Keystone logo
Divine Mercy University Master sains dalam kaunseling (online)
Divine Mercy University

Master sains dalam kaunseling (online)

Arlington, Amerika Syarikat

3 Years

Inggeris

Sambilan

Request application deadline

Sep 2024

USD 20,620 / per year

Pembelajaran jarak jauh

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Ijazah Sarjana Sains dalam Kaunseling Klinikal Kaunseling Kesihatan Mental

The Master Sains (MS) dalam Kaunseling di Clinical Mental Health Kaunseling (CMHC) adalah program ijazah kaunseling dalam talian yang merangkumi visi Katolik Kristian dan mendidik dalam pelupusan teras yang ditetapkan oleh piawaian industri. Pelajar memperoleh pengetahuan kaunseling dan kemahiran yang perlu untuk melibatkan diri dalam masyarakat sebagai pemimpin masyarakat yang berkesan dan penyokong keadilan sosial. Graduan adalah penyayang dan etika dalam kerja mereka sebagai profesional terlatih yang menghormati dan menghormati maruah terpendam setiap orang yang, penduduk yang pelbagai global.

Program ijazah kaunseling dalam talian memerlukan 66 jam kredit semester kerja kursus, pengalaman praktikum daripada 100 jam dengan sekurang-kurangnya 40 jam perkhidmatan terus dan latihan 600 jam dengan sekurang-kurangnya 240 jam khidmat langsung. Pelajar juga dikehendaki untuk perjalanan untuk melengkapkan tiga residensi hujung minggu berlanjutan dalam tempoh program.

Teknologi terkini yang digunakan untuk kedua-dua tak segerak (pembelajaran dalam talian tradisional) dengan penggunaan signifikan rakaman video pelbagai kemahiran klinikal dan profesional untuk dikaji semula oleh rakan-rakan dan fakulti, dan pembelajaran segerak di mana pelajar akan mempunyai interaksi maya muka-ke-muka dalam proses pembelajaran mereka.

Program SOC kaunseling adalah peringkat kemasukan, dalam talian program pendidikan kaunselor. Kurikulum direka untuk memenuhi keperluan pendidikan untuk pensijilan dan pelesenan di Negeri Virginia. Kaunseling Persatuan Amerika (ACA) (2016) menyediakan maklumat lesen bagi setiap negeri.

Apa yang boleh saya lakukan dengan MS dalam Counseling?

kaunselor profesional tahap Master bekerja dengan agensi klinikal mental kesihatan, pusat-pusat kaunseling, amalan swasta, tetapan gereja / misi, hospital, pesakit dalam kemudahan, perkhidmatan sokongan sekolah, kemudahan tentera, dan dalam tetapan di luar negara.

Adakah program yang ditawarkan di negeri saya?

Divine Mercy University (DMU) adalah kedua-dua kewajipan dan komited untuk mematuhi undang-undang negeri yang mengawal selia pendidikan jarak jauh. Untuk tujuan ringkasan ini, pendidikan jarak jauh termasuk 100% program dalam talian, program dalam talian yang memerlukan beberapa on-the-tanah pengalaman, program sijil, dan bukan kredit program dan / atau kursus-kursus yang akan dihantar kepada pelajar-pelajar yang tinggal di luar negeri Virginia . Undang-undang negeri mengenai pendidikan jarak jauh berbeza negeri demi negeri, dan juga program-by-program dalam negara.

Akreditasi

Divine Mercy Universiti yang diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah Suruhanjaya Kolej kepada tuan-tuan anugerah dan ijazah doktor falsafah.

The Clinical Mental Health Counseling program kurikulum sejajar dengan industri utama piawaian perancangan yang ditubuhkan oleh Majlis Pentauliahan Counseling and Related Educational Programs (CACREP). Program DMU-SOC CMHC masih belum diiktiraf oleh CACREP. DMU tidak boleh memegang apa-apa janji atau jaminan menjadi CACREP diiktiraf; bagaimanapun, DMU komited untuk memohon CACREP akreditasi dalam reka bentuk, penyediaan dan penggunaan program ini.

Keperluan Program

Sarjana Sains dalam program Counseling memerlukan 66 jam kredit untuk bergraduat.

Pengalaman praktikum daripada 100 jam dengan sekurang-kurangnya 40 jam perkhidmatan terus dan latihan 600 jam dengan sekurang-kurangnya 240 jam khidmat langsung diperlukan sebagai sebahagian daripada 66 kredit kursus.

Graduan daripada DMU School of Counseling Klinikal program Mental Health Counseling akan dapat:

 1. Mempamerkan identiti kaunselor profesional yang bertenaga dengan pengetahuan asas dan kemahiran profesion.
 2. Masukkan naratif kehidupan pelanggan dengan belas kasihan dan hormat.
 3. Membangunkan orang-berpusat, konsep kes menyeluruh untuk perancangan rawatan yang berkesan.
 4. Menggunakan sains asas sosial dan tingkah laku, tabiat hujah keterangan, dan pelbagai peranan kaunseling profesional untuk menggalakkan berkembang manusia.
 5. Menjelmakan wawasan orang yang berkembang yang memberi inspirasi kepada mereka, seperti kaunselor profesional, dan pelanggan mereka untuk mempunyai keberanian untuk percaya, harapan dan kasih sayang.

