Keystone logo
Georgetown University Online

Georgetown University Online

Georgetown University Online

pengenalan

Mengenai Universiti Georgetown


Universiti Georgetown adalah sebuah universiti bertauliah swasta, yang tidak mendapat untung, yang terletak di Washington, DC. Ditubuhkan pada tahun 1789 oleh John Carroll, Georgetown adalah universiti Katolik dan Jesuit yang tertua di Amerika. Hari ini, Georgetown adalah universiti penyelidikan antarabangsa utama. Ia mempunyai sembilan sekolah, hospital gabungan, dan banyak program lepasan peringkat tinggi.


Misi, Visi dan Nilai

Misi dan nilai-nilai Georgetown mencerminkan tradisi Jesuit untuk mendidik seluruh orang. Universiti menggalakkan persekitaran di mana pelajar boleh berkembang melalui refleksi, perkhidmatan, dan pertanyaan.


Pendaftaran, Kehadiran, Pengijazahan

Berdasarkan data Musim Gugur 2015, pendaftaran siswazah melebihi 10,500 pelajar. Kehadiran graduan adalah seperti berikut.

  • 31% sepenuh masa dan 69% pelajar sepenuh masa
  • 11% didaftarkan dalam pembelajaran jarak jauh
  • 1,800 Sarjana Muda, 3,300 darjah Sarjana, 950 ijazah Doktor


Bantuan kewangan

Universiti Georgetown menerima permohonan bantuan kewangan daripada pelajar siswazah sepanjang tahun akademik. Pelajar yang memohon bantuan kewangan persekutuan perlu mengemukakan FAFSA. Pelajar yang layak boleh menerima pinjaman atau pemberian. Sekolah Siswazah Universiti Georgetown boleh menawarkan biasiswa, pembantu, dan fellowships yang terhad. Ini berdasarkan kelayakan akademik.

Untuk terus mematuhi peraturan VISA persekutuan, pelajar antarabangsa tidak layak mengikuti kursus secara eksklusif dalam talian. Universiti Georgetown masih belum dapat menawarkan format dalam talian di setiap negeri untuk setiap program dalam talian.


Mula Tarikh

Program mungkin mempunyai tarikh permulaan yang khusus berdasarkan semester akademik. Sebagai contoh, program ijazah MPS bermula pada musim gugur, musim panas dan semester musim semi.


Fakulti

Universiti Georgetown mempunyai lebih daripada 1,450 sepenuh masa dan 1,050 tenaga pengajar sambilan. Antara pengajar Georgetown ialah bekas diplomat, pegawai kesihatan awam, ahli ekonomi, saintis, pakar eksekutif dan pakar industri lain. Sepanjang disiplin, ahli fakulti memegang ijazah lanjutan dari Ph.D. dan JD kepada MA, MBA, dan M.Ed., antara lain.

Lokasi

Lokasi
  • Georgetown, Amerika Syarikat

Soalan