Keystone logo
EIT Manufacturing – PhD

EIT Manufacturing – PhD

EIT Manufacturing – PhD

pengenalan

Sekolah Kedoktoran Pembuatan EIT

Sekolah Kedoktoran EIT Manufacturing (EITM) ialah sebahagian daripada EIT Manufacturing, sebuah persatuan Eropah yang terdiri daripada Universiti terkemuka, industri dan pusat penyelidikan yang dikaitkan dengan sektor pembuatan, dengan matlamat untuk meningkatkan pembuatan Eropah untuk menjadi berdaya saing di peringkat global dan mampan untuk masyarakat. Dengan menghimpunkan tiga sisi 'segitiga pengetahuan': perniagaan (syarikat besar dan PKS), institusi pendidikan dan pusat penyelidikan, EITM mahu meningkatkan kerjasama dan integrasi antara pendidikan, perniagaan dan penyelidikan.

Sekolah Doktor EIT Manufacturing (EITM) menawarkan mobiliti, bimbingan, jaringan, inovasi & keusahawanan, dan modul perniagaan, kepada pelajar PhD. PhD EITM yang lulus akan disiapkan untuk menjana syarikat permulaan atau menjadi pemimpin inovasi dalam syarikat perkilangan dan ekosistem, menyumbang kepada daya saing Eropah dan kelestarian alam sekitar.

Terlibat dalam komuniti EITM yang rapat dari para penyelidik, industri, dan usahawan terkemuka, yang terbiasa menghasilkan inovasi sains dan praktikal berimpak tinggi, pelajar PhD mempunyai kemungkinan dan syarat yang sesuai untuk membina CV yang kuat dan etika kerja, yang memberikan hasil.

Nilai kepada pelajar merangkumi beberapa dimensi: pendedahan kepada akademik, pendedahan kepada industri, mobiliti, Inovasi dan pendidikan Keusahawanan, dihubungkan dengan penyelidikan dalam pembuatan dan kontekstualisasi cabaran masyarakat.

Program Sekolah Doktor EIT Manufacturing (EITM) menawarkan pelbagai aktiviti, seperti sekolah musim panas dan musim sejuk, seminar, hackathon dan pendekatan pedagogi inovatif lain. Lawatan syarikat dan peluang rangkaian profesional juga termasuk dalam portfolio Sekolah Doktor EITM. Pertukaran akademik dan perindustrian antarabangsa dan tesis berasaskan industri akhir melengkapkan Program.

Para pelajar dapat memperibadikan rancangan belajar memilih antara tawaran tahunan Sekolah Doktor EITM. Pada akhir program Sekolah Doktor EITM, pelajar PhD menerima sijil label EIT, sebagai pengiktirafan antarabangsa terhadap pencapaian kualiti pendidikan tinggi mereka.

Lokasi

  • Paris-Saclay, Nano-INNOV, 2 Boulevard Thomas Gobert, 91120, Palaiseau

  • Christine-Touaillon-Straße,11/29, 1220, 143

Soalan