Keystone logo
FernUni Schweiz

FernUni Schweiz

FernUni Schweiz

pengenalan

Satu-satunya FernUni di Switzerland

Universiti FernUni Schweiz Jarak FernUni Schweiz Switzerland ( FernUni Schweiz ) adalah institusi universiti moden dan pemimpin dalam pembelajaran jarak jauh universiti di Switzerland.

Semua program Sarjana Muda dan Sarjana distrukturkan mengikut garis panduan Bologna. Lebih daripada 1,500 pelajar sedang belajar dalam bahasa Jerman atau Perancis.

Pengurus pelajar kami mengurus pelajar di tiga lokasi di Switzerland dan adalah orang hubungan untuk soalan mengenai pembelajaran jarak jauh.

Institusi ini diiktiraf:

  • oleh kerajaan persekutuan mengikut Artis 11 Akta Promosi Universiti (UFG)
  • oleh canton Valais menurut undang-undang cantonal mengenai pendidikan dan penyelidikan kolej universiti dan institut penyelidikan

Pemimpin dalam pembelajaran jarak jauh universiti

Kisah kejayaan Universiti FernUni Schweiz Jarak FernUni Schweiz ( FernUni Schweiz ) bermula 25 tahun yang lalu. Sejak 1992 kami menawarkan kursus pembelajaran jarak jauh di tiga lokasi kami di Brig, Pfäffikon SZ dan Siders di peringkat universiti. Lebih 1,500 pelajar dari Jerman dan luar negara kini sedang belajar dalam bahasa Jerman atau Perancis.

Semua kursus berstruktur mengikut garis panduan Bologna. Akibatnya, program-program di luar Switzerland diiktiraf, disokong secara antarabangsa dan berorientasikan.

Reka bentuk pembelajaran jarak jauh didasarkan pada idea pembelajaran terbuka, fleksibel dan individu. FernUni Schweiz mengikuti konsep pembelajaran jarak jauh moden sebagai "pembelajaran campuran", gabungan pengajaran eLearning dan kelas bilik darjah. Bergantung pada program ijazah, ungkapan bahagian berbeza berbeza.

Lokasi

  • Switzerland Online

    Switzerland Online, Switzerland

    Soalan