Keystone logo
Abraham Lincoln University Master dalam talian muda sains dalam bidang keadilan jenayah
Abraham Lincoln University

Master dalam talian muda sains dalam bidang keadilan jenayah

Los Angeles, Amerika Syarikat

0 Semesters

Inggeris

Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Pembelajaran jarak jauh

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Talian Sarjana Muda Sains dalam Keadilan Jenayah

Bidang Keadilan Jenayah berpusat pada kawalan tingkah laku jenayah dalam penyelenggaraan ketenteraman awam. Ia termasuk fungsi utama penguatkuasaan undang-undang, pendakwaan, perbicaraan, pembetulan, pesalah juvana, bukti pengendalian, penyiasatan tempat kejadian jenayah dan tanggungjawab yang berkaitan. Selain itu, ia meliputi pengurusan selamat penyimpanan selamat, dan kawalan banduan komited untuk penjara atau jagaan penjara, yang perlu dilakukan dengan cara yang berperikemanusiaan mematuhi piawaian perlembagaan.

Sarjana Sains dalam bidang Criminal Justice menyediakan pelajar untuk kemasukan dan kemajuan dalam kerjaya jenayah keadilan yang berkaitan. Pelajar akan mendapat pengetahuan lanjutan dalam sistem keadilan dan penguatkuasaan undang-undang proses, daripada prosedur peronda polis, mahkamah, keganasan, sains forensik, pusat pemulihan dan sistem percubaan dan parol.

Potensi Kerjaya

Pelajar yang mendapat Sarjana Sains dalam Keadilan Jenayah biasanya meneruskan kerjaya ini:

 • Detective
 • Pengurus Pegawai Pembetulan
 • Pengurusan Polis
 • Criminal Justice Guru
 • Undang-undang Persekutuan Ejen Penguatkuasaan

Objektif Program

Siswazah dari program ini bersedia untuk menerajui agensi dan institusi dalam sistem keadilan jenayah. Mereka yang berjaya program ini, pelajar akan memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk:

 1. Menilai kajian saintifik jenayah, penjenayah, proses penggubalan undang-undang, sistem keadilan jenayah dan rawatan pesalah.
 2. Membangunkan pemikiran kritikal, kemahiran analitikal dan interpersonal yang terpakai bagi masalah dunia sebenar.
 3. Melaksanakan penyelesaian inovatif untuk penguatkuasaan undang-undang, siasatan jenayah, dan pengurusan dan pentadbiran aktiviti-aktiviti yang berkaitan keadilan jenayah.
 4. Membangunkan kelayakan untuk maju dalam jawatan pentadbiran dan pengurusan dalam industri keadilan jenayah atau bidang yang berkaitan.
 5. Memohon penyelidikan lanjutan dalam pengumpulan, analisis, dan pelaporan maklumat berkaitan jenayah dan data empirikal.
 6. Membangunkan kemajuan pemahaman amalan etika dan profesionalisme sebagaimana ia terpakai dalam bidang keadilan jenayah.
 7. Membangunkan kemahiran menyelesaikan masalah untuk mengenal pasti dan melaksanakan penyelesaian kepada isu-isu yang dihadapi oleh pekerja mahir dalam bidang keadilan jenayah.
1

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Sarjana Sains dalam Keadilan Jenayah
  • East Lansing, Amerika Syarikat
 • Sarjana Pentadbiran Awam - Keadilan Jenayah
  • Paxton, Amerika Syarikat
 • BA dalam Keadilan Jenayah
  • Aurora, Amerika Syarikat