Keystone logo
Daytona State College

Daytona State College

Daytona State College

pengenalan

Tanya mana-mana pelajar kami mengapa mereka memilih Daytona State College , dan mereka akan memberitahu anda tentang program dan ijazah teratas kami, fakulti dan kakitangan berkualiti yang mengambil berat, sokongan akademik yang banyak, peralihan yang lancar ke universiti, 12 ijazah sarjana muda kami yang cemerlang program, serta aktiviti yang menyeronokkan di kampus.

Sebagai pelajar di salah satu kolej negeri yang mendapat kedudukan tertinggi dan paling pesat berkembang di Florida, anda akan menemui pengalaman kolej yang kaya yang tertumpu kepada anda. Penyelidikan menunjukkan bahawa pelajar yang melibatkan diri dalam pengalaman kolej dinamik cenderung untuk menjadi lebih berjaya, dan pendidikan Negeri Daytona anda akan melampaui kerja kursus anda.

Melalui banyak kelab dan aktiviti pelajar kami, anda boleh mengembangkan bakat anda dan meneroka minat baharu sambil mencipta peluang unik untuk persahabatan, pembelajaran dan kepimpinan. Libatkan diri anda dalam pelbagai program kebudayaan, termasuk pameran seni, drama dan persembahan muzik. Muzium Fotografi Tenggara, yang terletak di kampus, adalah antara muzium utama Amerika yang menumpukan sepenuhnya kepada fotografi.

Di tengah-tengah kampus, anda akan menemui Pusat Pelajar yang mengagumkan dan kemudahannya, peluang kehidupan pelajar dan perkhidmatan sokongan akademik. Bidang kajian dan sokongan termasuk Perpustakaan, Pusat Penulisan, makmal komputer dan Pusat Sokongan Akademik. Selepas semua itu belajar, berehat, berehat dan berseronok di dewan kediaman di kampus yang serba baharu, gim, kolam renang dalaman dan pusat kecergasan.

Sebagai tambahan kepada program akademik berkualiti tinggi dan aktiviti menyeronokkan kami untuk dilakukan di kampus, anda juga akan berada berdekatan dengan tarikan Florida Tengah, pantai yang indah dan taman negeri dengan laluan berbatu-batu, hanya untuk menamakan beberapa. Kawasan Pantai Daytona adalah tempat yang bagus untuk dikunjungi, dengan iklim yang luar biasa sepanjang tahun, lokasi pusat yang hebat dan banyak perkara untuk dilihat dan dilakukan.

Kesimpulannya, pelajar memilih Negeri Daytona kerana ia adalah pilihan yang bijak dan menawarkan pengalaman kolej penuh!

Penglihatan

Daytona State College ialah sumber utama untuk pendidikan dan latihan untuk memudahkan kemajuan individu dan pembangunan ekonomi di daerah Volusia dan Flagler.

Kenyataan Misi

Daytona State College, kolej awam yang komprehensif, menyediakan akses kepada pelbagai program fleksibel daripada pengayaan komuniti kepada ijazah sarjana muda, menekankan kejayaan pelajar, menerima kecemerlangan dan kepelbagaian, serta memupuk inovasi untuk meningkatkan pengajaran dan pembelajaran.

Nilai kami

 • Komuniti. Komuniti Daytona State College merangkumi pelajar, fakulti, kakitangan dan orang awam yang kami berkhidmat. Komuniti kita dibina atas sikap saling menghormati, komunikasi yang berkesan dan terbuka, dan tanggungjawab sivik.
 • Integriti. Daytona State berusaha untuk mencapai standard etika tertinggi dalam semua bidang operasi, termasuk layanan yang adil dan konsisten terhadap semua ahli komuniti Daytona State. Kolej ini menyokong sepenuhnya kebebasan akademik dan hak mengejar intelektual.
 • Kecemerlangan. Untuk mencapai kecemerlangan akademik, profesionalisme dan kualiti dalam semua program dan perkhidmatan yang kami tawarkan, Daytona State menggunakan sistem penambahbaikan berterusan berdasarkan penilaian, akauntabiliti dan penglibatan dengan seluruh komuniti.
 • Kepelbagaian. Kepelbagaian manusia, pemikiran dan ekspresi memberikan tenaga dan kecergasan untuk proses pembelajaran. Daytona State meraikan kedua-dua keaslian dan perbezaan individu dan budaya, sementara pada masa yang sama menghargai ikatan bersama yang menyatukan kita sebagai komuniti global.
 • Inovasi. Inovasi dan kreativiti adalah kunci kepada pertumbuhan kami sebagai sebuah institusi, serta pertumbuhan dan kejayaan pelajar kami. Daytona State berbangga dengan keupayaannya untuk menyesuaikan diri dengan dunia yang pesat berubah, mencari penyelesaian yang positif dan kreatif untuk menghadapi cabaran yang dihadapinya.
 • Kejayaan Pelajar. Tiada nilai yang lebih penting daripada kejayaan pelajar kita. Matlamat utama kami adalah untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran, pengetahuan dan dorongan untuk berjaya dalam bilik darjah, tempat kerja dan dalam kehidupan. Di sebalik kejayaan ini, kami berharap dapat memupuk minat belajar sepanjang hayat kepada pelajar kami.

Keutamaan Strategik

 • Memastikan Kecemerlangan Akademik. Menawarkan program pendidikan berkualiti yang memenuhi keperluan tenaga kerja akademik dan bukan akademik di daerah Volusia dan Flagler dan seterusnya.
 • Tingkatkan Kejayaan Pelajar. Meningkatkan pembangunan pelajar dan sokongan akademik untuk meningkatkan prestasi, penglibatan dan pengekalan pelajar.
 • Bina Perkongsian Komuniti. Memperluas dan mewujudkan perkongsian dengan perniagaan, komuniti dan organisasi pendidikan yang meningkatkan misi dan visi Kolej.
 • Tekankan Keberkesanan Institusi. Memastikan penggunaan sumber kolej yang cekap dan berkesan (fiskal, fizikal, manusia dan teknologi).

Lokasi

geopoint
 • West International Speedway Boulevard,1200, 32114, Daytona Beach

Soalan