Keystone logo
Fairleigh Dickinson University - Silberman College of Business

Fairleigh Dickinson University - Silberman College of Business

Fairleigh Dickinson University - Silberman College of Business

pengenalan

Universiti swasta terbesar di New Jersey, FDU ialah institusi berbilang kampus yang tidak mengaut keuntungan, bukan sektarian. Ditubuhkan pada tahun 1942, FDU mencapai status empat tahun pada tahun 1948 dan kelulusan sebagai universiti pada tahun 1956.

Universiti menawarkan lebih 100 program ijazah sarjana muda dan siswazah, termasuk program kedoktoran dalam farmasi, amalan kejururawatan, psikologi klinikal dan psikologi sekolah; dan sekolah perniagaan yang diiktiraf AACSB. Program ijazah ditawarkan di dua kampus New Jersey dan di dua lokasi FDU di luar AS: Kolej Wroxton, di Oxfordshire di England, dan Kampus Vancouver, di British Columbia, Kanada.

12,000+ pelajar sepenuh dan separuh masa FDU mengikuti program berorientasikan kerjaya berkualiti mengikut jadual yang disesuaikan dengan keperluan mereka — hari, malam dan hujung minggu.

Kurikulum mencerminkan misi pendidikan global dan asas Teras yang terkenal di peringkat kebangsaan.

Misi

Universiti Fairleigh Dickinson ialah pusat kecemerlangan akademik yang didedikasikan untuk penyediaan warga dunia melalui pendidikan global. Universiti berusaha untuk menyediakan pelajar dengan pemahaman pelbagai disiplin, antara budaya, dan etika yang diperlukan untuk mengambil bahagian, memimpin, dan makmur dalam pasaran global idea, perdagangan, dan budaya.

Komitmen

Kenyataan Komitmen Kepelbagaian, Ekuiti dan Kemasukan Universiti Fairleigh Dickinson

Asas kepada misi, visi dan nilai terasnya, Universiti Fairleigh Dickinson (FDU) komited untuk mencipta dan memupuk persekitaran kampus yang pelbagai, saksama dan inklusif yang memupuk rasa hormat dan persefahaman antara pelajar, fakulti, kakitangan, pentadbiran dan alumni.

FDU mengamalkan budaya berfikiran terbuka, kepelbagaian pemikiran dan ekspresi budaya. Universiti menggalakkan pelbagai perspektif untuk memperkayakan pengalaman pendidikan untuk komuniti Universiti. FDU menekankan pemahaman pengalaman budaya dan perspektif dengan memupuk komunikasi hormat di kalangan ahli komuniti FDU.

Universiti memberi tumpuan untuk memastikan pelajar, fakulti, kakitangan, pentadbiran, dan alumni berkembang maju secara peribadi dan profesional dalam persekitaran global untuk mencabar dan menolak perpecahan kaum, prejudis, keistimewaan sistemik, dan penindasan. Untuk tujuan ini, FDU tidak bertolak ansur dengan diskriminasi atau berat sebelah berdasarkan kaum, agama, identiti/ekspresi jantina, orientasi seksual, jantina, status keupayaan, umur, kewarganegaraan dan kelas sosioekonomi.

Sejarah

Ditubuhkan pada tahun 1942 oleh Dr. Peter Sammartino dan isterinya, Sylvia (Sally), Universiti Fairleigh Dickinson telah berkembang menjadi universiti swasta terbesar di New Jersey. Hari ini, lebih 11,500 pelajar dari 32 negeri dan 72 negara mendaftar di dua kampus Universiti di utara New Jersey dan kampus antarabangsanya di Wroxton, England dan Vancouver, Kanada. Bermula sebagai kolej rendah dua tahun, Fairleigh Dickinson berkembang kepada kurikulum empat tahun pada tahun 1948 untuk memenuhi keperluan pendidikan tinggi di utara New Jersey. Pada tahun 1954, program siswazah pertama, ijazah sarjana dalam pentadbiran perniagaan, telah ditawarkan, dan Maktab Rendah Bergen telah dibeli sebagai kampus kedua, kini Kampus Metropolitan. Pada tahun 1956, Fairleigh Dickinson mendapat status Universiti dan, setahun kemudian, ladang Vanderbilt-Twombly seluas 178 ekar telah diperoleh di Madison untuk berkhidmat sebagai kampus ketiga, kini Kampus Florham.

FDU menjadi universiti Amerika pertama yang memiliki kampus di England apabila ia memperoleh Kolej Wroxton dari Kolej Trinity, Universiti Oxford. Dibuka pada tahun 1965, Kolej Wroxton menawarkan kursus siswazah dan sarjana muda Amerika serta pengalaman budaya yang memperkaya. Dahulunya biara abad ke-13, Kolej Wroxton kini menjadi rumah agam Jacobean yang telah dipulihkan dengan indah dan dimodenkan. Pada tahun 2007, FDU memulakan kelas di kemudahan di Vancouver, British Columbia, Kanada.

FDU telah mengekalkan komitmennya untuk meluaskan ufuk global dan memupuk pemahaman antarabangsa yang lebih luas. Pada tahun 2000, Lembaga Pemegang Amanah menerima pakai misi tertumpu untuk FDU: untuk menyediakan pelajar untuk kewarganegaraan dunia melalui pendidikan global.

Setiap kampus Universiti mempunyai watak dan daya hidup yang unik. Pelajar mendapat manfaat daripada belajar di universiti komprehensif yang menawarkan pelbagai program dan kursus, tetapi mereka juga menikmati suasana kemesraan dan perhatian peribadi yang biasanya ditemui di institusi yang lebih kecil.

