Keystone logo
Alef Trust

Alef Trust

Alef Trust

pengenalan

Online. Tidak jauh.

Kami mendidik melalui pendekatan dalam talian yang unik, menyediakan tuisyen dan bimbingan maya 1-ke-1. Kami memberi tumpuan kepada bidang psikologi transpersonal, kajian kesedaran, kerohanian dan penerapan prinsip-prinsip transpersonal dalam pembangunan akademik, profesional dan peribadi. Kami bekerjasama dengan Persatuan Transpersonal Antarabangsa dan Rangkaian Saintifik dan Perubatan untuk menyampaikan pengalaman pembelajaran holistik dan integral kepada penonton yang paling luas.

Program pascasiswazah MSc 100% dalam talian kami, yang bermula setiap tahun pada bulan September, menghimpunkan orang dari seluruh dunia yang bekerja dalam pelbagai arena profesional. Komuniti pembelajaran antarabangsa kami termasuk jurulatih, ahli terapi dan kaunselor, serta profesional kesihatan dan pendidikan dan orang dari banyak profesion lain.

The Alef Trust

116797_LLatBBNov182.jpeg

Alef Trust ialah organisasi bukan untung yang diasaskan oleh Profesor (Brian) Les Lancaster dan Dr. Jessica Bockler. Profesor Lancaster ialah Profesor Emeritus Psikologi Transpersonal di Liverpool John Moores University (LJMU) di UK; Profesor Terbilang Bersekutu Psikologi Integral dan Transpersonal di Institut Kajian Integral California; dan Felo Penyelidik Kehormat di Pusat Pengajian Yahudi di Universiti Manchester. Beliau kini merupakan ahli Lembaga Persatuan Psikologi Transpersonal dan sebelum ini pernah menjadi Pengerusi Bahagian Psikologi Transpersonal Persatuan Psikologi British dan Presiden Persatuan Transpersonal Antarabangsa. Sebagai tambahan kepada banyak artikel dan bab dalam buku rakan sekerja, karya Profesor Lancaster yang diterbitkan termasuk: Minda, Otak dan Potensi Manusia, pemenang Anugerah Buku Terbaik Rangkaian Saintifik dan Perubatan; Hakikat Kabbalah; dan, Pendekatan Kesedaran: Perkahwinan Sains dan Mistik.

116720_JessicaBockler.jpeg

Dr.Jessica Bockler adalah seorang Pengamal Teater Terapan dan Psikologi Transpersonal. Beliau mempunyai PhD dalam Psikologi dari Liverpool John Moores University. Dalam penyelidikannya, beliau meneroka 'Teater sebagai Amalan Transformatif', memaparkan kraf pelakon sebagai kenderaan untuk pertumbuhan dan pembangunan peribadi. Dr Bockler juga seorang Pengamal Sesame, dilatih dalam penggunaan cerita, drama dan movmeent sebagai kenderaan untuk bekerja dengan jiwa. Beliau adalah Pengarah Alternatif Kreatif, sebuah perkhidmatan kesihatan dan seni mental yang beroperasi di Merseyside, UK dan kepentingan penyelidikannya termasuk dinamik fikiran badan dan psikologi somatik, penyelesaian konflik kreatif, psikologi Jungian dan psikologi ritual.

Les dan Jessica sangat terlibat dengan setiap aspek pengajaran dan pembelajaran di Alef Trust . Mereka masing-masing mengajar unsur-unsur program MSc dan mereka secara peribadi mengutip ahli fakulti yang paling terkenal untuk memimpin modul tertentu.

Kami mempunyai komuniti pelajar, tutor dan alumni yang benar-benar global. Pelajar menerapkan pembelajaran mereka ke semua bidang kehidupan, termasuk konteks pengembangan terapi, persekitaran, sosial, perniagaan dan peribadi. Kami juga menyediakan peluang Pembelajaran Terbuka kepada orang-orang di seluruh dunia yang ingin belajar semata-mata untuk pengayaan peribadi. Pelajar Terbuka kami mempunyai akses kepada sumber daya berkualiti tinggi yang sama dengan pelajar pascasiswazah kami dan mereka membentuk bahagian penting dalam komuniti pembelajaran kami. Kami mengalu-alukan anda untuk menyertai komuniti pelajar transformasi kami. Nick Theo, Pengurus Program dan Pendaftar kami dengan senang hati akan bercakap dengan anda mengenai pilihan anda untuk mengikuti program MSc.

Keperluan Visa

Memandangkan MSc dalam Kesedaran, Kerohanian dan Psikologi Transpersonal Alef Trust berada dalam talian sepenuhnya, tiada keperluan untuk perjalanan, dan oleh itu visa tidak diperlukan. Selain itu, Alef Trust tidak boleh menawarkan visa kepada mana-mana pelajar kami.

Testimoni Pelajar

Lokasi

  • Metropolitan Borough of Wirral

    Somersby, Dibbinsdale Road, Bromborough, CH63 0HJ, Metropolitan Borough of Wirral

Soalan