Keystone logo
Cyprus International Institute of Management

Cyprus International Institute of Management

Cyprus International Institute of Management

pengenalan

Mengapa memilih CIIM - Cyprus International Institute of Management

 • Menawarkan lapan (8) program master yang diiktiraf dalam perniagaan.
 • Dinobatkan sebagai Sekolah Perniagaan Terbaik di Cyprus dengan 3 Palmes of Excellence oleh Eduniversal (2017 - 2019).
 • Fakulti Antarabangsa dari universiti terkemuka di seluruh dunia dan profesional industri yang berpengalaman.
 • Pejabat Kerjaya yang kuat (Internship, penempatan pekerjaan, dan pertukaran Erasmus).
 • Sistem modular (tanpa semester) membolehkan anda menyeimbangkan pengajian dan kehidupan kerja.
 • Kursus petang di Nicosia & Limassol.

CIIM - Cyprus International Institute of Management adalah sekolah perniagaan antarabangsa yang ditubuhkan pada tahun 1990 oleh sekumpulan pemimpin perniagaan dan sekumpulan akademik terkemuka yang mewakili beberapa sekolah perniagaan terkemuka di dunia. Tujuan kami adalah untuk memanfaatkan guru terbaik dalam pendidikan pengurusan siswazah tanpa mengira lokasi dan menjadikan bakat dan pengalaman mereka tersedia di Cyprus.

Untuk mencapai misinya, CIIM telah mempelopori model pendidikan modular. Ini memberikan fleksibiliti yang luar biasa kepada program kami, yang membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada subjek tertentu dalam jangka masa yang singkat tetapi intensif. Ini memberikan kebebasan memilih yang sangat sesuai dengan keperluan pelajar yang bekerja.

Hasil pembelajaran

 • Sikap profesionalisme & boleh lakukan: Bertindak secara profesional dan bersikap responsif dalam apa jua keadaan dan persekitaran tempat mereka beroperasi, menerima cabaran dan mencari jalan penyelesaian yang pantas dan dapat dilaksanakan.
 • Pengurusan yang berkesan: Buat perbezaan yang dapat diukur di persekitaran mereka menggunakan kemahiran analitik, penyelesaian masalah, dan membuat keputusan (bersama dengan kemahiran orang) dalam menguruskan unit, syarikat, atau organisasi mereka dengan berkesan.
 • Pemikiran kreatif & keusahawanan: Mengenalpasti peluang yang ada atau mencipta peluang baru, menerapkan pemikiran intelektual, kritis dan inovatif; bersedia mengambil risiko yang wajar untuk mewujudkan nilai bersama bagi diri mereka sendiri, organisasi mereka, dan masyarakat dan menganggap kegagalan sebagai peluang belajar.
 • Kemahiran interpersonal dan kecerdasan emosi & budaya: Mempamerkan kepemimpinan berwawasan, komunikasi berkesan, kolaborasi, kerja berpasukan, dan kemahiran interpersonal; mengenali dan menerima kepelbagaian budaya individu dan kolektif, meneruskan hubungan antara etnik, budaya, dan penduduk yang berbeza.
 • Pengantarabangsaan: Menunjukkan kesedaran dan pemahaman mengenai isu-isu global dan mengejar pengalaman dan interaksi antarabangsa.
 • Pengetahuan yang boleh dilaksanakan & pembelajaran sepanjang hayat: Memperoleh pengetahuan yang boleh dilaksanakan dalam satu atau lebih bidang pengurusan perniagaan. Jadilah pelajar sepanjang hayat melalui pengembangan peribadi dan profesional yang berterusan.
 • Tanggungjawab Etika & Sosial: Bertindak dengan cara yang menunjukkan integriti, ketelusan, rasa hormat dan tanggungjawab etika, sosial dan kewarganegaraan lain, menyedari saling bergantung dan hubungan mereka dengan orang lain dan dengan persekitaran.

CIIM: Kaedah baru untuk belajar!

CIIM berfungsi mengikut jadual anda dan bukan sebaliknya.

