Keystone logo
Arizona State University

Arizona State University

Arizona State University

pengenalan

Arizona State University telah membangunkan model baharu untuk universiti penyelidikan Amerika, mewujudkan institusi yang komited kepada kecemerlangan, akses dan impak — Universiti Amerika Baru. Piagam ASU, yang diterima pakai pada 2014, adalah pelan tindakan transformasi itu.

ASU ialah universiti penyelidikan awam yang komprehensif, diukur bukan oleh siapa ia dikecualikan, tetapi oleh siapa ia termasuk dan bagaimana mereka berjaya; memajukan penyelidikan dan penemuan nilai awam; dan memikul tanggungjawab asas untuk ekonomi, sosial, budaya dan kesihatan keseluruhan komuniti yang dilayaninya.

"Untuk masyarakat kita mencapai cita-citanya, tidak boleh ada pengagihan yang tidak sama rata bagi aset terpentingnya - pendidikan."

– Michael M. Crow, Presiden, Arizona State University

Pengalaman pendidikan di ASU adalah penyelam dalam perusahaan akademik yang belajar hidup — satu pemikiran yang tertumpu pada inovasi dan keusahawanan, dan komitmen yang mendalam untuk melayani kepentingan awam semasa masa perubahan masyarakat yang pesat dan kompleks. Diiktiraf di peringkat kebangsaan dan antarabangsa, ASU secara konsisten berada di kedudukan antara yang terbaik dalam hampir setiap pengukuran kritikal kejayaan pelajar, hasil penyelidikan terobosan dan impak dalam komuniti yang dilayaninya.

Sejarah

Pada 8 Februari 1886 — hampir 30 tahun sebelum Arizona diberikan taraf negara — Sekolah Normal Territorial, institusi pendidikan tinggi pertama Arizona, membuka pintunya kepada 33 pelajar di bangunan empat bilik darjah di Tempe.

Dari permulaan yang sederhana, dan melalui beberapa siri perubahan nama yang membawa kepada undian rakyat pada tahun 1958 dan margin kemenangan 2 berbanding 1 untuk kemajuan Arizona State College kepada Arizona State University , trajektori tambah abad ASU telah membawa kepada ia diiktiraf sebagai universiti "paling inovatif" di negara ini oleh US News & World Report — enam tahun berturut-turut.

Perangkaan

 • Lebih 61,600 pelajar memohon sebagai pelajar tahun pertama masuk ke ASU untuk semester musim gugur 2021.
 • Lebih daripada dua pertiga pelajar tahun pertama yang diterima masuk untuk musim gugur 2021 mempunyai GPA tidak berwajaran 3.42 dan ke atas.
 • 89% pelajar sarjana muda ASU menerima beberapa tahap bantuan kewangan pada musim gugur 2020.
 • 33% pelajar sarjana muda ASU menerima Geran Pell pada musim gugur 2020.

Kemasukan

Untuk rendaman kampus musim luruh 2021, 80% pelajar tahun pertama yang merupakan penduduk Arizona memperoleh salah satu biasiswa akademik teratas ASU yang secara kolektif dipanggil Biasiswa Universiti Amerika Baru.

Kelas paling pelbagai yang pernah ada, 46% pelajar tahun pertama ASU yang masuk pada musim luruh 2021 datang daripada latar belakang minoriti.

Mencerminkan komitmen ASU terhadap akses pendidikan tinggi, 30% daripada badan pelajar ASU adalah pelajar kolej generasi pertama.

ASU menduduki tempat No. 1 antara universiti awam negeri untuk kadar pengekalan pelajar tahun pertamanya sebanyak 86.2%.

Pelajar di Barrett, Kolej Kepujian di ASU purata GPA sekolah menengah wajaran 4.29. Tujuh puluh tiga peratus daripada hampir 1,100 Ulama Kebangsaan yang mendaftar di ASU adalah pelajar Barrett, termasuk 402 Finalis Merit Kebangsaan dan 392 penerima Program Pengiktirafan Lembaga Kolej untuk pelajar Afrika Amerika atau Kulit Hitam, Hispanik Amerika atau Latin, Orang Asli atau yang menghadiri sekolah di kawasan luar bandar atau pekan kecil.

Akademik

ASU menawarkan lebih daripada 400 program sarjana muda akademik dan jurusan yang diketuai oleh fakulti pakar di kolej dan sekolah bertaraf tinggi.

Melalui lebih daripada 450 program ijazah dan sijil siswazah, pelajar sarjana dan kedoktoran ASU bekerja secara langsung dengan penyelidik terkemuka negara.

US News & World Report menyenaraikan 86 program ijazah ASU dalam 25 teratas di negara ini, termasuk 39 program yang disenaraikan dalam 10 teratas negara.

ASU berada di kedudukan 10 teratas di peringkat kebangsaan untuk program sarjana muda dalam talian terbaik oleh US News & World Report. Ia menawarkan hampir 300 program ijazah dan sijil dalam talian yang diajar oleh fakulti ASU yang memenangi anugerah.

  English Language Requirements

  Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

  Lokasi

  Lokasi
  • 411 N Central Ave, Ste 750, 85281, Central City

  • 4701 W Thunderbird Rd, Glendale, AZ 85306, United States, 85123, Arizona City

  • University Center, 411 N Central Ave, Phoenix, AZ 85004, USA, 85004, Tempe

  Soalan