Keystone logo
Florida International University Sarjana Muda Sastera Dalam Talian dalam Pelancongan Lestari Global
Florida International University

Sarjana Muda Sastera Dalam Talian dalam Pelancongan Lestari Global

Miami, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

16 Oct 2024

Jan 2025

USD 229 *

Pembelajaran jarak jauh

* Kos tuisyen dalam negeri ialah $228.81. Kos tuisyen luar negeri ialah $345.87

pengenalan

Di seluruh dunia, impak pelancongan ke atas persekitaran semula jadi sedang dalam penelitian yang semakin meningkat dan permintaan untuk sekatan dan penyelesaian. Pertubuhan Pelancongan Sedunia, serta Majlis Perjalanan dan Pelancongan Dunia, secara eksplisit menyeru untuk meningkatkan tumpuan terhadap kemampanan apabila membuat dasar dan mengurus pelancongan global. Terdapat keperluan mendesak untuk melindungi sumber yang menarik pelancong ke destinasi di seluruh dunia. Pandemik baru-baru ini telah menyebabkan dunia menyedari bahawa destinasi seperti Venice dan Amsterdam jika dibenarkan pulih daripada pelancongan berlebihan melalui amalan yang lebih mampan, boleh dan akan berbuat demikian. Di negeri Florida kami, terdapat peningkatan tekanan untuk melindungi tarikan semula jadi kami yang termasuk pantai sepanjang 825 batu di negeri itu, Everglades, Keys, terumbu karang, mata air dan bakau. Peristiwa membimbangkan lain seperti air pasang merah, perubahan iklim, dan kenaikan paras laut, dan kejadian ribut melampau semuanya telah meningkatkan kesedaran tentang kelemahan industri pelancongan di dalam dan luar negara.

Ijazah inovatif ini mengiktiraf kepentingan operasi mampan dalam industri pelancongan hari ini, kesannya terhadap planet ini, dan permintaan yang semakin meningkat untuk pendekatan yang lebih mampan untuk mengurus perniagaan perhotelan dan pelancongan. Program unik dalam talian sepenuhnya ini, ditawarkan melalui Sekolah Pengurusan Hospitaliti dan Pelancongan Chaplin, merupakan kerjasama antara disiplin dengan Jabatan Bumi dan Alam Sekitar Kolej Seni, Sains dan Pendidikan serta menampilkan kurikulum gabungan yang terdiri daripada paling- kursus sedia ada yang berkaitan dari setiap jabatan serta pelbagai kursus baharu yang direka khusus untuk ijazah tersebut.

Pelajar yang mengikuti ijazah ini akan memperoleh pengetahuan dan alat yang diperlukan untuk menjadi peneraju industri dalam pengurusan piawaian pelancongan mampan yang akan membantu melindungi sumber semula jadi dan budaya dunia dan mengekalkannya utuh untuk generasi akan datang. Pelajar akan belajar untuk menggunakan kemahiran ini dan memimpin melalui advokasi, pemuliharaan dan perkongsian komuniti. Topik yang diliputi termasuk kesan sosioekonomi, alam sekitar dan budaya berkenaan dengan amalan perniagaan yang bertanggungjawab dan tadbir urus tempatan. Secara ringkasnya, teras menyeluruh program ini adalah untuk mengajar pelajar bagaimana pelancongan boleh menyesuaikan diri dan mengurangkan perubahan iklim dan menjadi sektor utama dalam peralihan kepada ekonomi rendah karbon.

Program Sepintas Lalu

  • 120 Kredit Diperlukan
  • $228.81 Kos Tuisyen Dalam Negeri
  • $345.87 Kos Tuisyen Luar Negeri

Sorotan

  • Ijazah Dalam Talian Sepenuhnya
  • Setiap pelajar dalam talian dipasangkan dengan jurulatih yang berjaya
  • Program bermula: Musim Gugur, Musim Bunga, Musim Panas
  • Jadilah sebahagian daripada komuniti yang luar biasa dan manfaatkan sepenuhnya pendidikan anda. Sertai Kolej Kepujian.
  • Program ini memberi anda akses kepada Career Engage dan biasiswa yang berkaitan.

Mengapa Memohon?

Syarikat hospitaliti dan pelancongan utama Amerika termasuk Hilton, Karnival dan lain-lain, telah menyelaraskan program kemampanan mereka dengan Matlamat Pembangunan Lestari (SDGs) PBB, membuat komitmen sasaran 2030 untuk mengurangkan jejak alam sekitar mereka dan menetapkan matlamat kesan sosial. Jenama global lain seperti Inter-Continental, Air France/KLM dan Sodexho bersaing ketat untuk mendapatkan kedudukan tertinggi dalam ranking tahunan Dow Jones bagi syarikat SP 600 untuk kepimpinan kelestarian alam sekitar mereka. Keperluan untuk mengimbangi perlindungan alam sekitar dengan penggunaan rekreasi manusia telah menjadi mendesak dan memerlukan tenaga kerja yang terlatih dalam memahami perniagaan pelancongan serta cara berfikir jangka panjang untuk memulihara tempat semula jadi yang menakjubkan untuk generasi pelancong akan datang.

Tujuan utama program ijazah BA dalam Pelancongan Lestari Global adalah untuk menyediakan industri hospitaliti dan pelancongan global dengan pengurus berorientasikan kemampanan yang akan mengetahui cara mengimbangi keinginan pengembara untuk pengalaman yang tidak dapat dilupakan sambil melindungi alam semula jadi, budaya, komuniti dan planet ini. Pelajar akan muncul bersedia untuk bekerja dalam mempromosikan peralihan kepada kemampanan dalam pelancongan untuk perniagaan, kerajaan dan pertubuhan bukan kerajaan di mana-mana sahaja di dunia.

Perkongsian

Sekolah Chaplin, dinamakan sempena En. Harvey Chaplin, Pengerusi Southern Glazer's Wine and Spirits, setiap tahun menghasilkan bersama Rangkaian Makanan dan Saluran Memasak Festival Wain dan Makanan South Beach (SobeWFF) bersama dengan Southern Glazer's. Acara itu, terbesar seumpamanya di AS, menjana peluang pembelajaran berasaskan pengalaman untuk seramai 1200 pelajar FIU setiap tahun. Selain itu, Sekolah Chaplin telah membangunkan banyak hubungan lama lain dengan syarikat perhotelan dan pelancongan global utama seperti Carnival Cruise Lines (pembiayai Carnival Gold Scholars dan Pusat Pelajar Karnival di kampus BBC kami) dan Marriott International (senama untuk sekolah itu. Marriott Tianjin China Program), bersama beberapa nama terkenal di kalangan pengeluar makanan dan minuman kepada industri seperti Bacardi, Badia dan Quirch yang telah banyak menyumbang kepada program Pengurusan Restoran, Masakan dan Spirits sekolah. Rakan kongsi korporat global telah menjadi pusat kepada usaha untuk mengembangkan peluang pembiayaan kepada pelajar, berkhidmat kepada masyarakat setempat, menyediakan pengalaman pekerjaan dan menyampaikan sumber yang diperlukan untuk memajukan kualiti pendidikan dan perkhidmatan yang diberikan kepada pelajar dan alumni. Membina hubungan bermakna dengan organisasi industri telah menjadi sebahagian daripada kewujudan Sekolah Chaplin yang sangat berjaya, memperoleh kedudukan #1 untuk program hospitaliti dan pelancongan dalam talian AS selama enam tahun berturut-turut.

Kemasukan

Kurikulum

Kedudukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Kemudahan

Mengenai Sekolah

Soalan