Keystone logo
FinTech School Kursus Robo-Penasihat 101
FinTech School

Kursus Robo-Penasihat 101

San Francisco, Amerika Syarikat

Request duration

Inggeris

Sambilan

Request application deadline

Sep 2023

USD 121 / per course *

Pembelajaran jarak jauh

* - Harga penuh; $ 59.78 - Harga Istimewa

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Pengurusan kekayaan tradisional / dunia PFM terguncang dengan kemunculan "penasihat robo" dalam beberapa tahun kebelakangan ini. 'Penasihat Robo' adalah istilah generik yang digunakan untuk menggambarkan satu perkhidmatan penasihat pelaburan baru yang ditawarkan dalam talian, adalah automatik dan berdasarkan algoritma. Nasihat kelas baru ini bermula sebagai tawaran untuk menduduki ruang antara pelabur yang diarahkan sendiri (DIY) dan penasihat kewangan manusia yang disyorkan nasihat pelaburan. Selanjutnya, ia dianggap sebagai kenderaan nasihat yang ideal untuk milenium digital yang bijak. Walaupun beberapa pemula robo-penasihat memasuki pasaran PFM, hanya segelintir yang masih berdiri dan secara kumulatif hanya dapat menarik sebahagian kecil daripada aset yang boleh dilabur secara keseluruhan. Namun, penasihat robo ini mempunyai impak yang lebih besar terhadap industri ini. Mereka telah memaksa syarikat penasihat pelaburan tradisional untuk berkembang dan menyediakan pilihan nasihat pelaburan yang murah dan murah. Selanjutnya, penasihat robo telah berkembang untuk memenuhi pasaran B2B serta kawasan lain seperti nasihat rancangan persaraan dan nasihat pelan pendidikan. Semua ini hanya menunjukkan bahawa nasihat automatik masih berada di peringkat awal dan di sini untuk tinggal dalam satu bentuk atau yang lain.

Dalam kursus ini, kami akan merangkumi pelbagai topik berkaitan nasihat pelaburan automatik termasuk:

 • Apakah Robo-Advisors?
 • Mengapa perkara itu penting?
 • Bagaimana platform nasihat pelaburan automatik berfungsi
 • Pemain utama dan peraturan
 • Apa yang diharapkan pada tahun-tahun akan datang
 • Membuat kes perniagaan (Membina vs. Beli)

Pada akhir kursus, pelajar akan mendapat penghargaan yang lebih baik untuk landskap Pengurusan Peribadi Pengurusan (PFM) yang berkembang dan potensinya. Mereka akan memahami bagaimana produk nasihat pelaburan automatik bekerja pada terasnya dan apa yang diperlukan - blok bangunan dan pihak berkepentingan - untuk menawarkan produk 'robo-penasihat' yang berkesan. Mereka juga akan menyedari pilihan dan peluang untuk terlibat dalam sektor ini.

Kursus pengenalan ini adalah untuk sesiapa sahaja yang ingin mengetahui nasihat pelaburan automatik. Ini sesuai untuk usahawan FinTech, penasihat kewangan semasa / RIA serta profesional yang bekerja di firma pengedaran produk kewangan tradisional (broker-broker, penjaga, bank, insurans, dan syarikat pengurusan aset).

Pengajar anda

Amilcar Chavarria adalah usahawan teknologi kewangan dengan pengalaman dalam pendapatan tetap, kewangan peribadi, pengurusan risiko, dan penempatan peribadi.

Beliau kini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif Portfolio FinTech, sebuah rangkaian Usahawan FinTech yang berkembang pesat yang menyediakan Perkhidmatan Inovasi ke Institusi Kewangan. Pada tahun 2015, beliau memulakan FundPaaS, sebuah platform pembiayaan sebagai perkhidmatan yang boleh menukar mana-mana laman web ke portal crowdfunding. Sebelum itu, Amilcar berada di dalam pasukan kepimpinan sebuah permulaan yang disokong oleh usaha yang melancarkan pembayaran utama dan enjin pematuhan untuk portal crowdfunding di mana beliau meningkatkan pertumbuhan pelanggan sebanyak 300%. Syarikat-syarikat portfolionya termasuk "ICO yang Mematuhi sebagai Perkhidmatan" yang mula-mula memasarkan dalam memasukkan undang-undang sekuriti kewangan dan mata wang kriptografi terkini (cth. Token utiliti ERC20).

Pada tahun 2016, Amilcar memulakan salah satu FinTech School dalam talian yang pertama yang mempunyai pelanggan terkenal seperti Moody's Analytics, IBM dan The Wharton School of Business. Mereka juga telah menganjurkan delegasi Cina dari Universiti Tsinghua dan Perbandaran Ningbo. Pada tahun 2012, Amilcar memulakan salah satu Robo-Penasihat terawal di Amerika Syarikat dan telah dijemput untuk bercakap di China semasa pelancaran Penasihat Robo-1 oleh Guangfa Bank. Pada bulan Disember 2016, Amilcar dipaparkan di kisah sampul Majalah CFA dan Bankless Times. Amilcar mempunyai pelanggan berprestij seperti Huatai Securities, Persatuan Insurans China dan Huaxi.

Amilcar telah memegang pelbagai peranan kanan dalam kewangan korporat, pengurusan produk, analisis perniagaan dan analisis pelaburan di bank pelaburan terkenal dan pengurus aset seperti Goldman Sachs dan BlackRock. Beliau juga lulusan Sekolah Perniagaan Wharton dan Sarjana Muda Sains Kejuruteraan Bioperubatan dari Universiti Tulane.

Kurikulum Kelas

 • Robo-Penasihat 101
  • Mulakan Modul 1: Apakah Robo-Advisors (17:35)
  • Mulakan Modul 2: Trend Utama di Robos
  • Mulakan Modul 3: Vendor, Model Perniagaan
  • Mulakan Modul 4: Cabaran
  • Mulakan Kaji Selidik Kepuasan Selepas Kursus

Soalan Lazim

Bilakah kursus bermula dan selesai?

Kursus ini bermula sekarang dan tidak pernah berakhir! Ia adalah kursus dalam talian yang sepenuhnya mandiri - anda membuat keputusan apabila anda bermula dan apabila anda selesai.

Apakah prasyarat untuk kursus ini?

Tiada prasyarat untuk mengambil kursus ini! Pelajar dari semua latar belakang digalakkan mengambil kursus ini.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Phd dalam bidang ekonomi dan kewangan Islam
  • Washington, Amerika Syarikat
  • Gambia Online, Gambia
 • MBA - Kewangan
  • Scranton, Amerika Syarikat
 • Sarjana Sains dalam Kewangan
  • Scranton, Amerika Syarikat