CIIM mengikuti sistem inovatif dan mudah yang disebut "Flexi Study" dan kelas didasarkan pada sistem pendaftaran yang unik.

Sistem Kajian Flexi

 • Faedah 1: Pilih SATU kelas pada satu masa, anda tidak perlu mengikuti semester!
 • Manfaat 2: Dengan Sistem Kajian Flexi setiap kelas berlangsung sekitar 1-2 minggu!
 • Faedah 3: Gabungkan kerja dan belajar dengan kelas malam dan hujung minggu yang selesa!

Gabungkan Kerja dan Kajian

Dengan kelas malam dan hujung minggu yang selesa, anda boleh terus bekerja semasa belajar. Jadual anda yang disesuaikan membolehkan anda terus meneruskan karier, menikmati keluarga, dan belajar pada masa yang sama.

Penilaian Kelas

Untuk beberapa kelas, anda perlu mengambil peperiksaan dan untuk yang lain, anda perlu menghantar tugasan bertulis. Tugasan bertulis dihantar kira-kira satu bulan selepas perjumpaan kelas terakhir.

ECTS

 • Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah
 • Untuk lulus dari program ijazah dari CIIM, anda perlu mengumpulkan sejumlah kredit ECTS (90 untuk MSC dan 120 untuk MBA dan MPSM).

Rolling Admissions

Permohonan kemasukan diterima sepanjang tahun. Tidak ada jangka waktu permohonan yang ditentukan atau tarikh akhir untuk mengemukakan permohonan anda. Setelah permohonan diterima, sekolah akan menyemaknya dan pelajar yang diterima boleh memulakan kelas dengan mengikuti kelas seterusnya yang ditawarkan.

146873_pexels-photo-5676744.jpeg

Pentauliahan dan Pengiktirafan

The CIIM - Cyprus International Institute of Management , sebuah sekolah perniagaan antarabangsa bukan untung yang ditubuhkan pada tahun 1990, memiliki semua programnya yang diakreditasi oleh The Cyprus Agency of Quality Assurance and Accreditation in Higher Education (DI.PAE), sesuai dengan standard dan garis panduan disediakan oleh Jaringan Eropah untuk Jaminan Kualiti (ENQA).

Pentauliahan dan kerjasama antarabangsa

CIIM MBA mendapat pengiktirafan antarabangsa oleh EPAS. Kami juga menawarkan MSc dalam Pengurusan Sumber Manusia (sokongan CyHRMA), MSc dalam Perkhidmatan Kewangan, MSc dalam Pengurusan Perniagaan, MSc dalam Pengurusan Kepimpinan Pendidikan dan MSc dalam Kepintaran Perniagaan dan Analisis Data dan MSc dalam Undang-undang Kewangan dan Percukaian Antarabangsa.

Semua program kami juga telah diakreditasi oleh agensi pentauliahan kerajaan Cyprus. Pendidikan Eksekutif CIIM diakreditasi oleh badan-badan terkenal di dunia yang menjamin kualiti program latihan dan pengembangan tertinggi yang ditawarkan di Cyprus.

Kami beroperasi sebagai institusi rakan kongsi CFA, rakan ICAEW dalam pembelajaran, Penyedia Latihan Bertauliah Institut Sekuriti dan Pelaburan Chartered (CISI), dan Pusat Latihan Wilayah Terakreditasi Institut Pengarah (UK). Untuk mencapai misinya, CIIM telah mempelopori model pendidikan modular. Ini memberikan fleksibiliti yang luar biasa kepada program kami, yang membolehkan pelajar memberi tumpuan kepada subjek tertentu dalam jangka masa yang singkat tetapi intensif. Ini memberikan kebebasan memilih yang sangat sesuai dengan keperluan pelajar yang bekerja.

146032_pexels-photo-3153201.jpeg

Lokasi

Lokasi
 • 21 Akademias Avenue, 2107, Aglantzia

 • 3-5 Chaidariou Street, 3020, Limassol

Soalan