Keystone logo
Carey Theological College

Carey Theological College

Carey Theological College

pengenalan

Carey Theological College

Seminari Injil Dalam Talian Kanada

Carey Theological College menyediakan pendidikan teologi melalui program bertauliah dari diploma hingga ijazah kedoktoran; melengkapkan gereja tempatan dengan sumber dalam talian, bengkel, seminar, retret, dan persidangan; dan pelajar pelajar Universiti British Columbia melalui program komuniti dan kediaman Kristian kami yang unik.

Di Carey Theological College , matlamat kami adalah untuk menawarkan kemuridan untuk setiap musim kehidupan. Carey percaya bahawa kemuridan seharusnya boleh dicapai secara praktikal, peribadi dan boleh diakses oleh semua orang. Kami menyedari bahawa dunia memerlukan pemimpin Kristian yang mempengaruhi komuniti global kami untuk mengambil bahagian dalam apa yang Tuhan sedang lakukan di dunia. Carey memenuhi keperluan ini dengan memberi tumpuan kepada dua bidang utama:

Membentuk Pastor: Semua kursus kementerian siswazah Carey dan program bertauliah ditawarkan dalam talian supaya pelajar kami boleh belajar dan mengembangkan iman mereka di mana-mana dan pada bila-bila masa. Dengan model kewangan kami yang unik, graduan kami mengalami piawaian kecemerlangan akademik tertinggi yang berkesan menyediakan mereka untuk kementerian dengan sedikit atau tanpa hutang. Platform pembelajaran interaktif kami menggalakkan pembelajaran aktif dan penglibatan mendalam daripada pelajar dan pengajar.

Mendidik Pelajar UBC: Kediaman Carey adalah rumah yang selamat untuk mahasiswa yang ingin mengukuhkan kepercayaan mereka dalam komuniti Kristian kami semasa pengajian mereka di UBC. Kami mengenakan kadar yang berpatutan untuk bilik peribadi dengan bilik mandi dan makanan serta pengalaman murid murid kami yang unik. Seorang pendeta mengetuai pelajar ini dalam pembelajaran Alkitab, bimbingan, retret rohani, dan aktiviti sosial. Apabila mereka lulus dari UBC, mereka menjadi pemimpin Kristian dalam profesion pilihan mereka.

PROGRAM AKADEMIK CAREY

CAREY menawarkan sembilan program siswazah yang berbeza. Setiap program direka untuk mencapai objektif yang berbeza, sesuai dengan minat yang berbeza dan memajukan perjalanan anda dalam iman.

Untuk maklumat lanjut mengenai Program Ijazah kami:

KENAPA PILIH CAREY?

Pelayanan Kristian hari ini telah menyaksikan penurunan dalam kalangan pemimpin yang berkelayakan dan berkebolehan. Tetapi Carey tidak percaya bahawa Tuhan telah berhenti memanggil wanita dan lelaki ke dalam pelayanan. Seminari selalunya jauh dari rumah, dan bakal pelajar perlu mempertimbangkan untuk mencabut nyawa mereka untuk mendapat akses ke sekolah yang menawarkan pendidikan teologi. Selain itu, pengajian siswazah boleh mahal. Pelajar yang lulus dengan hutang selalunya terhad di mana dan bagaimana mereka boleh berkhidmat semasa mereka membayar hutang mereka.

BAGAIMANAKAH CAREY MENANGANI MASALAH PENDIDIKAN TEOLOGI BOLEH DIAKSES?

PROGRAM MODULAR Pathways PEMBELAJARAN DALAM TALIAN
MODEL
TUISYEN & KEWANGAN
AID

PROGRAM MODULAR Pathways

Program kami dibina berdasarkan model kredit modular di mana satu tahap boleh membina tahap yang lain, membolehkan pelajar maju ke tahap yang lebih tinggi mengikut kadar mereka sendiri. Model ini memberikan pelajar kami kelonggaran untuk menyusun pilihan kursus asas, kursus keperluan program dan kursus elektif mereka untuk memperoleh diploma atau untuk menyediakan Pathway ke ijazah akademik yang lebih tinggi.

Semua kursus asas Carey dijalankan sekali setahun, manakala keperluan program kami dan kursus elektif berputar setiap 3-4 tahun berdasarkan ketersediaan pengajar. Ini bermakna anda boleh mendaftar untuk kursus pada bila-bila masa sepanjang tahun dan program anda Pathway akan tetap berada di landasan yang betul. Secara umum, adalah bijak untuk merancang untuk mengambil kursus yang diperlukan pada awal program untuk meninggalkan fleksibiliti yang paling besar untuk elektif dan pengkhususan seterusnya.

Untuk gambaran keseluruhan lengkap program modular kami Pathways , klik di sini.

MODEL PEMBELAJARAN DALAM TALIAN

Gabungan Carey dengan Universiti British Columbia membolehkan kami meneruskan inovasi dalam Teknologi Pembelajaran, dan memastikan pelajar telah menyelaraskan akses kepada pelbagai platform untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran mereka.

ZOOM
Zoom ialah alat persidangan web video/audio dan kolaborasi yang membolehkan mesyuarat dan perbincangan masa nyata dengan rakan pelajar dan fakulti anda. Daripada menjadi platform semata-mata untuk kuliah, kami menggunakan Zoom untuk memudahkan pengalaman pembelajaran rakan ke rakan dan pertumbuhan komuniti.
POPULI
Populi ialah salah satu platform utama yang akan anda gunakan untuk pendaftaran, pembayaran, penglibatan komuniti, dan juga kursus. Populi dengan mudah boleh mengendalikan video, perbincangan kumpulan, perkongsian fail dan penyepaduan dengan banyak LTI populi (Kebolehoperasian Alat Pembelajaran) yang tersedia hari ini.
EBSCO
Untuk membantu anda memperoleh akses kepada sumber untuk kursus dan penyelidikan, Carey mempunyai perpustakaan digital yang semakin berkembang melalui koleksi EBSCO kami. Kami percaya pelajar tidak sepatutnya ketinggalan dalam pembelajaran mereka kerana mereka tidak mampu membeli buku, atau menghadapi kesukaran mencari salinan; kami berdedikasi untuk menjadikan semua sumber yang diperlukan untuk kelas hampir 100% percuma untuk mana-mana pelajar dalam program kami.

KURSUS DI CAREY

Kursus Carey secara amnya merangkumi segmen ini; Membaca, Perbincangan Forum, Tugasan & Bilik Darjah Dalam Talian.

TUISYEN DAN KEWANGAN

Misi Carey adalah untuk memperkasakan pemimpin Kristian yang setia untuk setiap generasi, setiap budaya dan setiap komuniti.

Untuk mencapai misi kami, kami memastikan yuran pengajian kami kompetitif untuk menjadikan pendidikan teologi semudah mungkin. Selain itu, Carey juga berbesar hati kerana dapat menawarkan pelbagai sumber bantuan kewangan untuk membantu mengurangkan perbelanjaan yang berkaitan dengan pengajian. Sila hubungi kami atau layari laman web kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang tuisyen dan bantuan kewangan.

Perangkaan

 • Pelajar antarabangsa:

  95%

 • 0
 • Nisbah pelajar kepada fakulti:

  12 kepada 1

Kemasukan

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Vancouver

  Iona Drive,5920, V6T 1J6, Vancouver

  Soalan