Keystone logo
Australian Graduate School of Leadership

Australian Graduate School of Leadership

Australian Graduate School of Leadership

pengenalan

Misi dan Matlamat

Memperingkatkan pengetahuan dan kefahaman: Kami berusaha untuk meningkatkan pengetahuan dan pemahaman melalui kerjasama penyelidikan yang lama dengan beberapa universiti dan melalui analisis tematik tentang repertoir kajian kes yang semakin berkembang dan unik yang dibangunkan oleh graduan DBL yang telah kami katering untuk pihak CSU.

Membolehkan individu untuk belajar sepanjang hidup mereka (untuk pertumbuhan dan pemenuhan peribadi, penyertaan berkesan dalam tenaga kerja dan sumbangan yang membina kepada masyarakat): Kami telah menyumbang kepada pembangunan selama 40 tahun, beberapa ribu pengurus menengah dan kanan di banyak perniagaan di Australia dan jabatan kerajaan. Baru-baru ini, kami telah melaksanakan satu siri 12 minggu, program kepimpinan strategik kerja yang intensif untuk sebuah bank utama Australia. Pandangan kami mengenai kepentingan pembelajaran berterusan dalam rangka pertimbangan kerja / kehidupan seimbang digariskan dalam laporan penyelidikan yang kami lakukan selama tiga tahun yang ditaja oleh Kerja NSW ke masa depan kerja 2020. (ISBN 9780980499100) Laporan ini adalah terdapat di laman web kami.

Memenuhi permintaan pasaran tenaga kerja melalui pendidikan berkualiti: Kami telah memperkenalkan beberapa penyampaian kursus dan inovasi kandungan yang direka untuk meningkatkan kualiti pembangunan yang diberikan kepada peserta kursus. Kami memperoleh maklumat berguna daripada sesi perbincangan kumpulan kecil dan wawancara mendalam individu dengan peserta lalu dan ahli Majlis Penasihat. Kami mengiktiraf dan menggabungkan kursus-kursus kami sebanyak mungkin kepada trend "personalisasi kursus" Kami bertujuan untuk lebih berkesan merapatkan jurang antara teori dan amalan dan untuk menyediakan nilai yang lebih kuat yang menyokong kedua-duanya.

Membekalkan masyarakat dengan pengetahuan, kemahiran dan sikap sosial, kebudayaan dan antarabangsa untuk meningkatkan mutu kehidupan bagi semua warga negara: Kami adalah institusi matang khusus. Walau bagaimanapun, kami menyedari bahawa kami mempunyai potensi untuk mencapai impak yang lebih besar daripada saiz kami mungkin mencadangkan dalam membekalkan para pemimpin masyarakat dengan pengetahuan, kemahiran dan sikap sosial, budaya dan antarabangsa yang membantu mereka untuk melakukan kerja yang lebih baik untuk meningkatkan kualiti hidup untuk semua warganegara.

Menyumbang kepada masyarakat yang demokratik, saksama dan bertamadun: Realiti kepemimpinan yang para peserta cenderung untuk mengetahui perjalanan pembelajaran mereka biasanya menonjolkan peralihan yang terjadi dalam kepemimpinan organisasi dari tumpuan autokratik untuk menghasilkan keuntungan jangka pendek terutama untuk kelebihan set terbatas pihak berkepentingan ke arah kepimpinan yang diedarkan secara bersama yang mengamalkan pendekatan perkhidmatan yang adil dan inklusif pelbagai stakeholder holistik yang berkaitan dengan semua pihak berkepentingan tanpa mengira kuasa relatif dan pengaruh mereka.

Menyumbang kepada ekonomi negara yang lebih baik melalui tahap kemahiran, pengetahuan dan penyelidikan yang tinggi (termasuk penyelidikan kerjasama dengan perniagaan, industri dan kerajaan): Rancangan awal organisasi itu 40 tahun yang lalu adalah untuk mewujudkan jambatan antara komuniti perniagaan dan dunia terkemuka, akademik kelas. Jambatan ini ditubuhkan oleh lima syarikat utama yang terkenal di Australia. Kerjasama intensif kami yang berterusan dengan perniagaan dan komitmen kami untuk menghubungkan teori untuk berlatih sejak 40 tahun yang lalu membenarkan kedudukan kami sebagai jambatan antara dunia akademik dan kepimpinan perniagaan di peringkat senior. Baru-baru ini, kami telah memasukkan sektor masyarakat sivil sebagai rakan penting dalam menyatukan jambatan ini.

115971_pexels-photo-2193300.jpeg

Gambaran Keseluruhan dan Sejarah

Institut Pemasaran Antarabangsa Australia (IMIA) ditubuhkan pada tahun 1970 oleh lima syarikat utama Australia: Amatil, APM, CSR, ICI dan Bank of New South Wales (kini Westpac). Syarikat-syarikat ini masih banyak terlibat sehingga tahun 1990 apabila IMIA menjadi pusat pendidikan pascasiswazah bebas untuk kajian perniagaan strategik. Pada tahun 2010, IMIA menjadi Australian Graduate School of Leadership (AGSL) dan, dengan anak syarikatnya, Pusat Pengajian Perniagaan Strategik IMIA, terus menawarkan pembangunan kepimpinan dan khidmat nasihat strategik kepada organisasi dan individu.

Fakulti IMIA pada mulanya dikontrak dari Sekolah Perniagaan Harvard dan lain-lain sekolah perniagaan AS dan Eropah yang lain. Pada akhir 1980-an, komponen fakulti Australia yang kuat telah diperkenalkan. Pengarah Fakulti pertama IMIA adalah bekas Dekan Kemasukan di Harvard Business School. Dr Ramzi Fayed dilantik sebagai Pengarah Fakulti pada tahun 1984 dan pada tahun 1990 menjadi Pengarah Institut. Pada tahun 1991, Kampus CBD Sydney IMIA ditubuhkan.

Sebagai tambahan kepada kursus pendek, taklimat perniagaan dan kemudahan inovasi dan perkhidmatan penasihat, IMIA mengembangkan dan menawarkan kursus ijazah sarjana muda yang terakreditasi bagi pihak dan bersempena dengan rakan universiti. Bahan kursus disediakan secara dalam talian, membolehkan para peserta belajar setiap masa dan di mana sahaja mereka mempunyai akses internet. Ini membolehkan eksekutif hari ini, dengan komitmen perjalanan dan beban kerja yang tidak menentu, untuk mengintegrasikan komitmen kajian mereka dengan jayanya ke dalam kehidupan mereka.

115972_pexels-photo-2065490.jpeg

Lokasi

  • Sydney

    Level 25, 88 Phillip Street, NSW 2000, Sydney

Program

    Institusi juga menawarkan:

    Soalan