Keystone logo
Florida Christian University

Florida Christian University

Florida Christian University

pengenalan

Ditubuhkan pada 29 Ogos 1985, FCU sentiasa mempunyai misi untuk menyediakan Pendidikan Tinggi dalam cara yang praktikal dan mudah diakses, kepada para profesional dan menteri, mempersiapkan mereka untuk melaksanakan panggilan mereka dengan yayasan Kristian. Universiti menggalakkan program pembelajaran jarak jauh pembelajaran global melalui video, kajian bebas, dan kelas dalam talian dengan fakulti yang berkelayakan dan penggunaan infrastruktur teknologi terkini.

Misi

Menyediakan pendidikan tinggi yang praktikal dan boleh diakses kepada profesional, orang awam, dan menteri, untuk mempersiapkan mereka untuk memenuhi panggilan mereka, dengan asas Kristian.

Visi

Menjadi institusi jangkauan global yang melengkapkan dan menghubungkan para profesional dan sarjana untuk maju dalam kehidupan dengan tujuan dan pencapaian yang signifikan, melalui kesan transformasi yang berakar pada prinsip Kristian.

Kenapa FCU?

 • Ditubuhkan pada tahun 1985, berkembang dari Seminari Teologi menjadi universiti jangkauan global.
 • Kursus dihantar dalam pelbagai format yang membolehkan penjadualan fleksibel: siaran dalam talian, siaran langsung, dan dalam tetapan bilik darjah.
 • Program-program ini boleh didapati dalam bahasa Inggeris, Sepanyol, dan Portugis.
 • Acara antarabangsa diadakan secara tetap di Amerika Syarikat dan di bahagian lain di dunia, untuk bertukar pengetahuan dan pengalaman.
 • Kursus perilaku komunikasi peribadi termasuk dalam semua program, dengan laporan profil yang diberikan kepada setiap pelajar.
 • Rangkaian guru dari pelbagai negara dan konteks profesional.
 • Harga berpatutan dan pilihan pembayaran yang boleh diakses.
 • Kemungkinan untuk mengesahkan pengalaman hidup yang berkelayakan untuk dikira sebagai kredit kursus yang terhad (hanya ahli Associate and Bachelor).
 • Komited kepada prinsip-prinsip kehidupan dan perniagaan Kristian.
113235_pexels-photo-901964.jpeg

Mesej Presiden

Pelajar berpasukan yang terhormat,

Terdapat begitu banyak cabaran dalam hidup yang menghalang kita daripada mencapai apa yang kita mahu. Bayangkan anda mempunyai sungai di hadapan anda. Di sisi lain adalah pokok berdaun dengan buah yang menawan. Anda mahu menyeberangi sungai untuk mendapatkan buah yang lazat. Walau bagaimanapun, daya air yang mengalir menjadikan laluan itu tidak mungkin. Ini adalah apa yang berlaku dalam kehidupan kita: kita tahu di mana kita ingin pergi, tetapi kita fikir ada halangan yang menghalang kita mencapai matlamat kita. Sekarang bayangkan anda mempunyai tali yang melintasi air dan terikat pada pokok itu. Menggunakan tali anda akan dapat menyeberangi sungai. Semua halangan akan diatasi. Segala usaha anda sekarang akan memberi anda kemenangan melintasi sungai impian anda matlamat anda.

Tuhan meletakkan begitu banyak cabaran dalam jangkauan peluang untuk hidup kita. Dia memberikan cabaran. Tetapi Dia juga memberikan rahmat bersama peluang-peluang. Dia juga memberikan kita wawasan yang akan membantu kita mencapai matlamat kita. Dia memberikan kami tali. Sekiranya kita bertobat dengan iman, visi akan membantu kita mengambil peluang yang telah diberikan oleh Allah kepada kita. Visi ini adalah tali yang terikat pada pokok yang akan membawa kami ke arah kejayaan. Melalui pendaftaran anda di Universiti kami, anda memulakan peringkat baru dalam hidup anda. Untuk mendapatkan ijazah akan menjadi satu cabaran bagi anda, tetapi Tuhan akan menyertai anda, memberikan anda visi dan keupayaan untuk mencapai kejayaan. Cepat daripada anda bayangkan, anda akan menjadi salah seorang graduan yang berjaya. Selamat datang ke Universiti kami. Kami percaya anda akan mendapati semua kelas dan profesor anda mencabar dan memperkaya kehidupan anda memanggil semasa anda belajar dengan tekun.

115257_110883_pexels-photo-1595391.jpeg

Lokasi

 • Orlando

  5950 Lakehurst Dr #101, FL 32819, Orlando

  Soalan