Hari ini, FDU menawarkan lebih 100 program ijazah di peringkat bersekutu, sarjana muda, sarjana dan kedoktoran. Pelbagai tawarannya, ditambah pula dengan kedalaman dan kepakaran fakultinya, menjadikan Universiti Fairleigh Dickinson bersedia untuk berkhidmat kepada warga New Jersey dan seterusnya.

Tunjang FDU

Persatuan Pilar Universiti Fairleigh Dickinson telah ditubuhkan pada tahun 2001 oleh Presiden Michael Adams, untuk mengiktiraf individu-individu luar biasa yang, dari masa ke masa, telah membuat sumbangan luar biasa kepada watak dan kualiti Universiti, komuniti dan budayanya.

Anugerah

Penyampaian cek $1000 yang dibentangkan pada Konvokesyen setiap musim gugur. Penerima Vancouver akan menerima anugerah mereka semasa Makan Malam Pra-Permulaan Vancouver. Nama penerima hendaklah ditulis pada plak individu — dikemukakan kepada penerima. Pin FDU diberikan kepada setiap penerima. Di samping itu, penerima Tiang dijemput untuk menyertai perarakan majlis perasmian bagi kampus masing-masing.

Kriteria

 • Individu yang berkhidmat di FDU dalam peranan bukan fakulti selama sekurang-kurangnya sepuluh tahun dan ke bawah pangkat Penolong Naib Presiden, Naib Presiden Bersekutu atau Naib Presiden.
 • Individu menunjukkan pemahaman yang mendalam tentang misi dan sejarah FDU.
 • Individu menggalakkan beradab di kampus.
 • Individu berfungsi sebagai teladan untuk pekerja dan pelajar FDU yang lain.
 • Individu menunjukkan tahap keprihatinan yang tinggi terhadap pelajar dan ahli komuniti Universiti yang lain.
 • Individu harus terlibat secara aktif dalam komuniti FDU di atas dan di luar keperluan pekerjaan khusus mereka.

Proses

Pada musim bunga setiap tahun akademik, Pejabat Sumber Manusia menyediakan surat kepada komuniti FDU, menyenaraikan kriteria untuk anugerah, memanggil pencalonan, dan menetapkan tarikh akhir yang diterbitkan.

Pelajar dan pembantu siswazah tidak dibenarkan mencalonkan diri.

Penama mesti bekerja dengan FDU sekurang-kurangnya tiga tahun.

Pencalonan mesti dikemukakan secara individu dengan cadangan. Pencalonan petisyen kumpulan tidak akan diterima.

Pencalonan semula penama terdahulu, yang tidak dipilih sebelum ini, tetapi yang masih layak, adalah digalakkan.

Sekiranya tiada kumpulan penama yang mencukupi, jawatankuasa boleh mengakses kumpulan penama sebelumnya dari dua tahun yang lalu.

Ahli Persatuan Tiang yang berkelayakan semasa akan dibenarkan mengemukakan satu pencalonan. Semua penerima Pilar semasa, selepas dinaikkan pangkat ke pangkat Penolong Naib Presiden, Naib Presiden Bersekutu atau Naib Presiden, akan mengekalkan jawatan mereka sebagai Tiang tetapi disingkirkan daripada proses pencalonan dan pemilihan.

Pencalonan akan dimajukan kepada Pejabat Sumber Manusia dan ditapis untuk mematuhi kriteria kelayakan yang dirujuk di atas.

Pejabat Sumber Manusia akan menyediakan ahli Persatuan Tiang yang aktif dengan salinan semua borang pencalonan yang layak, dan termasuk borang undi. Ahli akan diarahkan untuk menghantar semula surat undi kepada Sumber Manusia.

Pejabat Sumber Manusia akan menentukan keputusan, memilih tidak lebih daripada seorang penerima dari setiap kampus utama New Jersey dan Kampus Vancouver, dan berkomunikasi dengan sewajarnya dengan Pejabat Presiden, Operasi Universiti dan Komunikasi.

Pengumuman dan Penganugerahan Anugerah Tonggak

Surat yang ditandatangani oleh Presiden Universiti, akan dihantar kepada setiap penerima anugerah. Nama-nama itu dimajukan kepada Naib Presiden Kanan Operasi untuk dimasukkan dalam program dan skrip Konvokesyen, dan kepada Eksekutif Kampus Vancouver untuk dimasukkan dalam program Makan Malam Pra-Permulaan. Nama-nama tersebut dimajukan, bersama-sama dengan pencalonan, kepada Pejabat Komunikasi untuk pembangunan petikan 100-200 perkataan untuk dibaca pada konvokesyen New Jersey atau Makan Malam Pra-Permulaan Vancouver. Salinan semua pencalonan akan dimajukan ke Pejabat Presiden untuk disimpan dalam fail, secara sulit, selama dua tahun. Petikan hendaklah disemak oleh penerima anugerah sebelum pembentangan. NOTA: Naib Presiden Kanan Operasi membaca petikan; Presiden menyampaikan anugerah. Penerima digalakkan untuk membuat kenyataan ringkas (50 patah perkataan) penerimaan. Pejabat Sumber Manusia berhak untuk menyemak semula prosedur secara berkala dan membuat cadangan kepada Pejabat Presiden.

Kedudukan

Lokasi

 • 285 Madison Avenue, 07940, Madison

 • 1000 River Rd, Teaneck, 07666, Teaneck

 • 842 Cambie St, Vancouver,, BC V6B 2P6, Vancouver

 • Church St, Wroxton, Banbury, OX15 6QF, Wroxton

 • New York, Amerika Syarikat

Soalan