Keystone logo
California School of Law

California School of Law

California School of Law

pengenalan

The California Sekolah Undang-undang

The California Sekolah Undang-undang adalah undang-undang sekolah talian dengan matlamat menyediakan pengalaman pendidikan yang sehampir mungkin dengan yang di sebuah sekolah undang-undang perumahan tradisional. Pelajar di CSL boleh melihat dan bercakap dengan profesor dan rakan-rakan dengan login ke secara langsung Persidangan Video Bilik Darjah dari komputer mereka di rumah atau tempat kerja.

Semua kelas diajar oleh fakulti yang berpengalaman, yang semuanya telah lulus Peperiksaan California State Bar atau peperiksaan bar di negeri lain.

Bagaimana Law School Online Kelas Kerja

Pelajar memilih The California Sekolah Undang-undang ini Online Law School untuk mendapatkan ijazah JD kerana mereka tidak dapat menghadiri sekolah undang-undang kediaman akibat kerja atau komitmen keluarga, apatah lagi beban kewangan yang besar daripada tuisyen dan perjalanan yang terlibat untuk menghadiri sebuah sekolah undang-undang perumahan.

Kelas-kelas di California Sekolah Undang-undang memberikan pengalaman sekolah undang-undang yang tulen pada kadar dan kos yang mudah bagi seorang dewasa yang bekerja.

Kelas-kelas yang bertemu setiap minggu pada hari Selasa dan Khamis, dengan pelajar dan profesor yang mengambil bahagian dalam sidang video secara langsung. Dalam kelas, mereka membincangkan dan membahaskan undang-undang seolah-olah mereka secara fizikal dalam bilik yang sama. Dalam kelas ini profesor menggunakan Socrates Kaedah tradisional pendidikan undang-undang, pelajar membuat persembahan kes dan disoal mengenai kes tersebut oleh profesor.

Keadaan teknologi seni membolehkan pelajar untuk mengemukakan peperiksaan, esei dan memorandum undang-undang, untuk profesor untuk mengkaji semula, berbincang dan gred. Teknologi ini juga membolehkan pelajar untuk membentuk kumpulan kajian di mana mereka membincangkan kes, menggariskan kelas perdagangan, persediaan untuk ujian dan membuat kawan dan sambungan rangkaian yang boleh bertahan seumur hidup.

Piawaian kemasukan California Sekolah Undang-undang berminat untuk pelajar yang ingin menjadi peguam yang berjaya dan sanggup bekerja keras untuk mencapai Doktor Ijazah Juris. Jika anda mempunyai Ijazah Sarjana Muda anda layak untuk kemasukan sekolah undang-undang.

Pemohon dengan Ijazah Sarjana Muda

Pemohon dengan Ijazah Sarjana Muda dari Kolej yang diiktiraf atau Universiti, dengan GPA sekurang-kurangnya 2.0 memenuhi standard kemasukan sekolah undang-undang dalam talian dan layak untuk kemasukan sekolah undang-undang.

Pengecualian untuk Pemohon tanpa Ijazah Sarjana Muda

Pemohon dengan 100 unit kolej dipertimbangkan untuk pengecualian kemasukan ke sekolah undang-undang. Pemohon dengan PNG minimum 2.0 memenuhi standard kemasukan sekolah undang-undang dalam talian dan layak untuk kemasukan sekolah undang-undang.

Pemohon dengan Ijazah Sarjana (tetapi tanpa Ijazah Sarjana Muda) sedang dipertimbangkan untuk pengecualian kemasukan ke sekolah undang-undang.

Pinjaman

The California Sekolah Undang-undang menyediakan pelajar dengan beberapa pelan pinjaman ansuran yang berpatutan dan menarik. Setiap pelajar mendaftar di California Sekolah Undang-undang akan diluluskan untuk pinjaman ansuran. Yuran Pengajian dikenakan oleh semester, bukan tahun ini, menjaga kedua-dua ibu dan faedah yang rendah.

Kelulusan bar California State Bar

California Sekolah Undang-undang didaftarkan sebagai Law School Jarak-Pembelajaran dengan Jawatankuasa Pemeriksa Bar Bar Negeri California.

Pada bulan April 2009, Jawatankuasa Bar Pemeriksa Bar Negeri California dilakukan pemeriksaan di tapak lengkap California Sekolah Undang-undang, termasuk ia adalah pejabat-pejabat korporat, pelajar dan perniagaan rekod, teknologi pendidikan dan fakulti. Jawatankuasa Bar Pemeriksa telah meluluskan pendaftaran California Sekolah Undang-undang sebagai Jarak Jauh Law School.

Graduan dari California Sekolah Undang-undang menerima ijazah Doktor Perundangan, mencipta banyak peluang pekerjaan sebagai seorang peguam, profesor undang-undang, orang perniagaan, dan banyak lagi.

Graduan dari California Sekolah Undang-undang layak untuk menduduki Peperiksaan Bar Negeri California dan ada cara untuk bekerja sebagai seorang peguam di setiap negeri.

American Bar Association

Setakat ini, American Bar Association (ABA) tidak diiktiraf mana-mana sekolah undang-undang dalam talian. Oleh itu, California Sekolah Undang-undang tidak diiktiraf oleh Persatuan Peguam Amerika.

Lokasi

  • Santa Barbara

    California School of Law 5276 Hollister Ave, Suite 262 , CA 93111, Santa Barbara

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan