Keystone logo
Illinois College Online

Illinois College Online

Illinois College Online

pengenalan

Pada tahun 1829, para pengasas kami membawa visi giat ke padang rumput dan mengubah wajah pendidikan di wilayah ini. Pendakwah presbiterian Pendeta John H. Ellis menarik perhatian para pelajar Kongregasi di Universiti Yale dengan rancangan untuk Kolej, mendorong salah satu "Yale Bands" yang terkenal untuk bergerak ke arah barat untuk membantu menjumpai Kolej. Dua lulusan kolej pertama di negeri ini memperoleh ijazah dari Illinois College pada tahun 1835.

Terutama, Illinois College adalah pusat gerakan penghapusan. Seorang juri besar mendakwa sekumpulan pelajar kerana menyimpan budak-budak yang melarikan diri, dan dua rumah kampus dipercayai merupakan sebahagian daripada Kereta Api Bawah Tanah. Sebagai tambahan, presiden pertama Illinois College, Edward Beecher, adalah lawan yang terang-terangan dari perbudakan dan bersaudara dengan penulis anti-perbudakan yang berpengaruh, Harriet Beecher Stowe.

Antara pelawat dan pensyarah di kampus pada tahun-tahun awal Kolej adalah Abraham Lincoln, Ralph Waldo Emerson, Bronson Alcott, Mark Twain, Horace Greeley dan Wendell Phillips. Alumnus terkenal, William Jennings Bryan, kelas tahun 1881, adalah calon tiga kali untuk presiden AS, setiausaha negara dan anggota kongres. Senator AS, anggota Kongres, gabenor negeri dan hakim persekutuan adalah antara lulusan Illinois College yang telah memimpin kerjaya berpengaruh dalam perkhidmatan awam.

Kolej ini menjadi co-pendidikan pada tahun 1903 dengan memasukkan Jacksonville Female Academy. Pada tahun 1932, masyarakat Phi Beta Kappa mendirikan sebuah bab di Illinois College, dan ia kekal sebagai salah satu dari 11 di negeri ini.

Selama lebih dari 180 tahun, Illinois College meneruskan tradisi keunggulan dalam pendidikan seni liberal. Sejarah dan rasa warisan yang kaya disambut dengan meluas dan menjadi kebanggaan di kalangan pelajar dan alumni.

Lokasi

 • Jacksonville

  1101 west college avenue, Illinois 62650, , Jacksonville

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan