Sijil (Tahap 1) dalam Pengendalian Makanan
Australian Institute Of Accreditation
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Burwood, Australia
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Pembelajaran jarak jauh
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Jan 2024
pengenalan
Kursus Sijil Pengendalian Makanan (Tahap 1) kami diakreditasi sepenuhnya dan merupakan kursus peringkat kemasukan yang sangat baik untuk mereka yang bermula di industri makanan. Menjadi kursus yang diiktiraf bermaksud sijil anda (Pernyataan Pencapaian) sah di seluruh Australia. Kursus ini pada asasnya merangkumi maklumat asas mengenai bagaimana amalan kebersihan diri yang baik dapat mencegah pencemaran makanan yang boleh menyebabkan penyakit bawaan makanan, memastikan anda memahami tanggungjawab anda sebagai pengendali makanan.
Semua jenis orang menggunakan kemahiran ini di tempat kerja semasa menjalankan aktiviti harian mereka, termasuk tukang masak, tukang masak, katering, pelayan dapur, tangan dapur, bar dan petugas makanan dan minuman dan kadang-kadang pembantu bilik dan kakitangan pejabat depan. Pencemaran makanan boleh mengakibatkan penyakit bawaan makanan seperti keracunan makanan, salmonella dan risiko kesihatan yang lain. Pekerjaan pemeriksa makanan dan pengendali memainkan peranan penting dalam mencegah perkara-perkara yang disebutkan di atas tidak berlaku.