Keystone logo
© BIMM University
The Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA)

The Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA)

The Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA)

pengenalan

mengenai CIPFA

CIPFA adalah satu-satunya badan perakaunan profesional di dunia semata-mata khusus untuk kewangan awam.

CIPFA, Chartered Institute of Public Finance dan Perakaunan, adalah badan profesional untuk orang dalam kewangan awam. 14,000 Ahli-ahli kami bekerja sepanjang perkhidmatan awam, dalam agensi audit negara, di firma-firma perakaunan utama, dan dalam badan-badan lain di mana wang awam perlu cekap dan berkesan diuruskan.

Sebagai satu-satunya badan perakaunan profesional di dunia untuk pakar dalam perkhidmatan awam, portfolio CIPFA ini kelayakan adalah asas untuk kerjaya dalam kewangan awam. Ia termasuk kelayakan profesional penanda aras untuk akauntan sektor awam serta diploma lepasan ijazah bagi orang yang sudah bekerja di jawatan kepimpinan. Mereka diajar oleh kami di-rumah CIPFA Pendidikan dan Pusat Latihan dan juga tempat-tempat lain pembelajaran di seluruh dunia.

Kami juga memperjuangkan prestasi tinggi dalam perkhidmatan awam, menterjemah pengalaman dan wawasan kami ke dalam nasihat yang jelas dan perkhidmatan yang praktikal. Ia termasuk penyelesaian pengurusan aset maklumat dan panduan, kursus dan persidangan, hartanah dan, perundingan dan orang interim untuk pelbagai pelanggan sektor awam.

Di peringkat global, CIPFA menunjukkan jalan dalam kewangan awam dengan berdiri untuk pengurusan kewangan awam yang kukuh dan tadbir urus yang baik. Kami bekerja dengan penderma, kerajaan rakan kongsi, badan perakaunan dan sektor awam di seluruh dunia untuk memajukan kewangan awam dan menyokong perkhidmatan awam yang lebih baik.

Lokasi

  • London

    77 Mansell Street, London, E1 8AN, , London

    Soalan