Keystone logo
eCampus University

eCampus University

eCampus University

pengenalan

eCampus University atas talian Universiti yang diiktiraf dan juga kampus universiti berfungsi sepenuhnya yang menawarkan tiga pilihan pembelajaran dalam talian yang berbeza: Pembelajaran standard jarak, program kediaman di kampus dan jarak gabungan dan program perumahan (hanya untuk pelajar bukan EU).

Apa yang membuatkan kita UNIK

  • Tiga kaedah pembelajaran dalam talian yang tersedia untuk memenuhi keperluan kedua-dua pelajar Eropah dan Antarabangsa '- sistem e-pembelajaran yang berkualiti Cemerlang menawarkan platform online peribadi bagi setiap pelajar - pensyarah universiti yang sangat berkelayakan - tutor peribadi sentiasa ada untuk sokongan pentadbiran dan akademik - Kemungkinan untuk hidup dan kajian di dalam sebuah bangunan moden yang terletak di lokasi yang indah berhampiran dengan Milan dan Tasik Como Selain sokongan pembelajaran jarak jauh yang komprehensif, eCampus Universiti juga merupakan kampus universiti berfungsi sepenuhnya, menawarkan pengalaman universiti lengkap untuk mereka yang memilih untuk tinggal di kampus kami. Kaedah e-pembelajaran yang berkualiti tinggi menjamin pengalaman pembelajaran yang luar biasa, dan menawarkan sumber-sumber kajian menyeluruh dalam talian dan bahan-bahan. Pelajar mempunyai akses pada bila-bila masa dan di mana-mana tempat untuk mendapat petunjuk dalam talian dari segi sokongan pendidikan, dan untuk keperluan pentadbiran dan kebajikan.

THE CAMPUS KEDIAMAN: A KOMPOSISI Avant garde ARCHITECTURE

Tenggelam dalam kehijauan yang indah Brianza, kampus universiti yang terletak di tengah-tengah bekas IBM dalam Novedrate (CO). Ia adalah gubahan seni bina avant-garde direka oleh arkitek Bruno Morassutti dan terdiri daripada 12 menara berdampingan tahap yang berbeza.

MENGENAI eCampus UNIVERSITY

  • 5 Fakulti - 22 kursus ijazah Sarjana Muda dengan 27 kajian yang berbeza sungai - 14 kursus Sarjana darjah - kursus Sarjana Muda terdapat dalam bahasa Inggeris (Kejuruteraan, Ekonomi dan Fesyen) - Pelajaran e-Pembelajaran yang tersedia bila-bila masa dan di mana sahaja - Tiada kehadiran wajib - Di kampus program kediaman ada - pendaftaran dibuka sepanjang tahun - Memaksimumkan masa peribadi pelajar - Kemungkinan pemindahan kredit - 24/7 Pelajar garis sokongan - Program dengan NO visa kajian diperlukan - Empat cawangan di Itali: kampus kediaman di Novedrate (Northern Itali), dan enam cawangan berasingan di Turin dan Padova (Northern Itali), Rom dan Naples (Pusat Itali), Bari dan Palermo (Selatan Itali)

Novedrate (Como) Kampus

Kampus utama eCampus University dalam talian adalah dalam Novedrate (Como). Dibina pada awal tahun 1970, kompleks bangunan itu direka oleh arkitek Bruno Morassutti, seseorang pelajar Frank Lloyd Wright, dan ditempatkan Pusat Pendidikan IBM sehingga Julai 2003.

Struktur ini terletak di dalam taman Villa Casana, sebuah bangunan awal abad kelapan belas. Taman ini meliputi kawasan seluas 150,000 meter persegi.

Bangunan-bangunan yang mempunyai kawasan seluas lebih daripada 23,000 meter persegi dan termasuk:

dua bangunan utama, yang pertama khusus kepada struktur pengurusan dan pengajaran (dengan 60 bilik pelbagai saiz, sebahagiannya dengan dinding alih) dan yang kedua untuk perumahan (225 pangsapuri satu bilik untuk pelajar dan 45 pangsapuri dua bilik untuk fakulti, semuanya itu boleh meningkat kepada 500 unit); kawasan khusus untuk dapur, pantri, restoran dan bar; lobi; auditorium; rumah sakit; gudang; bangunan kecil untuk kegunaan pengawal; bangunan kecil yang digunakan bagi perkhidmatan teknikal kejuruteraan.

Lokasi

  • Milan

    Università degli Studi e-Campus Via Isimbardi 10 , 22060 , Milan

    Soalan