Kebolehkesanan
- Sistem kawalan diri
Operasi Transformasi dan Pengawetan Makanan
- Penyediaan bahan mentah
- Pengurangan panggilan
- bercampur
- Pemisahan mekanikal
- Penapaian
- Rawatan haba
- Penyingkiran haba
- Rawatan bukan haba
- Dehidrasi
- penumpuan
- Pembungkusan
- Operasi dan perkhidmatan tambahan
- Kesan alam sekitar industri makanan
Instrumentasi untuk pengukuran dan kawalan pembolehubah
- Pengukuran pembolehubah
- Instrumen pengukuran dan kawalan
- Kawalan proses
- Metrologi dan penentukuran
Proses Penyediaan Teknikal
- industri tenusu
- industri daging
- Sayur-sayuran yang disediakan
- Minyak zaitun
- industri bir
- Pembuatan wain
- Air minuman yang dibungkus
- Minuman yang menyegarkan
- Penyediaan pasta
- bijirin sarapan pagi
- Hasil laut
- Hidangan yang disediakan
Asas Pengurusan Kualiti dan Keselamatan Makanan
- Pengurusan kualiti dan keselamatan makanan. Konsep asas dan evolusi
- infrastruktur yang berkualiti
- Sistem Pengurusan Kualiti. ISO 900
- Sistem pengurusan kualiti alam sekitar. Piawaian ISO 1400
- Sistem pengurusan kesihatan dan keselamatan pekerjaan di tempat kerja. ISO 4500
- Statistik digunakan untuk kualiti
Model Sistem Pengurusan Kualiti dan Keselamatan Makanan
- Model sistem pengurusan yang boleh digunakan untuk sektor makanan
- Peraturan, piawaian dan protokol keselamatan makanan khusus. GFSI
- Sistem kawalan diri HACCP+ ISO 900
- BRC
- IFS
- GLOBALG.AP
- ISO 22000
- FSSC 22000
- Skim pensijilan lain
- Sistem pensijilan lain
- Lampiran: Ke arah standard Sepanyol: SAL
Pelaksanaan, Dokumentasi, Audit dan Penambahbaikan Sistem Pengurusan
- Pelaksanaan sistem pengurusan
- Sokongan dokumentari sistem pengurusan
- Integrasi sistem pengurusan
- Audit sistem pengurusan
- Peningkatan berterusan dan kecemerlangan perniagaan
- Alat untuk penambahbaikan berterusan
Tesis Sarjana
Tujuan Tesis Sarjana (TFM) adalah untuk menilai secara individu pengetahuan lanjutan dan kemahiran umum ijazah yang diperolehi oleh pelajar melalui penyiapan kerja asal, projek, laporan atau kajian. Bagi pelajar, ia juga merupakan peluang yang tiada tandingan untuk menggunakan pengetahuan yang diperoleh dengan mencipta semula persekitaran dan keadaan konteks kerja sebenar.
kursus Inggeris
Asas, Praperantaraan, Pertengahan atau Lanjutan Pelajar boleh memilih satu daripada empat peringkat.
Kesan dan nilai Data Besar
- Piawaian pengurusan projek
- Pengurusan projek yang tangkas
- Aspek kawal selia dan etika
- Tadbir urus data
Metodologi tangkas. Scrum
- Apa itu Scrum dan cara mengaplikasikannya
- Rangka Kerja Scrum
- Pasukan yang diatur sendiri
- Peranan pelanggan dan pihak berkepentingan
- Pengurusan produk dan projek yang tangkas
- Pembangunan dan integrasi berterusan
- Bagaimana untuk berkembang ke arah organisasi yang tangkas