Keperluan Siap

Pelajar hendaklah memenuhi syarat-syarat berikut untuk berijazah:

 1. Lengkapkan semua keperluan pencalonan, praktikum dan internship
 2. Lengkapkan semua jam diperlukan kerja kursus tertentu dengan GPA minimum 3.0 dan tiada gred yang lebih rendah daripada "B"
 3. Memenuhi keperluan kursus dalam Coun 500 Counseling Advisement setiap semester
 4. Menerima cadangan fakulti memuaskan berdasarkan proses Penilaian Prestasi Professional dwi-tahunan.

Had masa

 1. Pelajar biasanya menamatkan program dalam tempoh tiga tahun
 2. Had masa untuk menyiapkan semua keperluan adalah tujuh (7) tahun, diukur dari tarikh pelajar bermula kursus dalam Sarjana Sains dalam program Counseling

Kurikulum

MS dalam keperluan Counseling Ijazah direka untuk siap dalam masa dua-tiga tahun pengajian sepenuh masa. Kurikulum ini disampaikan terutamanya tak segerak dengan keperluan segerak. pembelajaran tak segerak adalah apa yang biasanya difikirkan dengan pembelajaran dalam talian: pelajar boleh mengakses maklumat dan kerja-kerja aktiviti pembelajaran di mana-mana lokasi dan pada bila-bila masa. pembelajaran segerak adalah apabila pelajar berinteraksi masa-sebenar dengan pelajar dan fakulti lain melalui pelbagai teknologi seperti persidangan video dan dengan residensi hujung minggu dilanjutkan.

Online persidangan video termasuk pelajar melakukan memainkan peranan atau menunjukkan kemahiran berdasarkan jadual pelajar (serentak) dan kemudian memuat naik video untuk fakulti dan / atau ulasan pelajar (asynchronous). Kemahiran akan meliputi kemahiran asas interpersonal untuk teknik-teknik canggih kaunseling, kemahiran persembahan, dan kemahiran lain yang perlu bagi profesion kaunseling.

Program CMHC termasuk 22 kursus galas kredit untuk sejumlah 66 jam kredit. DMU beroperasi menggunakan Luruh, Musim Bunga, dan model semester Summer, dengan dua syarat 8 minggu di Kejatuhan dan Spring semester, dan satu 8-minggu jangka ketika musim panas. kursus DMU memenuhi keperluan untuk 3 kredit semester disediakan bagi setiap kursus dengan beberapa pengecualian. Kursus-kursus yang berikut berbeza:

 • Coun 500, Advisement kursus 16 minggu (1 semester penuh, atau 2 syarat, setiap semester mendaftar di mana-mana kursus SOC lain, dan kos sifar / kredit sifar).
 • Coun 690, Praktikum dan Kemahiran Kaunseling Lanjutan: Kursus selama 10 minggu (3 jam kredit).
 • Coun 691, Internship 1: Kursus 16 minggu (1 semester penuh, atau 2 terma dan 3 jam kredit).
 • Coun 692, Internship 2: Kursus 16 minggu (1 semester penuh, atau 2 terma dan 3 jam kredit).
 • Coun 500 Counseling Advisement (0)
 • Coun 510 Foundation dan Etika Clinical Mental Health Kaunseling (3)
 • Coun 520 Teori dan Model Kaunseling dan Personaliti (3)
 • Coun 530 Pertumbuhan Manusia dan Pembangunan Merentasi Jangka hayat (3)
 • Coun 540 Pembangunan Kerjaya (3)
 • Coun 550 Penyelidikan dan Penilaian Program (3)
 • Coun 560 Sosial dan Kepelbagaian Budaya (3)
 • Coun 570 Perkahwinan dan Teori Sistem Keluarga (3)
 • Coun 580 Kemahiran Kaunseling dan Membantu hubungan (3)
 • Coun 600 Developmental Psikopatologi - Risiko dan Ketahanan (3)
 • Coun 610 Group Counseling dan Kumpulan Kerja (3)
 • Coun 620 Penilaian dan Ujian Merentasi Jangka hayat (3)
 • Coun 630 Diagnosis klinikal dan Perancangan Rawatan (3)
 • Coun 640 Krisis & Trauma-Pencegahan dan Rawatan (3)
 • Coun 650 Ketagihan Kaunseling (3)
 • Coun 660 kanak-kanak dan Remaja Kaunseling (3)
 • Coun 670 Perkahwinan, Pasangan, dan Family Counseling (3)
 • Coun 690 Counseling Praktikum / Advanced Skills Intervention Klinikal (3)
 • Coun 691 & 692 Counseling Internship I (3) & 2 (3)
 • PHT 513 berkembangnya Orang (3)
 • PHT 523 Watak Moral dan Spiritual berkembang (3)
 • PHT 533 hidup dengan senang dalam hubungan (3)

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana Kaunseling Kristian (Dalam Talian)
  • Orlando, Amerika Syarikat
 • Doktor Kaunseling Kristian (Dalam Talian)
  • Orlando, Amerika Syarikat
 • Pakar Pendidikan: Kaunseling (Tanpa Persijilan)
  • Livingston, Amerika Syarikat