Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Divine Mercy University

Divine Mercy University

Divine Mercy University

pengenalan

Universiti Mercy Ilahi

Divine Mercy University (DMU) adalah sebuah sekolah siswazah Katolik psikologi dan kaunseling, ditubuhkan pada tahun 1999 sebagai Institut Sains Psikologi. Universiti didedikasikan untuk kajian saintifik psikologi dengan pemahaman yang Katolik orang itu, perkahwinan dan keluarga. Universiti ini menawarkan Ijazah Sarjana Sains (MS) dan Kedoktoran (Psy.D.) dalam bidang Psikologi Klinikal, Sarjana Sains (MS) dalam bidang Psikologi dan Ijazah Sarjana Sains (MS) dalam Clinical Mental Health Counseling.

Divine Mercy University (DMU) ditadbir oleh Lembaga Pengarah, yang mempunyai kuasa pemerintahan yang lengkap dan muktamad ke atas Universiti. Lembaga Pengarah terdiri daripada Biskop Arlington, Virginia, tujuh meletakkan pemimpin Katolik dan tiga orang ahli Legion Kristus. The Legion menaja University dengan menyediakan Presiden dan Chaplain dan membantu untuk mengekalkan identiti Katolik institusi.

Visi

Divine Mercy University (DMU) akan menjadi pusat antarabangsa bagi biasiswa dan latihan profesional yang khusus kepada pembangunan psikologi berasaskan pandangan Katolik Kristian penting dalam diri manusia. Mengekalkan standard akademik tertinggi, ia akan mendidik generasi baru ahli psikologi serta profesional dalam bidang yang berkaitan psikologi dan kawasan-kawasan baru terbuka penyelidikan untuk teori psikologi yang meneroka hubungan psikologi dan pemahaman Katolik Kristian bagi diri manusia.

Misi

Divine Mercy University (DMU) merupakan sebuah institusi yang lebih tinggi yang menawarkan pendidikan Sarjana dan Kedoktoran. Ia bergabung dengan Legionaries Kristus. Universiti ini khusus untuk pembaharuan tradisi intelektual Katolik Kristian dan integrasi asas teori dan empirikal psikologi dan pemandangan Katolik Kristian bagi diri manusia.

Divine Mercy University (DMU) bertujuan untuk menyediakan pelajar persekitaran yang berkesan akademik dan pendidikan yang menyokong integrasi ilmu-ilmu psikologi dan pemahaman Katolik Kristian orang yang melalui pengajaran dan pembelajaran kedua-dua pengetahuan dan kemahiran kritikal. Ia membantu pelajar dari segi intelek dan profesional kerana mereka menyediakan diri mereka untuk bertindak balas terhadap kerjaya mereka sebagai profesional kesihatan mental atau sebagai lelaki dan wanita dalam membantu profesion. misi Universiti juga melibatkan dialog tentang pendekatan integratif dengan pengamal dan cendekiawan, kebangsaan dan antarabangsa.

The DMU Model

Divine Mercy University (DMU) membentuk profesional dalam bidang kesihatan mental dan kerjaya yang berkaitan psikologi-lain untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk lelaki dan wanita yang menghormati maruah dan keunikan setiap pelanggan.

Hasil daripada program klinikal kami, DMU doktor melampaui melegakan gejala mudah untuk memudahkan penyembuhan benar dan pertumbuhan untuk pelanggan dan keluarga mereka. Setiap satu daripada program-program kami mendidik pelajar supaya mereka akan membantu pelanggan membangunkan nilai-nilai dan berkembang sebagai manusia.

Untuk membantu dalam menjelaskan pemahaman ini bersepadu realiti lengkap setiap pelanggan (rohani, emosi, temporal), yang DMU fakulti - doktor dan ahli teori, sosiologi, ahli falsafah dan ahli teologi - bertemu dengan kerap dalam kumpulan penyelidikan memanggil Projek Integrasi Fakulti.

Satu dekad kerja pelbagai disiplin ini telah menyebabkan "The DMU Model" integrasi.

Ini Model DMU membawa bersama pengetahuan teori dan berasaskan secara empirik psikologi saintifik dengan pandangan falsafah dan teologi mengenai orang yang daripada iman Katolik.

PELAJAR TESTIMONI

"Para profesor menyediakan perspektif yang tidak ternilai kepada belas kasihan yang amat penting dalam menangani isu-isu kesihatan mental. Selain itu, tumpuan kepada psikologi dari segi kewujudan fizikal dan rohani manusia melengkapkan setiap pelajar dengan pemahaman yang penuh dengan apa yang dimaksudkan dengan psikologi yang sihat. " Anna Adams, Amerika Syarikat

"Pendidikan saya tidak ternilai dalam saya pengalaman sehari-hari terapi dengan pelajar kolej. Saya belajar untuk melihat seluruh orang itu: rohani, intelek, fizikal, dan psikologi; kepada kedua-dua membezakan isu-isu di kawasan masing-masing serta mengenal pasti pertindihan yang wujud di antara kategori dalam mana-mana orang yang diberi. IPS memberikan saya alat yang diperlukan untuk meneruskan integrasi iman dan psikologi dalam kerjaya saya sebagai ahli terapi. " Kate Ebeler, Amerika Syarikat

Lokasi

  • Arlington

    Divine Mercy University 2001 Jefferson Davis Hwy, Ste. 511 Arlington, VA 22202, , Arlington

Soalan