Sijil Penyelia Keselamatan Makanan (Runcit)
Australian Institute Of Accreditation
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Burwood, Australia
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Pembelajaran jarak jauh
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Jan 2024
pengenalan
Unit ini merangkumi syarat penuh untuk menjadi Penyelia Keselamatan Makanan dalam industri Runcit. Kursus ini melihat secara mendalam apa yang penting untuk melaksanakan amalan pengendalian dan penyimpanan makanan yang selamat dan program keselamatan makanan dalam persekitaran makanan runcit.
Kursus ini merangkumi cara menguji dan memperbaiki sebarang pelanggaran keselamatan makanan, memahami cara membuang sampah dan barang yang tercemar dengan selamat, dan menjaga kebersihan diri dengan cara yang sesuai dengan tempat kerja. Ini termasuk mengetahui apa yang harus dilakukan dan apa yang tidak boleh dilakukan sekiranya berlaku penyakit. Kursus ini berlaku untuk kakitangan perkhidmatan barisan hadapan yang terlibat dalam menyediakan, mempamerkan dan menjual makanan runcit.