Keystone logo
Faculdade Santa Marcelina (FASM)

Faculdade Santa Marcelina (FASM)

Faculdade Santa Marcelina (FASM)

pengenalan

Memenuhi FASM

The Faculdade Santa Marcelina - FASM, sebagai Institusi Pengajian Tinggi, mempunyai asas dalam Pengajian Tinggi Perundangan di Brazil dan sebagai seorang Katolik dalam dokumen rasmi Gereja di peringkat sejagat, terutama dalam Perlembagaan Kerasulan di universiti-universiti dan Kolej Katolik dalam Perlembagaan Kerasulan Agung Paus John Paul II - Garis Panduan dan Piawaian universiti Katolik dan dalam dokumen Institut Antarabangsa Sisters of Saint Marcellina, untuk membangunkan aktiviti Kristian pendidikan mereka, sosial dan budaya. Sejak 1929, tarikh penubuhannya, telah memainkan misinya, keutamaan pilihan untuk anak-anak muda, terbuka kepada keperluan dunia hari ini. Ia telah diiktiraf oleh Kitab Persekutuan 2,708 / 34. Di bawah undang-undang semasa yang Faculdade Santa Marcelina diiktiraf oleh Pendapat No. 1043/80 dan oleh Keputusan Menteri No. 519 31 Ogos, 1981.

FASM menyedari misinya membentuk profesional yang cekap untuk pembangunan aktiviti-aktiviti saintifik, teknologi, seni, budaya, politik dan sosial.

Lihat

The Marcelinas, dalam hubungan dengan orang awam, adalah bertujuan untuk menyediakan pendidikan, kebudayaan, kesihatan dan kecemerlangan penjagaan sosial dalam semangat keluarga, berdasarkan nilai-nilai etika, moral dan Kristian, berikutan tanda-tanda zaman.

Misi

Mengubah masyarakat dalam cahaya Injil, dan sains sebagai alat dan alam sekitar, yang menawarkan latihan manusia keseluruhannya.

Prinsip

Iman kepada Yesus Kristus menurut Kitab Suci Martabat manusia Kesetiaan dan ketaatan kepada Magisterium Gereja dan Jemaah Saksi hidup Semangat kekeluargaan Ketegasan dan kelembutan Etika, kebenaran dan ketelusan Perhatikan tanda-tanda zaman Perpaduan dalam kepelbagaian

Nilai

Tindakan dan renungan Dedikasi dan komitmen Penerimaan dan penjagaan Kewujudan bersama persaudaraan Kerjasama dan detasmen Kesederhanaan dan kerendahan hati Keadilan dan kejujuran Konsisten Life Kegembiraan dan semangat dalam perkhidmatan Maklumat saintifik dan kebudayaan Kecekapan profesional Kelestarian: ekonomi, sosial dan alam sekitar

Unit

The Faculdade Santa Marcelina mempunyai dua unit: Partridges dan Itaquera.

Partridges

Dalam Partridges, menawarkan kursus-kursus fesyen, Muzik, Seni Visual, Hubungan Antarabangsa, Ijazah Sarjana Muda Muzik dan Ijazah Sarjana Muda Seni Visual. Graduan A menawarkan fesyen dan reka bentuk kursus; Aksesori reka bentuk; Budaya minyak wangi; Lagu popular: penciptaan, pengeluaran muzik dan prestasi; Pengajaran / pembelajaran; Latihan Mengajar; Arca dan pemasangan; MBA dalam Strategi dan Risiko Global dan MBA dalam Pengurusan Perniagaan Strategik.

Itaquera

Sejak tahun 1999, FASM juga aktif di Zon Timur São Paulo, di Itaquera. Dalam unit ini, kursus perubatan diadakan; Pentadbiran; Perakaunan; Penjagaan; Pemakanan; Penjagaan; Fisioterapi dan Radiologi Perubatan Juruteknologi. Di sekolah siswazah, mereka ditawarkan kursus Decisorial Pengawal; Pengurusan Kualiti; Pengurusan perniagaan; Syarikat Ekonomi Pengurusan Kewangan; Kejururawatan Rawatan Rapi; Kejururawatan di Neonatology; Obstetrik; Nursing Pediatric; Kejururawatan Pengurusan Perkhidmatan Unit; Kecemasan dan Segera; Radiology; Tomografi Berkomputer dan Magnetic Resonance; Sinaran dan Kesihatan.

Lokasi

Lokasi
  • Unidade Perdizes: Rua Dr. Emílio Ribas, 89 São Paulo | SP Unidade Itaquera: R.Cachoeira Utupanema, 40 São Paulo | SP, , São Paulo

  • Unidade Perdizes: Rua Dr. Emílio Ribas, 89 São Paulo | SP Unidade Itaquera: R.Cachoeira Utupanema, 40 São Paulo | SP, , São Paulo

Soalan